مدیرکل امور بانوان اردبیل:

طرح توانمندسازی زنان با مشارکت جهاد دانشگاهی در حال اجراست

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل گفت: با مشارکت جهاد دانشگاهی طرح توانمندسازی زنان در استان اردبیل در حال اجراست.

فریبا محمدلو در آستانه میلاد حضرت زهرا (س) و روز زن و ایام‌الله دهه فجر در مراسم تجلیل از بانوان برتر در اردبیل اظهار کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی زنان ما در عرصه‌های مختلف حضوری چشمگیر داشتند که از جمله این عرصه‌ها می‌توان به حوزه علمی، تحقیقاتی و همچنین فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی اشاره کرد.
وی به نقش کلیدی زنان در توسعه استان و زیربخش‌های مختلف آن اشاره کرد و گفت: بانوان ما در کنار انجام رسالت همسرداری و فرزندپروری سعی کردند تا در عرصه‌های مختلف حضوری فعال و گسترده داشته و بستر یک تحول جدی را به وجود آورند.


مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل تصریح کرد: در حال حاضر پنج مدیرکل زن، هفت معاون مدیرکل، دو معاون فرماندار، 9 عضو شورای شهر، 34 نفر عضو شورای روستاها، 46 نفر دهیار از جامعه شریف بانوان هستند.
محمدلو افزود: در استان اردبیل 370 پزشک عمومی، 148 پزشک متخصص و 15 پزشک فوق تخصص از جامعه بانوان فعالیت می‌کنند و در قوه قضائیه نیز شاهد فعالیت چشمگیر بانوان هستیم که سه دادیار، سه مشاور قضایی، یک نفر قاضی شورای حل اختلاف و همچنین 10 وکیل از جامعه فرهیخته بانوان استان هستند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شرایط خوبی برای بانوان در ورود به عرصه‌های مختلف به وجود آمده به طوریکه 37 درصد شاغلان دستگاه‌های اجرایی استان را بانوان تشکیل می‌دهند.
محمدلو به برنامه‌های محوری اداره بانوان و خانواده استانداری اشاره کرد و ادامه داد: ما در بحث اشتغال، سلامت، آموزش و همچنین محور اصلی برنامه‌ها حفظ بنیان خانواده، هدف‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها را انجام دادیم تا در کنار ارتقا نشاط و سلامت زنان به تحکیم بنیان خانواده نیز کمک کنیم.


وی اضافه کرد:‌ هر چند به صورت ستادی اقدامات و برنامه‌ریزی‌های ما به مشاوران امور بانوان فرمانداری‌ها ابلاغ می‌شود ولی قطعا با نظارت و هماهنگی دفتر بانوان و خانواده استانداری طرح‌های مختلفی در حال اجراست که از جمله آن می‌توان به غربالگری سلامت زنان، توسعه ورزش همگانی و همچنین توانمندسازی بانوان در بخش‌های اقتصادی اشاره کرد که قطعا در تربیت نسل آینده تأثیرگذار هستند.


محمدلو بیان کرد: استقبال بانوان از این طرح‌ها به رغم شرایط کرونایی و محدودیت‌های ایجاد شده، بسیار مناسب و مطلوب بوده و در یک سال اخیر در حوزه‌های مختلف توانمندی بانوان را شاهد هستیم.
وی به شرایط کرونایی نیز اشاره کرد و ادامه داد: هر چند در مقطعی آمار ابتلای زنان خانه‌دار به کرونا بالا رفته بود اما با تشکیل کمیته بانوان ستاد کرونای استان سعی شد تا با آموزش زنان خانه‌دار از طریق فضای مجازی و گروه‌های متعدد در قالب سامانه‌های ادارات، آموزش و پیام‌رسانی را در دستور کار قرار دهیم تا آگاهی بانوان خانه‌دار در پیشگیری از این بیماری ارتقا پیدا کند.
محمدلو اظهار کرد: با توجه به اینکه برخی اطلاعات و موارد آموزشی به صورت ناقص و دیرهنگام به اطلاع بانوان می‌رسد، ضرورت داشت تا ما در یک فضا و بستر مجازی اطلاع‌رسانی‌ها را انجام دهیم تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ریشه‌کنی ویروس کرونا همتی جمعی انجام شود.


