آن روی سکه نشست داوری طرح‌های گذر آقانجفی

دو متخصصی که نام آن‌ها در نشست «کمیته داوری طرح‌های پیشنهادی گذر آقا نورالله نجفی» به‌عنوان داور ذکر شده بود، می‌گویند سازمان نوسازی بهسازی شهرداری اصفهان تنها یک روز قبل از برگزاری نشست از آن‌ها برای حضور و داوری طرح‌ها دعوت کرده بوده، آن‌ها هم این پیشنهاد را نپذیرفته‌ و داور چنین نشستی نبوده‌اند.

علی عمرانی پور، استادیار رشته معماری و مرمت شهری به ایسنا می‌گوید: ۲۳ دی‌ماه در کمیته فنی ماده سه وزارت راه و شهرسازی، رویکرد «مرمت شهری» انتخاب شد اما درباره اینکه کدام مشاور این کار را انجام بدهد حرفی به میان نیامد. ضمن اینکه مقرر شد، رویکرد مرمت شهری ملاحظاتی مثل مسائل اجتماعی و ... را نیز در نظر داشته باشد.

او با اشاره به برگزاری نشست «کمیته داوری طرح‌های پیشنهادی گذر آقا نورالله نجفی» در اصفهان تصریح می‌کند: داوری ما در کمیته فنی ماده سه وزارتخانه بر سر رویکردها بود، ممکن است در اصفهان دنبال این باشند که کار را به چه کسی بدهند و مهم این است که این نتیجه‌ها هم‌راستا باشند.

عمرانی پور در پاسخ به این سؤال که آیا شما به‌عنوان داور حضوری یا مجازی این نشست را دنبال می‌کردید یا خیر؟ توضیح می‌دهد: ۲۹ دی‌ماه، یک روز قبل از برگزاری این نشست از من پرسیدند که آیا شما در آن حضور پیدا می‌کنید؟ گفتم نه، کار دارم و حتی آن زمان به من نگفته بودند که این جلسه حضوری است.

مدیرکل پیشین دفتر ترویج معماری، طراحی شهری و بافت‌های واجد ارزش وزارت راه و شهرسازی ادامه می‌دهد: مسئله این است که وقتی کسی را بخواهند به‌عنوان داور تعیین کنند، از مدتی قبل با او صحبت می‌کنند و نظر او را هم می‌پرسند که می‌خواهی داور باشی یا خیر اما مشخص نیست که داوران این نشست را چه کسی انتخاب کرده. این مسائل در هاله‌ای از ابهام بود. بنده هم پذیرشی برای داوری این نشست نداشتم و هیچ توافق رسمی دراین‌باره با بنده نشده بود.

او خاطرنشان می‌کند: استفاده از اسم بنده به‌عنوان داور در نشست اخیر سازمان نوسازی بهسازی شهرداری اصفهان، بدون اینکه داوری آن را پذیرفته باشم، این تصور را می‌سازد که از اسمم قرار است استفاده شود تا بگویند فلانی هم داور این نشست بوده است.

عمرانی پور یادآور می‌شود: مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری مشخصاً و با ذکر نکات کلیدی بیان کرده که چه اتفاقی باید در ضلع شرقی میدان نقش‌جهان بیفتد. گفته که اتصال به حافظ ممنوع است و تملک و تخریب دیگری نباید اتفاق بیفتد و برای فضای باز هم نسخۀ مناسبی پیچیده شود. اگر این سه نکته با هم رعایت شود خوب است و هر طرحی هم قرار است در این محدوده اجرا شود باید پس از تائید در استان، توسط دبیر شورای عالی برای اجرا ابلاغ شود. مسیر این پرونده کاملاً مشخص است و اصفهان اگر ۱۰ نشست داوری دیگر هم برگزار کند، در نهایت باید کمیته فنی ماده سه و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری طرحش را تایید کند.

