به گزارش ایسنا، محمد مهدی تندگویان در نشست ارایه گزارش عملکرد در دهه فجر و با تبریک فرا رسیدن این دهه و روز زن، اظهار کرد: پرداخت وام ازدواج ۱۰۰ میلیون تومانی به دختران کمتر از ۲۳ سال و پسران کمتر از ۲۵ سال پیشنهاد مجلس است، در این پیشنهاد از حوزه جوانان به عنوان حوزهای که در این زمینه فعالیت کرده نظر کارشناسی اخذ نشده است.
وی ادامه داد: اگر مجلس در این زمینه کار کارشناسی و تحقیقی بر مایه مطالعات انجام داده است میتواند آن را مطرح کند تا روشن شود علت تبعیض در پرداخت وام ازدواج چیست. معمولا به صورت عرف دختری که در سن ۲۳ سالگی ازدواج کند همسرش حدودا شش سالی با او اختلاف سنی دارد، بنابراین بر چه اساس همسر او باید ۷۰ میلیون وام دریافت کند و او ۱۰۰ میلیون؟ تومان دریافتی داشته باشد.
پیشنهاد عدم پرداخت وام ازدواج به بالای ۵۰ سالهها
تندگویان افزود: از جمله مباحث اساسی مطرح شده توسط این معاونت پیشنهاد عدم پرداخت وام ازدواج به بالای ۵۰ سالهها بود چراکه عموما چنین پرداختی در راستای افزایش جمعیت و فرزندآوری نیست. هر ساله حدود ۱۳ هزار دریافت کننده وام ازدواج در رده سنی بالای ۵۰ سال داشته ایم بنابراین لزوم تدوین دستورالعمل ویژه در این زمینه احساس میشود.
نگرانی از بهره برداری از وام ازدواج در مسایلی به جز تشکیل خانواده
تندگویان گفت: نگرانی بنده از عدم نظارت پس از دریافت وام ازدواج و بهره برداری از وام ازدواج در سایر موضوعات به جز ازدواج و تشکیل خانواده است. بحث ما کودک همسری نیست، بنده حامی ازدواج در سنین پایین هستم اما نیاز است دستورالعملی برای جلوگیری از انحرافات پرداخت تدوین شود.
وی معتقد است: وقتی تا سن ۱۸ سال امکان ورود به بازار اشتغال و افتتاح حساب وجود ندارد بنابراین لازم است دستورالعملی برای نظارت در دریافت ایجاد شود تا حقی از کسی ضایع نشود. ریس جمهوری به بانک مرکزی دستور تدوین این دستورالعمل را دادهاند اما این کارگروه هنوز شکل نگرفته است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: برخی نمایندگان مجلس این موضوع را مطرح میکنند که درصد انحرافات دریافت وام ازدواج به قدری نیست که اصل موضوع پرداخت زیر سوال رود اما بنده میگویم هرچقدر رقم وام ازدواج افزایش یابد به علت ایجاد امکان دریافت تسهیلات خوب، امکان انحرافات ناشی از آن نیز افزایش مییابد. حتی اگر درصد کمی برای این انحرافات در نطر بگیریم اماهمین درصد کم از مجموع ۴۵۰ هزار میلیارد ریال، مبلغ قابل توجهی از منابع عمومی این کشور را شامل میشود.
نمایندگان بر چه اساسی تبعیض سنی در پرداخت وام ازدواج را مطرح کردند؟
وی همچنین درباره تبعیض سنی در پرداخت وام ازدواج این را هم گفت که تورم سن نمیشناسد و باید نمایندگان مجلس در ارایه پیشنهادات خود تحقیقات و مطالعاتی را انجام دهند، همچنین اگر در این زمینه کار تحقیقی انجام شده خوب است برا رفع مسایل مطرح شده آن را بیان کنند.
۸۰ درصد متقاضیان وام ازدواج، وام خود را دریافت کرده اند
تندگویان گفت: مجموع پرداخت وام ازدواج در سال ۹۲ حدود ۲۹ هزار میلیارد ریال در تمام کشور بوده است. پیش بینی میشود این رقم تا پایان سال ۹۹ به ۴۵۰ هزار میلیارد ریال در کشور برسد. همچنین مطابق با آمار ۹ ماهه اول سال ۹۹ حدود ۸۰ درصد متقاضیان وام خود را دریافت کردهاند و تنها ۲۰ درصد در نوبت دریافتاند که آمار منطقی به نظر میرسد.
