هر آنچه که درباره امنیت شبکه باید بدانید!

هرگاه بحث شبکه‌های کامپیوتری به میان می‌آید به طور قطع بعد از آن، در مورد امنیت شبکه نیز سوالاتی مطرح خواهد شد، اما قبل از این که بتوان به هر گونه سوالی در مورد امنیت شبکه و چگونگی ایجاد آن پاسخ داد بایستی با مفهوم آن آشنا باشید و به خوبی توانسته باشید آن را درک کنید.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام مفتاح رایانه افزار، این مجموعه که بیش از دو دهه است در زمینه فناوری اطلاعات و ایجاد امنیت شبکه‌های کامپیوتری برای سازمان‌های دولتی و خصوصی فعالیت دارد در ادامه این متن قصد دارد به بررسی امنیت شبکه و چگونگی ایجاد آن برای سازمان‌های مختلف بپردازد، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.

امنیت شبکه چیست؟

به راهکارها و اقداماتی که از به وجود آمدن هرگونه مشکل امنیتی در شبکه ممانعت می‌کند امنیت شبکه می‌گویند. این راهکارها می‌توانند هم به صورت نرم‌افزاری و هم به صورت سخت‌افزاری باشند، البته لازم است که بدانید اغلب روش‌هایی که برای امنیت شبکه توسط مفتاح رایانه افزار انجام می‎شود از طریق رول‌های مختلفی انجام می‌شود. رول‌ها شامل دستوراتی می‌شوند که در اغلب سیستم‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری قابلیت معرفی شدن را دارند.

یکی از مهم‌ترین مشکلات سازمان‌ها در زمینه امنیت شبکه این است که اغلب کاربران و کارکنانی که در بستر شبکه آن‌ها فعالیت می‌کنند آشنایی لازم در خصوص مشکلات و روش‌های دسترسی به اطلاعات محرمانه را ندارند که این عدم آگاهی زمینه را برای ورود هکران به شبکه و دسترسی پیدا کردن به اطلاعات آن سازمان را فراهم می‌کند، از آنجا که فناوری اطلاعات و اینترنت به صورت لحظه‌ای در حال رشد و پیشرفت است به همان میزان نیز باید سرعت حفاظت از اطلاعات نیز افزایش پیدا کند، امروزه امکانات امنیتی فراوانی از قبیل مسیریاب، سوئیچ، فایروال و... در اختیار کاربران سازمان‌های مختلف قرار می‌دهند تا از طریق آنها بتوانند امنیت شبکه خود را تامین کنند.

آسان‌ترین راه برای برقراری امنیت شبکه "پیشگیری" است، که مفتاح رایانه افزار در ذیل، روش‌ها و اقدامات امنیتی برای شبکه‌های مختلف را به شما معرفی می‌کند.

امنیت شبکه منازل

. حتما از یک نرم‌افزار امنیت شبکه که در مورد آن تحقیق کرده و اطمینان لازم را کسب کرده اید استفاده کنید.

. یک نرم‌افزار آنتی‌ویروس به‌روز و براساس نسخه سیستم عامل، را بر روی رایانه‌تان نصب کنید.

. اگر از اینترنت وای‌فای استفاده می‌کنید حتماً برای آن رمزهای قوی در نظر بگیرید.

 اگر به صورت مداوم از شبکه‌های بی‌سیم استفاده می‌کنید بهتر است هر چند وقت یک بار نام شبکه SSID خود را تغییر دهید.

. برای آدرس‌هایMAC  خود از فیلترسازی استفاده کنید.

. برای تمامی دستگاه‌هایی که به شما وصل می‌شوند از یک IP استفاده کنید.

. از یک رمز قوی برای کلیه حساب‌هایی که بر روی بستر شبکه قرار دارد استفاده کنید.

امنیت شبکه برای کسب‌ و کارهای متوسط

. یک سیستم را برای مدیریت سرور و کلیه رایانه‌هایی که از فایروال‌های مناسبی برخوردارند، استفاده کنید.

. حتماً برای شبکه از نرم‌افزارهای امنیتی و آنتی‌ویروس استفاده نمایید.

