وعده مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم

راه اندازی کلینیک خانواده برای حل مشکلات جوانان در قم

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم بیان کرد: در راستای اجرای "سند راهبردی تحول اجتماعی و فرهنگی استان قم"، کلینیک خانواده استان از ابتدای سال ۱۴۰۰ راه اندازی می شود.

رضا ملک زاده در گفت و گو با ایسنا ضمن اولین جلسه هماهنگی کلینیک خانواده استان قم، بیان کرد: در راستای اجرای "سند راهبردی تحول اجتماعی و فرهنگی استان قم" ، کلینیک خانواده استان  از ابتدای سال ۱۴۰۰ راه اندازی  می شود.
وی با اشاره به اینکه تحکیم بنیان خانواده به عنوان رکن و اساس جامعه، در اولویت برنامه ریزی های حوزه اجتماعی و فرهنگی  استان  مورد توجه قرار گرفته است، افزود:  نیازمندی های نهاد خانواده در ابعاد مختلف احصاء و در قالب طرح کلینیک خانواده  به آن پاسخ داده خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری بیان کرد: باتوجه به بررسی های انجام شده در زمینه علل بروز  طلاق ، عدم توجه به اصول همسان گزینی در بدو ازدواج ، دخالت اطرافیان ، نداشتن مهارت های زندگی مشترک و مهارت حل تعارضات و همچنین مسائل و مشکلات اقتصادی از جمله عوامل موثر شناسایی گردیده است .
ملک زاده همچنین اظهار کرد: بیشترین فراوانی طلاق در پنج سال اول زندگی رخ می دهد و می بایست توجه ویژه ای نسبت به این مقطع از زندگی زوجین شود که براین اساس فعالیت کلینیک خانواده استان در چهار محور شامل ترویج ازدواج صحیح، تحکیم بنیان خانواده ، پیشگیری از بروز تعارضات و تامین نیازهای اقتصادی و معیشتی متمرکز خواهد بود.
وی در بیان اقدامات این کلینیک تصریح کرد: درمحور ازدواج صحیح، کلیه افرادی که درآستانه ازدواج قراردارند به عنوان جامعه هدف کلینیک شناسایی می شوند و خدمات مشاوره ای در زمینه ازدواج صحیح، همسان گزینی مشاوره های تخصصی  در بدو ازدواج و دوران نامزدی ارایه خواهد شد.
ملک زاده خاطرنشان کرد: درمحور تحکیم بنیان خانواده، کلیه زوجین در پنج سال اول زندگی مشترک به عنوان جامعه هدف کلینیک خواهند بود و آموزش ها و مشاوره های مرتبط با چهارچوب های زندگی مشترک (مهارتهای ارتباطی ،شکل دادن به زندگی  مستقل  ، مسئولیت پذیری، احترام متقابل ، نیازهای عاطفی  و ...)  ، ارتقای مهارت های پایه زندگی  و تربیت فرزند ارایه خواهد شد.

وی در خصوص محور های پیشگیری از تعارضات واختلافات، گفت: از طریق برقراری ارتباط مستمر مشاورین کلینیک با زوجین و شناسایی مسائل و مشکلات و مداخله سریع برای رفع آنها ، از بروز تعارضات جلوگیری خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در بیان محور چهارم کلینیک خانواده بیان کرد: محورچهارم فعالیت کلینیک خانواده، شامل هماهنگی های بین بخشی و ارایه مساعدت و تسهیلات در زمینه وام ازدواج ، تامین جهیزیه، مسکن و... همچنین تدوین برنامه های عملیاتی به منظور اجرایی شدن  سیاست ها و قوانین مرتبط با نهاد خانواده در سطح استان متمرکزخواهد بود  .
ملک زاده با بیان اینکه با آغازفعالیت کلینیک خانواده ، تلاش خواهد شد تا طراحی و اجرای  برنامه های خانواده محور با همکاری دستگاههای اجرایی استان نهادینه گردد، افزود: این طرح برای عموم مردم نیز به اجرا گذاشته  می شود و این کلینیک خانواده استان قم دارای ماهیت غیردولتی و غیرانتفاعی خواهد بود.
وی در خصوص اعتبارات این کلینیک گفت: اعتبارات کلینیک خانواده از محل اعتبارات سند راهبردی تحول اجتماعی و فرهنگی استان قم تامین خواهد شد و باتوجه به برنامه ریزی های انجام شده ، به مرور به سمت استقلال مالی حرکت خواهد کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم در پایان بیان کرد: طرح کلینیک خانواده از طریق تفاهم نامه همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی به اجرا در می آید و شورایی مرکب از نمایندگان دستگاه های اجرایی به عنوان شورای راهبردی کلینیک خانواده ، برحسن اجرای طرح نظارت خواهند نمود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 99111410174
  • خبرنگار :