سعید یوسف پور در گفتوگو با ایسنا، در خصوص چاههای تولید زغال در شهرستان خمینیشهر، اظهار کرد: طی سالهای گذشته بیش از ۱۰۰۰ حلقه چاه تولید زغال در شهر کوشک تخریب شده است، اما طی یکی دو سال اخیر تولیدکنندگان به سمت خمینیشهر مهاجرت کردهاند و طی اخطارها و پیگیریهای قضایی تعدادی از این واحدهای جدید نیز تعطیل شدهاند.
وی با اشاره به تراکم بالای جمعیتی شهرستان، گفت: علیرغم اینکه در خمینیشهر کارخانه چشمگیری نداریم، اما متأثر از آلایندههای درون شهرستانی و بیرون شهرستانی هستیم. تعداد بالای کارگاههای ریختهگری، سنگبری و واحدهای تولید زغال بر آلایندگی هوای شهر تأثیر بسزایی داشته و دارد.
رئیس اداره محیط زیست خمینیشهر ادامه داد: خودروها و موتورسیکلتها نیز عامل تولید حجم زیادی از آلایندههای هوا هستند. ناوگان حمل و نقل عمومی فرسوده و واحدهای بازیافت غیرمجاز نیز که اقدام به آتش زدن برخی زبالهها میکنند بر این آلودگیها افزودهاند و طی یک ماه گذشته چند مورد آتش زدن زباله داشتهایم.
یوسف پور تصریح کرد: بخشی از آلودگی نیز متأثر از صنایع بیرون شهرستان است. همجواری با پالایشگاه، آلایندگی کارخانه ذوبآهن، همجواری با کلانشهر اصفهان و آلایندگی معدن گچ شرق اصفهان علل آلودگی بیش از حد هوای خمینیشهر است.
وی در خصوص اعلام نشدن میزان آلایندگی هوای خمینیشهر توضیح داد: تجهیزات ایستگاه سنجش آلایندگی خریداری و در میدان امام خمینی(ره) در آتش نشانی نصب شده و تا چند سال پیش نیز فعالیت داشته است اما در حال حاضر نیاز به تعمیر دارد که به علت کمبودهای مالی محیطزیست نتوانستیم این دستگاه را تعمیر کنیم.
یوسف پور افزود: اهمیت موضوع این است که باید شرایط آلودگی هوا را بسنجیم، اگر شرایط بحرانی است به مردم اعلام کنیم و نسبت به شهرستانهای دیگر نیز میزان آلودگی خمینیشهر مقایسه شود.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان خمینیشهر به ضرورت ساماندهی مشاغل مزاحم شهری اشاره و اظهار کرد: برای ساماندهی صنایع نیمه مزاحم شهری نیز شهرداری قطعه زمینی را در نظر گرفته و طی مکاتبه با اداره محیطزیست درخواست خود را مطرح کرده، اما مشکل این است که نقشه آن کامل مشخص نیست.
وی گفت: سنگبری های منطقه «دوشاخ» باید ساماندهی شوند تا با ارائه تسهیلات به آنها امکان جابجایی فراهم شود. سنگبری های جدیدالاحداث هم وجاهت قانونی ندارند و باید از محدوده شهری خارج شوند. به هیچ وجه نمیتوانیم اجازه دهیم که در شهر مستقر شوند.
یوسف پور در مورد قانون هوای پاک، خاطرنشان کرد: موضوع محیط زیست فراتر از مرزهاست و هر اقدامی که در شهرهای اطراف شود در این شهر نیز تأثیرگذار است. سال ۱۳۹۷ قانون هوای پاک مصوب و مسئولیت همه بخشها در آن مشخص شده که امیدواریم دستگاههای مختلف به وظایف خود طبق قانون عمل کنند.
انتهای پیام