. حتماً برای سیستم خود رمز قوی در نظر بگیرید و هر چند وقت یکبار نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

. اگر به تازگی کاربری را در سازمان استخدام کرده‌اید حتماً او را در مورد امنیت فیزیکی و تمهیدات آموزشی آگاه کنید.

. برای این که قابلیت‌های مناسب در مورد کنترل شبکه را بدانید می‌توانید از یک مشاور و تحلیل‌گر شبکه در این زمینه کمک بگیرید.

. فراموش نکنید که برای اینکه بتوانید آخرین تمهیدات امنیتی را در شبکه خود به کار ببرید باید همیشه اطلاعات و دانش خود را به روز کنید.

امنیت شبکه برای کسب‌وکارهای بزرگ

. قبل از این که شبکه را اجرا کنید باید ابتدا تمهیدات امنیتی قوی را برای آن طراحی کنید؛ به عبارتی دیگر اولین گام در راه‌اندازی شبکه، تامین امنیت آن است.

. تنها به یک فایروال سخت‌افزاری و یا نرم‌افزاری متکی نباشید بلکه از هردوی آنها به صورت همزمان استفاده کنید.

. با توجه به اندازه شبکه و منابع اطلاعاتی که دارید از بسته‌های نرم‌افزاری امنیتی مناسب استفاده کنید.

. برای تعویض رمز، حتماً سامانه داینامیک را انتخاب کنید؛ همچنین سیستمی که برای این منظور در نظر دارید، باید کاملاً آپدیت و قوی باشد.

. اگر از شبکه‌های بی‌سیم استفاده می‌کنید، حتماً تدابیر امنیتی لازم را برای آن در نظر بگیرید.

. حتماً برای ایجاد امنیت در شبکه و همچنین به‌روز نمودنِ تمامی فرایندهای امنیتی، با یک کارشناس امنیت شبکه در این زمینه مشاوره داشته باشید.

. استفاده از دوربین‌های مداربسته در کنار تجهیزات دیتاسنتر توصیه می‌شود؛ البته توجه داشته باشید دسترسی به این دوربین‌ها باید محدود باشد.

امنیت شبکه در مراکز آموزشی

. استفاده از فایروال قوی و نرم‌افزار امنیتی با دسترسی محدود الزامی می‌باشد.

. در زمان نصبِ هرگونه نرم‌افزار بر روی بستر شبکه، در مورد سلامت آن و چگونگی آپدیت آن اطلاعات لازم را کسب کنید.

. در صورتی که از تجهیزات بی‌سیم استفاده می‌کنید، لازم است حتماً فایروال مناسب با آن را تهیه کنید.

. منابع مهم اطلاعاتی مرکز خود را از دسترس عموم محدود کنید، همچنین استفاده از سیستم نظارت دائمی برای این مراکز امری ضروری می باشد.

امنیت شبکه برای شرکت‌های بزرگ و سازمان‌های دولتی

. با توجه به ابعاد و ترافیکِ بستر شبکه‌ای که روی آن فعالیت دارید، باید نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای فایروال قوی‌ را در نظر بگیرید.

. از نرم‌افزارهای امنیتی آپدیت شده به صورت دائم برای شبکه استفاده کنید.

. برای رمزگذاری از سیستم داینامیک استفاده کنید و هر چند وقت یکبار رمزها را تغییر دهید.

. ارتباط کاربران به تمامی بخش‌های شبکه را محدود کنید و برای هر کاربر تنها به بخش‌هایی که با کار وی در ارتباط است امکان دسترسی وجود داشته باشد.

. برای سخت‌افزارها و منابع مهم شبکه یک دیتاسنتر با امنیت بالا در نظر بگیرید و اجازه دسترسی سایر کاربران را برای آن محدود کنید.

برای ارتباط با شرکت مفتاح رایانه افزار می‌توانید نام شرکت مفتاح رایانه را در گوگل جست‌وجو کنید یا با شماره‌ی ۴۲۹۲۲-۰۲۱ تماس بگیرید و از مشاوره‌های کارشناسان فنی مجموعه برخوردار شوید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • چهارشنبه/ ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99111511248
  • خبرنگار : 30054