وی در ادامه سخنان خود به مشکلات زنان سرپرست خانوار و همچنین بد سرپرست و بی‌سرپرست اشاره کرد و گفت: با همکاری دستگاه‌های مختلف در استان آموزش و توانمندسازی زنان مورد توجه قرار گرفته که در این بین تولید محصولات و همچنین عرضه این محصولات به عنوان یک اساس و اصل در دستور کار بوده است.

راه‌اندازی مرکز توانمندسازی زنان در پارک بانوان اردبیل


مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل به راه‌اندازی مرکز توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در پارک بانوان اردبیل اشاره کرد و افزود: در این زمینه شهرداری اردبیل یاریگر ما بوده تا ما بتوانیم بازارچه دائمی برای عرصه محصولات بانوان را در این فضا راه‌اندازی کرده و فروش این محصولات به توانمندسازی اقتصادی بانوان منجر شود.
محمدلو با قدردانی از جهاد دانشگاهی استان در انعقاد تفاهمنامه با دفتر امور بانوان و خانواده استانداری برای اجرای طرح توانمندسازی زنان تصریح کرد: اجرای این طرح و اتصال این مجموعه‌ها به دستگاه‌های پیشران اقتصادی و مجموعه‌های تولیدی سبب شده تا درآمدزایی برای بانوان به ویژه زنان سرپرست خانوار ارتقا پیدا کند.


وی خاطر نشان کرد: حتی با اداره کل پست تفاهمنامه‌ای به امضا رساندیم تا ارسال و فروش این محصولات به صورت رایگان و در قالب مرسوله‌های پستی انجام شود تا در سایر مناطق کشور نیز شاهد استقبال بانوان از این محصولات باشیم.
محمدلو در مورد همت امور بانوان و خانواده استانداری برای آزادی زندانیان مادران و زنان گرفتار در حبس اضافه کرد: با همکاری ستاد دیه استان در سالروز میلاد امام علی (ع) جشن آزادی زندانیان زن با کمک بانوان خیر برگزار خواهد شد که امیدواریم همچنان مشارکت بانوان خیر و علاقمند را در این حوزه معنوی شاهد باشیم.


وی در ادامه بیان کرد: با شماره حساب اعلام شده از سوی ستاد دیه و همچنین مساعدت نهادها و دستگاه‌های انقلابی انتظار می‌رود در آستانه عید نوروز شاهد آزادی زندانیان جرایم غیرعمد به ویژه از بین بانوان و زنان شریف باشیم.
محمدلو در مورد اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی و حمایت از طرح‌های ارائه شده در این زمینه ادامه داد: در سال جهش تولید و با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و همچنین تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت تسهیلات برای صاحبان طرح‌های مشاغل خانگی در دستور کار قرار گرفته است.


وی فعالیت 61 صندوق اعتبارات خرد روستایی را یادآور شد و اظهار کرد: از طریق این صندوق‌ها پرداخت تسهیلات برای طرح‌های اجرایی در حال انجام است که زنان روستایی و عشایری بهتر و بیشتر می‌توانند در اجرای این طرح زمینه افزایش توان اقتصادی خانوار را بالا ببرند.
محمدلو به موضوع خشونت علیه بانوان اشاره کرد و گفت: در این زمینه با همکاری دادگستری استان و معاونت پیشگیری از جرایم طرح‌های خوبی در حال اجراست تا خشونت علیه بانوان و حتی اعضای دیگر خانواده به ویژه کودکان به حداقل برسد.


وی افزود: در کنار آموزش تک تک اعضای خانواده و آشنایی آنها با حق و حقوق خودشان، ‌امیدواریم در نشستی که با فراکسیون زنان مجلس خواهیم داشت زمینه تصویب قوانین پیشگیرانه را در کاهش خشونت علیه زنان شاهد باشیم که انتظار می‌رود در این زمینه نمایندگان استان در مجلس نیز یاریگر ما باشند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل در پایان تصریح کرد: انتظار می‌رود با بازنگری در برخی از قوانین و مقررات همچنان حمایت‌ها از جامعه بانوان بیش از گذشته انجام شود.


انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ / ۲۱:۲۹
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 99111511769
  • خبرنگار :