رشد آمار ازدواج پس از ۲۵ سال
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: مطابق با آمارها، پس از ۲۵ سال آمار منفی ازدواج، در ۹ ماهه اول سال جاری شاهد پنج درصد رشد ثبت ازدواج و سه درصد کاهش ثبت طلاق بودهایم. رشد ازدواج حاصل فرهنگ سازی در این حوزه است که با توحه به شرایط کرونا به طور حتم کاهش آمار طلاق در چنین شرایطی حاصل فعالیت و عملکرد خوب دولت بوده است.
وی به ارایه گزارش عملکرد این سازمان پرداخت و ادامه داد: اقدامات این معاونت در حوزه اوقات فراغت در سال ۹۲ شامل ۳۴۷ رویداد در هفته جوان در تمام کشور است که این رقم برای سال ۹۸ به حدود ۱۴ هزار و ۲۳۱ رویداد رسید. در حوزه اردوهای گردشگری و هویتی در سال ۹۲ تقریبا ۴۵ اردوی گردشگری برگزار شد، این رقم در سال ۹۶ به ۶۲۰ اردو رسید.
به گفته وی این معاونت در حوزه جلسات گفتگوی جوانان در سال ۹۲ حدود ۱۶۶، در سال ۹۶ نیز ۲۰۷۲ و در سال گذشته۵۲۳۳ گفتگوی جوانان برگزار کرده است.
تندگویان همچنین به موضوع راه اندازی خانه های جوان و بهره برداری در مراکز استان وشهرستان نیز اشاره کرد و گفت: تعداد مراکز خانه جوان در سال ۹۳ صفر مرکز بود و توانستیم این رقم را در سال ۹۶ به ۵۷ مرکز و در سال ۹۷ به ۶۵ مرکز برسانیم. تعداد خانههای جوان در سال ۹۸ حدود ۷۰ خانه هم اکنون این تعداد به ۱۳۰ خانه جوان رسیده است که امید میرود تا پایان دولت به ۲۰۰ خانه جوان هم برسیم.
تندگویان با اشاره به تنطیم سند جامع اوقات فراغت برای نخستین بار در کشور اظهار کرد: این سند برای نخستین بار در کشور توسط این معاونت و براساس تقسیم کار دستگاهی و با رویکرد اجرایی برای اوقات فراغت و با توحه به بحث پیش بینی اقتصادی اوقات فراغت در راستای درآمد زایی انجام شد. مکاتبات آن در چندین جلسه انجام شد و تقریبا میتوان گفت اگر تا پایان سال در شورای عالی جوانان تصویب شود، از سال آینده در زمینه اوقات فراغت دارای شرح وظایف شفاف برای دستگاه ها هستیم.
به گزارش ایسنا، وی درباره تلاشهای این معاونت در خصوص اشتغال و کار آفرینی افزود: سیاست گذاری اشتغال در حوزه معاونت امور جوانان است. با وجود اینکه ایجاد اشتغال در حوزه فعالیتهای این معاونت نیست اما از سال ۹۷ به این زمینه ورود کردیم و در گام نخست با ایحاد نگرش در تشکلهای مردم نهاد برای ایجاد اشتغال سعی در ایجاد گردش مالی برای تشکلها و توانا تر کردن آنها در زمینه انجام کار داوطلبانه کردیم.
امریه سربازی اعضای سمن های جوانان
تندگویان افزود: از سال ۹۷ در راستای فرمان رهبری به بحث آموزشهای مهارتی در موضوع مهارت آموزی به سربازان داوطلبانه ورود کردیم، در این زمینه تفاهم نامهای با ستاد کل نیروهای مسلح امضا شد و بر آن اساس در دو حوزه آموزش مهارت لازم برای ورود به حوزه اشتغال و آموزش مهارتهای زندگی به سربازان فعالیت کردیم. این اقدامات در ۱۶ استان انجام شد چراکه پادگان های آموزشی در ۱۶ استان مستقر هستند و این آموزشها شامل حال تمام سربازان شد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان همچنین به امریه سربازی نیز اشاره کرد و توضیح داد:
بحث اجرای امریه برای اعضای تشکل های جوانان امسال اجرایی شد. سایت اجرای امریه تشکل های جوانان در سامانه معاونت دایر است و اعضای تشکل های ملی جوانان میتوانند ثبت نام و از سهمیه استفاده کنند.
تندگویان همچنین شایعات مربوط به استفاده برخی از سهمیه امریه سربازی را تکذیب کرد و گفت: کل این موضوع مربوط به شش ماه پایانی خدمت سربازی است و جوانانی که در تشکل های مردم نهاد جوانان فعال هستند و شرایط لازم را دارند میتوانند اقدام کنند. این در حالی است که تا کنون حتی یک نفر هم درخواست خود را اعلام نکرده است.
