ثانیهها، دقایق و ساعات روز ۱۱ بهمن ۱۳۵۷ به کندی برای مردم انقلابی ایران میگذرد و آنها بیصبرانه منتظرند تا ساعت ۹ صبح روز ۱۲ بهمن فرا برسد و آغوش خود را بر روی رهبری که ۱۵ سال انتظار دیدار او را میکشیدند بگشایند. درست ۱۵ سال پیش بود که امام خمینی(ره) دستگیر و به تبعید فرستاده شدند.
با گسترش قیام مردم و خروج شاه از ایران، شاپور بختیار به عنوان آخرین و تنها امید رژیم پهلوی و سردمداران غربی پشتیبان این رژیم، به عنوان نخستوزیر باقی مانده بود. در طرف مقابل تظاهرات مردم هر روز پرشورتر و مصممتر میشد و شعار "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" به عنوان اصلیترین خواسته مردم در نهضت انقلابی به رهبری امام خمینی(ره) مطرح میشد.
امام خمینی(ره) که شرط ورود خود را به کشور، خروج شاه اعلام کرده بودند، با فرار شاه در ۲۶ دی ۱۳۵۷، تصمیم به بازگشت گرفتند. قرار بود این رجعت تاریخی در روز پنجشنبه - پنجم بهمن ۱۳۵۷- انجام شود، اما بختیار با بستن فرودگاهها مانع از انجام این امر شد. با انتشار خبر بسته شدن فرودگاهها، مردم خشمگین به خیابانها ریخته و با تحصن و شعارهای کوبنده، دولت بختیار را تحت فشار قرار دادند. بختیار که آرام و قرار نداشت با ژنرالهای ارتش مشورت کرد و برخی از این ژنرالها اعتقاد داشتند که هواپیما را در آسمان مورد هدف قرار دهند. این توطئه به هر دلیلی که بود در روز ورود امام راحل عملی نشد.
در همین زمان رییس شورای سلطنت، سید جلال تهرانی، در پاریس ضمن استعفا خدمت امام، اعلام کرد که شورای سلطنت غیر قانونی است. سرانجام، تحصنها و تظاهرات عظیم مردم، بختیار را مجبور کرد که فرودگاهها را باز کند. کارکنان اعتصابی تلویزیون اعلام کردند برای ضبط و پخش مستقیم مراسم آمادهاند. فرودگاه مهرآباد آماده استقبال از پرواز انقلاب بود.
روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، پرشکوهترین استقبال تاریخی رقم خورد و هواپیمای ایرفرانس در حوالی ساعت ۹ صبح در فرودگاه مهرآباد نشست و حضرت امام (ره)، با قلبی آرام و مطمئن پس از ۱۵ سال هجرت، پا به خاک میهن اسلامی گذاشتند و مردم ایران رهبرشان را همچون نگینی در برگرفتند.
صدها خبرنگار و عکاس و فیلمبردار به ثبت این رویداد تاریخی پرداختند. جمعیت استقبال کننده در طول ۳۳ کیلومتر از فرودگاه امام تا بهشت زهرا که مقصد بعدی امام(ره) بود بین ۴ تا ۸ میلیون نفر تخمین زده میشد. امام از فرودگاه مستقیماً به بهشت زهرا رفتند و ضمن ادای احترام به شهدای انقلاب اسلامی، سخنرانی تاریخی خود را در آنجا ایراد کردند.
در این سخنرانی امام خمینی(ره) نخستوزیری شاپور بختیار را غیرقانونی اعلام کرده و فرمودند"من به پشتیبانی این ملت، دولت تعیین میکنم". به این ترتیب از ورود امام(ره) ۱۰ روز تاریخی که بعدها دهه فجر انقلاب اسلامی نام گرفت سپری شد تا طومار رژیم پهلوی و ۲۵۰۰ سال استبداد شاهنشاهی برای همیشه در هم تنیده شود.
منبع:
*نجاتی، غلامرضا(1373): تاریخ سیاسی بیست و پنج ساله ایران-از کودتا تا انقلاب،انتشارات رسا، تهران.
انتهای پیام