به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکالاکسپرس، پژوهشهای انجام شده در "بیمارستان دانشگاه کووپیو"(Kuopio University Hospital) فنلاند نشان میدهد که تا ۹۰ درصد بیمارانی که سکته مغزی را تجربه میکنند، به آپنه خواب دچار هستند. اگر آپنه خواب درمان نشود، میتواند کیفیت زندگی و توانبخشی بیمارانی را که دچار سکته شدهاند، پایین بیاورد و خطر بروز مکرر بیماریهای قلبی- عروقی را افزایش دهد.
"آکسلی لینو"(Akseli Leino)، از پژوهشگران این پروژه گفت: اگرچه بررسی آپنه خواب برای بیماران قلبی-عروقی توصیه میشود اما این کار به خاطر دستگاههای پیچیده، تجزیه و تحلیلهای دستی زمانبر و هزینه بالا، به ندرت در واحدهای سکته مغزی انجام میگیرد.
پژوهشگران در این بررسی جدید، یک شبکه عصبی ابداع کردند که شدت آپنه خواب را به واسطه یک سیگنال اشباع اکسیژن شبانه، در بیماران مبتلا به سکته حاد و "حمله ایسکمی گذرا"(Transient Ischemic Attack) ارزیابی میکند. هنگامی که پژوهشگران، نتیجه ارزیابی دستی را با نتایج به دست آمده از شبکه عصبی مقایسه کردند، اختلاف آن بسیار پایین بود. شبکه عصبی در طبقهبندی بیماران به چهار دسته متفاوت بدون آپنه خواب، خفیف، متوسط و شدید توانست ۷۸ درصد دقیقتر عمل کند. همچنین شبکه عصبی توانست آپنه خواب متوسط و شدید را در بیماران مبتلا به سکته حاد یا حمله ایسکمی گذرا با ۹۲ درصد حساسیت شناسایی کند که هر دو به درمان نیاز دارند.
"کاتجا میلیما"(Katja Myllymaa)، از پژوهشگران این پروژه گفت: شبکه عصبی ابداع شده در این پژوهش، امکان بررسی ساده و کمهزینه آپنه خواب را در افراد مبتلا به بیماری قلبی-عروقی فراهم میکند. سیگنال اشباع اکسیژن شبانه را میتوان با یک بررسی ساده پالس انگشت و بدون نیاز به تجزیه و تحلیلهای دستی زمانبر ثبت کرد.
این پژوهش، در مجله "Sleep Medicine" به چاپ رسید.
انتهای پیام