وی در بخش دیگر سخنان خود به راه اندازی مراکز منش توسط این معاونت اشاره ورد و افزود: مراکز منش در واقع مراکز نوآوری و شکوفایی برای جوانان هستند که در آن جوان فارغ از عضویت در تشکلها میتواند ایدههای خود برای کارآفرینی را مطرح کند. این ایده بررسی میشود در صورتی که نیاز به هدایت داشت شامل دورههای آموزشی میشود و در نهایت تا زمانی که به اشتعال زایی و ثبت برسد تحت حمایت مجموعه میمانند و پس از ورود به فاز اشتغالزایی به انتخاب خود میتوانند از مجموعه ما خارج شوند. این مراکز با تعداد پنج مرکز منش آغاز شدند که برای آن ۷۵ رویداد در سال ۹۸ برگزار شد. برای نمونه شرکتی در استان زنجان داشتیم که با ارایه آموزشها هم اکنون حدود شش میلیارد تومان ارزش اسمی دارد و بدون وابستگی به دولت در حال فعالیت است.
راه اندازی بازار مجازی محصولات و خدمات تولیدی جوانان
به گفته تندگویان از جمله اقدامات این معاونت راه اندازی بازار مجازی محصولات و خدمات تولیدی جوانان با محوریت استان ایلام برای عرضه کالا و خدمات و فروش آنها، تولید ۱۰۰ قسمت مستند تلویزیونی با محوریت معرفی جوانان کارآفرین، راه اندازی دبیرخانه گردشگری جوانان، امضای تفاهم نامه با وزارت تعاون در راستای تشکیل تعاونیهای جوانان، تحقق جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان، صدور مجوز مراکز تخصصی مشاوره و ازدواج، تولیدات محصولات فرهنگی و رسانهای با گرایش مباحث مربوط به مهارت های زندگی، ازدواج، جمعیت و فرزند آوری، تولید محتوا در جشنواره فیلم ازدواج بوده است.
وی درباره مراکز ارایه خدمات مشاوره ازدواج نیز اظهار کرد: این معاونت توانسته است توسط این مراکز به حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار زوج تا پایان شش ماهه ۹۹ خدمات ارایه دهد. همچنین حدود ۶۳۰۷۳ کارگاه قبل، بعد و حین ازدواج به طور رایگان برگزار کرده است. همچنین در ۱۳ استان پرطلاق کشور ۱۲۵۲ زوج توسط ۵۶ مرکز مشاوره تحت مشاوره قرار گرفتند.
به گفته تندگویان در پاندمی کووید ۱۹ همچنین این مراکز، مشاوره اینترنتی و حضوری به طور رایگان برگزار کردند. همچنین در سالهای ۹۶ و ۹۷ مجموعا ۵۰۰۰ تربیت مربی مراکز تخصصی مشاوره ازدواج توسط این معاونت انجام شده است. علاوه بر آن از دیگر اقدامات این معاونت در این راستا برگزاری دوره دانش افزایی مدیران مراکز تخصصی مشاوره و ازدواج برای نخستین بار، برگزاری کارگاه های زوج درمانی با رویکرد حل تعارض بوده است.
وی همچنین این را هم گفت که حدود ۲۱۳ مرکز مشاوره در دوران کرونا توانستند از سامانه ۴۰۳۰ خدمات مشاوره ای را در سطح کشور به صورت تلفنی، مجازی و حضوری ارایه دهند که در مجموع اینگونه ۳۸۰ هزار و ۷۷ خدمت ارائه شده است.
وی درباره تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این مراکز مشاوره گفت: ما از مجلس درخواستی را مبنی بر تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات مشاوره داشتیم. مکاتباتی را با سازمان تامین اجتماعی و کمیسیون فرهنگی و برنامه بودجه انجام دادیم، اگر اعتبارات را سازمان برنامه بودجه تعیین کند سازمان تامین اجتماعی باید مدل بیمه ای را برای این خدمات مطرح کند.
تندگویان در بخش دیگر سخنان خود به پویش تبلیغات بازیهای رایانه ای توسط این معاونت اشاره کرد و افزود: این معاونت برای نخستین بار تفاهم نامهای را با سازمان بازیهای رایانه ای انجام و از طریق تولید محتوا پیام هایی رابه جوانان ارائه کرد.
به گفته تندگویان در سال ۹۷ و ۹۸ با استفاده از صندوق کارآفرینی امید ۱۳۳ میلیارد تومان اعتبار و با استفاده از بانک رسالت ۲۵ میلیارد تومان وام در راستای اشتغالزایی اعطا شده است. همچنین این معاونت پیشنهاد اعطای وام تجمیعی به جوانان را برای جلوگیری از بسیاری از رانت ها به مجلس داده است. این وام در راستای پرداخت اعتبار به جوانان در راستای اهداف تشکیل خانواده، فرزند آوری، اشتغال و مسکن و... و نیازمند بازه زمانی بلند مدت است.
