به گزارش ایسنا،بنابراعلام سرای ابریشم، اگر بهترین محصولات را هم برای چیدمان خانه بگیرد و آنها را به بهترین شکل در کنار هم قرار دهید، باز هم در صورتی که روی آنها گرد و غبار یا هر نوع آلودگی دیگری وجود داشته باشد، شاید اصلا زیبا به نظر نرسند.
فرش هم به عنوان یکی از مهمترین اجزایی که در چینش منزل به چشم میآید، از این قاعده مستثنی نیست. نگهداری از فرش، مخصوصا فرشهای دستباف ایرانی، از پیچیدگیهای خاصی برخوردار است. برای این که این فرشها از آسیب در امان بمانند و برای مدت طولانی بتوان از آنها استفاده کرد، باید نکاتی را رعایت کنید.
فرشها از زمان انبارش تا همان زمانی که آنها را روی زمین پهن کرده و از آنها استفاده میکنید، نیاز به مراقبت و نگهداری دارند. برای این که فرشها در زمانی که در انبار نگهداری میشوند، از گزند آسیبهای مختلف در امان باشند، باید آنها را در محیطی خشک نگهداری کرد.
در صورتی که در محیط رطوبت وجود داشته باشد، میتواند باعث پوسیدگی، بو گرفتن و تغییر رنگ فرش شود. همچنین انباری که برای نگهداری فرش انتخاب میکنید، باید از تابش شدید آفتاب دور باشد. وگرنه به فرش آسیب جدی وارد میشود.
علاوه بر اینها، اندازهی انباری که فرشها در آن نگهداری میشود، میتواند عاملی بسیار مهم باشد. در صورت کافی نبودن فضا و وارد شدن فشار به فرش، احتمال آسیب دیدن فرش بالا است.
در مرحلهی بعد، باید نگهداری از فرش هنگام استفاده از آن هم به درستی انجام شود. در صورتی که میخواهید فرش خریداریشده برای مدت زمان طولانی استفاده شود و از گزند پارگی و سایر آسیبها در امان باشد، بهتر است نکاتی که در ادامه مطرح میکنیم، رعایت کنید.
اولا این که فرش را هر چند وقت یک بار جا به جا کنید. مثلا آن را بچرخانید تا همهی رفت و آمدها از یک جای فرش انجام نگیرد. این کار میتوانند از ساییدگی فرش جلوگیری کند. همچنین، فرش را در معرض آفتاب پهن نکنید. همانطور که گفتیم، تابش مستقیم نور خورشید میتواند سبب پوسیدگی فرش شود.
در صورتی که از سایر محصولات فرش مانند تابلوفرش هم استفاده میکنید، علاوه بر رعایت نکات بالا دقت کنید که هنگام نصب روی دیوار، با میخ یا سایر ابزارآلات، به آن آسیبی وارد نکنید.
برای این که فرشتان همیشه نو به نظر برسد، بهتر است که هر چند وقت یک بار آن را شستشو دهید. برای این کار، دو گزینه پیش رو دارید. سادهترین گزینه این است که فرش را به قالیشویی بسپارید. اما در صورتی که به هر دلیلی، تمایلی به انجام این کار نداشتید، میتوانید کار شستشوی فرش را در منزل هم انجام دهید.
اما برای این کار نیاز به یک جای مناسب برای شستشو دارید. اگر در آپارتمانی زندگی میکنید که حیاط مناسب برای این کار ندارد، بهترین راهکار همان تحویل فرشها به قالیشویی است.
در صورتی که تصمیم به شستن فرش در منزل گرفتید، بهتر است این کار را به صورت اصولی انجام دهید. در ادامه، به صورت مختصر گامهای لازم برای شستن فرش در منزل را بررسی میکنیم:
پیش از شستن باید یک سری نکات را در نظر بگیرید:
. رنگ ندادن فرش
. تمیز کردن فرش از گرد و غبار
در گام اول باید فرش را خیس کنید. جریان آب در این مرحله بهتر است به صورت عمودی و جریانهای موازی باشد.
. سپس با استفاده از شامپو فرش یا ترکیب آن با پودر دستی و کلر، فرش را کاملا بشویید. باز هم دقت کنید شستن به صورت عمودی انجام گیرد.
. سپس دوباره فرش را آبکشی کنید تا کف آن از بین برود. این مرحله، شبیه گام خیس کردن فرش است.
. سپس فرش را پاروکشی کنید. این کار هم باید به صورت عمودی و موازی انجام گیرد، وگرنه به فرش آسیب وارد میشود.
. در مرحلهی بعد هم باید فرش را کامل خشک کنید. در صورتی که قبل از خشک شدن کامل، اقدام به پهن نمودن فرش کنید، هم احتمال تغییر رنگ فرش وجود دارد و هم این که در فضا، بوی رطوبت خواهد پیچید.
بین دو بار شستن فرش، باز هم باید به تمیزی آن اهمیت بدهید. زدودن گرد و غبار از فرش با استفاده از جارو و تمیز کردن آن، بهترین راه برای تمیز نگه داشتن و افزایش طول عمر فرش است. برخی از افراد اعتقاد دارند در صورتی که رنگ اصلی فرش تیره باشد، آلودگی در آن زیاد به چشم نمیآید. اما این دیدگاه کاملا غلط است.
فرض کنید روی فرش سرمه ای که در منزل پهن کردهاید، مقداری شیر یا بستنی بریزد. این اتفاق سبب میشود تا شکل ظاهری فرش کاملا زشت به نظر برسد. برای این کار باید با لکه زدایی فرش آشنا باشید.
لکهزدایی در صورتی که خیلی سریع بعد از ایجاد لکه انجام گیرد، میتواند در منزل و با وسایل دم دستی هم انجام گیرد. اما در صورتی که لکه وسیع بود، یا جدا کردن آلودگی از فرش، مشکل شده بود، برای این کار باید به متخصص مراجعه کنید.
انتهای رپرتاژ آگهی