مریم عامری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ریزجلبکها منابع غنی ترکیبات مغذی و رنگهای طبیعی هستند که در پی افزودن به فرآوردههایی مانند نان، بیسکوئیت، کیک و ژله، علاوه بر بهبود ارزش تغذیهای باعث بهبود خواص فیزیکی آنها میشود. اسپیرولینا پلاتنسیس به دلیل محتوای پروتئین و رنگدانههای فایکوسیانین و فایکواریترین زیاد برای غنیسازی مواد غذایی استفاده دارد.
وی ادامه داد: ریزجلبکها به دلیل تعـادل ترکیبـات شـیمیایی، منـابع زیستی مهمی برای تولید محصولات و کاربردهای جدید بوده و میتوانند به عنوان بهبوددهنده ارزش تغذیـهای غـذاها و خوراک دام مـورد اسـتفاده قـرار گیرنـد. آنهـا حـاوی مـواد ارزشمندی مانند اسیدهای چرب غیراشباع، رنگدانههـا، آنتـی اکسیدانها، ترکیبات دارویی و دیگر ترکیبات فعـال زیسـتی هستند.
عامری بیان کرد: از میان بسیاری از ترکیبات مغذی حاصل از ریز جلبکها، رنگدانهها به دلیل کاربرد زیـاد و اسـتخراج آسـان، اهمیت تجاری رو به رشدی یافتهاند.
مدیر گروه پژوهشی ریزسازوارههای صنعتی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: در حـال حاضـر تولیـد تجاری بسیاری از رنگدانهها از منابع غیرطبیعـی اسـت. بـه دلیل اثرات سمی گزارش شده از رنگهای سـنتتیک، دلایـل مختلفی برای استفاده از رنگهای طبیعی در مصارف دارویی و غذایی وجود دارد. لذا افزایش قابـل تـوجهی در تمایـل بـه جایگزینی رنگدانههای سیانوباکتریها به خصوص اسپیرولینا وجود دارد.
عامری خاطرنشان کرد: مخلوط بیشماری از ریزجلبکهـا را در فروشـگاههـا بـه شکلهای قرص، پودر، کپسول، پاستیلها و مایعات به عنوان مکملهای غذایی میتوان یافت. آنها همچنین میتوانند بـا محصولات غذایی (مثل پاستا، بیسکوئیتها، نان، اسـنکهـا، آبنبات، ماست و نوشیدنیهای غیرالکلـی) ترکیـب شـوند و اثرات سلامتیبخش نشان دهند.
انتهای پیام