تندگویان در ادامه به برگزاری شورای عالی جوانان اشاره کرد و گفت: شورای عالی جوانان در این دولت با حدود چهار جلسه برگزار شد که از جمله مصوبات شاخص آن تغییر سن جوانی از ۱۸ تا ۳۵ سال است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به برگزاری رزمایش و پویش همت جوانانه و کمک مومنانه گفت: در ماه رمضان با دستور رهبری بالغ بر ۴۰۰ هزار خانواده در کشور تحت پوشش قرار گرفتند. از اول سال تا کنون نیز حداقل دو برابر این تعداد یعنی حدود ۸۰۰ هزار خانواده تحت پوشش تشکلهای ما قرار گرفتهاند.
وی همچینن به پویش جوانان مدافعان سلامت نیز اشاره کرد و افزود: این پویش را نیز به دستور رهبری انجام دادیم. همچنین نذر اهدا خون در کرونا، تولید اقلام بهداشتی در هر ۳۱ استان، تولید۵۴۱ پوستر در کل کشور، تولید ۷۰ موشن گرافی و ۲۸۳ کلیپ ۱۲۰ دقیقه، ایجاد مسابقه و ۱۹۵ برنامه با موضوعات مختلف نیز از جمله اقداماتی است که به همت خانههای جوان برگزار شد.
وی گفت: از نظر اینجانب جوانان ما در تمام عرصههای ملی استانی و کشوری در شورای استان و عرصههای مشورتی نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی باید عضو باشند، از این رو خواستار حضور جوانان نخبه و مرتبط با موضوعات در شوراها شدیم.
تندگویان در بخش دیگر سخنان خود درباره بیانیه گام دوم انقلاب رهبری و توجه این معاونت به آن تصریح کرد: این معاونت اولین نهادی بود که به این حوزه ورود کرد. تاکنون چندین جلسه با دستگاه ها برای ورود و تدوین سند جامع سیاست گذاری گام دوم انقلاب و مطالعات مختلف انجام دادهایم. هدف نهایی ما تبدیل بیانیه به سند و سیاست گذاری اجرایی برای تمام نهادهای کشور با نگرش به حوزه جوانان است.
تندگویان درباره تعداد تشکلهای جوانان نیز گفت: در ابتدای دولت کمتر از ۱۰۰ تشکل در کشور داشتیم، امروز ۳۲۰۰ تشکل دارای اعتبارنامه داریم که تا پایان دولت تعداد آن از مرز ۳۵۰۰ می گذرد و شاید به ۳۷۰۰ تشکل برسیم. تفاهم نامه با وزارت کشور در سال ۹۷ انجام شد و بر این اساس شناسه تشکل ها به صورت ملی و ثبتی انجام شد. تا کنون در کل کشور ۲۵۱ سمن توانسته شناسه دریافت کنند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: در راستای کیفی سازی سازمان های مردم نهاد جوانان شبکه های تخصصی نظیر گردشگری، عشایر، امدادو نجات، رسانه و فضای مجازی، پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر و... شکل گرفت. نشست های مجامع استانی را با وزیر ورزش از سال ۹۶ به طور منظم انجام دادیم که اکنون به علت کرونا برگزار نمیشود. طی این نشستها جوانان با وزیر صحبت میکردند.
وی همچنین به راه اندازی سامانه مدیریت راهبردی برای سازمان های مردم نهاد و شفاف سازی اعتبارات و پرداخت های مالی هم اشاره کرد و ادامه داد: در سامانه معاونت جوانان جداول پرداخت به تشکل های استان ها کاملا شفاف و قابل دسترس است. همچنین این معاونت ۵۶ کارگاه ملی برای توانمند سازی تشکلها با حضور ۷۱۷۹۶ عضو برگزار کرده است که البته این کارگاهها در سال جاری به علت پاندمی کووید ۱۹ به صورت مجازی برگزار شد و تا پایان سال ادامه دارد.
تندگویان در پایان گفت: از دیگر اقدامات این معاونت رتبه بندی سازمانهای مردم نهاد برای نخستین بار بود که تحت عنوان جشنوارهای اتفاق افتاد و اکنون دارای نظام رتبه بندی سازمان های مردم نهاد در کشور هستیم. تا پایان سال برترین سازمانها انتخاب و جوایزی به آنها اهداء میشود.
انتهای پیام