تلاش محققان کشور از تولید نانو فیبرها تا پارچه‌ ماسک‌های N95

گروهی از محققان کشور با توسعه نانو فیبرها و توسعه تجهیزات صنعتی و تولیدی آن علاوه بر کاربردی کردن نانو فیلتراسیون در ۱۰۰ نیروگاه کشور، موفق به تولید پارچه‌های مورد نیاز ماسک‌های N95 و N99 شدند.

به گزارش ایسنا دکتر رضا مجیدی فریدی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پنل تخصصی ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت با اشاره به آلودگی هوا با بیان اینکه در این سال‌ها آلودگی‌های ویروسی نیز به این آلودگی اضافه شده است، گفت: زمانی که ویروس و یا عوامل بیماری‌زا در هوا منتشر می‌شود، مقابله با آن دشوارتر می‌شود از این رو بهترین شیوه مقابله با این عامل بیماری‌زا پیشگیری است.

وی با اشاره به فعالیت‌های تحقیقاتی در زمینه نانو فناوری حوزه پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: از ساختارهای نانویی که بر اساس فناوری‌های همگرای بیو و نانو تکنولوژی است، می‌توان برای تولید کیت‌های تشخیص سریع بهره برد که نمونه آن کیت‌های تشخیص بارداری است که در این دانشگاه با استفاده از نانو ذرات طلا و اتصال به بیومارکرها توسعه یافته است.

مجیدی فریدی، تولید نانو فیبرها برای کاربرد در فیلتراسیون را از دیگر دستاوردهای تحقیقاتی دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه تهران نام برد و یادآور شد: درحال حاضر ۷ درصد از تولید مقالات دنیا در خصوص نانو فیبرها از سوی محققان ایرانی منتشر شده و این در حالی است که ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از این نانو فیبرها در فیلتراسیون صنایع استفاده شد و در حال حاضر حدود ۱۰۰ نیروگاه کشور از این نانوفیلترها استفاده می‌کنند.

به گفته این محقق با اضافه کردن نانو فیبر به کاغذ فیلتر معمولی موجب شده که منافذ این فیلترها کوچکتر و در نتیجه عمل فیلتراسیون با راندمان بالاتری انجام شود.

مجیدی فریدی استفاده از این نانو فیبر در ماسک‌های صورت را از دیگر کاربردهای این محصول دانش بنیان ذکر کرد و یادآور شد: در ماسک‌های چند لایه به دلیل کاهش منافذ، افت فشار و تنفس پذیری پایینی را موجب می‌شود، ولی ما با استفاده از نانو فیبر علاوه بر آنکه راندمان فیلتراسیون را در ماسک‌های صورت ارتقا دادیم، تنفس پذیری در آن به راحتی انجام می‌شود.

مجری این طرح با بیان اینکه از یک سال گذشته ۲۰ شرکت در دنیا به سمت تولید ماسک صورت بر اساس نانوفیبرها حرکت کردند، گفت: این در حالی است که از ۲۰ سال قبل ما مطالعات در این زمینه را آغاز کرده بودیم.

مجیدی فریدی با بیان اینکه برای تولید نانوفیبرهای مورد نیاز موفق به طراحی و ساخت دستگاه‌های تولید کننده الیاف نانویی شدیم، یادآور شد: این دستگاه تاکنون به کشورهای چین و کره جنوبی صادر شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تدوین استانداردهای بین المللی برای نانو فیبرها را از دیگر اقدامات در این زمینه دانست و اضافه کرد: با همکاری ستاد نانو موفق به تدوین و تاییدیه بین المللی استاندارد ISO برای نانو فیبرها شدیم تا بتوان از این الیاف در فیلتراسیون استفاده شود.

مجیدی فریدی، با اشاره به وضعیت تولید ماسک‌های N95 و N99 در کشور توضیح داد: به دلیل اعمال تحریم‌ها پارچه‌های مورد نیاز برای تولید این نوع ماسک‌ها به ایران تحویل داده نشد، از این رو ما با تولید الیاف مورد نیاز برای این نوع ماسک‌ها پرچم ایران را در این زمینه برافراشته نگه داشتیم.

به گفته وی با توجه به تولید دستگاه الیاف نانو در حال حاضر ظرفیت تولید ماسک‌های N95 از ۶۰۰ هزار در روز به ۱.۵ میلیون ماسک در روز افزایش یافته است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۵:۵۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99110604153
  • خبرنگار : 30057