محمد سعید ایزدی، دبیر پیشین شورای عالی شهرسازی و معماری نیز که نام او به‌عنوان داور در نشست ۳۰ دی‌ماه ذکر شده بود، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: بنده با مدیرعامل سازمان نوسازی بهسازی شهرداری اصفهان گفت‌وگویی داشتم دربارۀ اینکه قرار است طرح‌های واصله برای ساماندهی ضلع شرقی میدان نقش‌جهان داوری شود و ایشان یک‌باره اعلام کردند که جلسه فردا برگزار می‌شود.

او ادامه می‌دهد: این اطلاع‌رسانی دیرهنگام بود و من به‌واسطه همکارانم در وزارت راه و شهرسازی مطلع شدم که دوستان، طرح‌ها را پیش‌تر به کمیته فنی ماده سه وزارت راه ارجاع داده‌اند و این طرح‌ها در حال بررسی است.

ایزدی می‌گوید: از آنجا که کمیته فنی ماده سه مرجع باصلاحیت‌تری است و نشست «کمیته داوری طرح‌های پیشنهادی گذر آقانورالله نجفی» موازی کاری با همان فعالیتی بود که کمیته فنی ماده سه انجام می‌داد، ترجیح دادم در نشست سازمان نوسازی بهسازی شهرداری اصفهان حضور نداشته باشم و بعداً دیدم در اخبار اسم بنده را به‌عنوان داور بیان کرده‌اند در حالی‌ که بنده داور این نشست نبوده‌ام.

این مدرس دانشگاه تصریح می‌کند: در تاریخ ۲۳ دی‌ماه، کمیته فنی ماده سه به رویکرد مرمت شهری رأی مثبت داد. اگر دستگاه مجری شهرداری این رویکرد را بپذیرد و طرح را به‌عنوان مجری در چارچوب رویکرد تهیه کند این طرح مراحل بررسی خود را در شورای عالی طی می‌کند. زمانی که بنده دستور توقف احداث گذر آقا نجفی را دادم روی این مسئله تأکید کردم که طرح  باید حتماً به تائید کمیته فنی ماده سه و شورای عالی شهرسازی و معماری برسد.

او اظهار می‌کند: به نظرم دلیل برگزاری نشست ۳۰ دی‌ماه در اصفهان اختلاف‌نظری است که آن‌ها با اعضای کمیته فنی ماده سه دارند و رویکرد مرمت شهری را نپذیرفته‌اند و  فکر می‌کنند طرح خودشان بهتر است به همین دلیل نشست داوری «طرح‌های پیشنهادی آقا نجفی» را برگزار کرده‌اند و با ذکر اسم ما هم قصد دارند به این نشست مشروعیت بدهند که البته اعلام می‌کنم بنده و دکتر عمرانی پور در این نشست شرکت نکردیم.

ایزدی در پاسخ به این سؤال که به نظر شما مسئلۀ گذر آقا نجفی باید در تهران حل شود یا اصفهان؟ می‌گوید: این یک چالش است. ما از یک ‌طرف می‌گوییم باید به مدیران محلی تنفیذ مسئولیت کنیم اما از طرف دیگر در سراسر کشور اتفاقات ناگواری توسط مدیران شهری رقم می‌خورد. به نظرم پروژه حساس گذر آقا نجفی می‌تواند الگو باشد. اگر این پروژه مسیر درست خود را طبق آنچه شورای عالی شهرسازی و معماری مصوب کرده طی کند و مدیریت شهری در همین چارچوب مصوب عمل کند تنفیذ در طرح‌های بعدی اتفاق می‌افتد اما با اظهاراتی که روز ۳۰ دی‌ماه در نشست داوری «طرح‌های آقا نورالله نجفی» مطرح کردند بعید می‌دانم در اصفهان خیلی به دنبال رویه حفاظتی باشند. جملاتی که بیان کرده‌اند رویکردی غیر حفاظتی نسبت به محدودۀ ضلع شرقی میدان نقش‌جهان دارد و در چنین شرایطی درست نیست که مدیران شهری در استان نتیجه‌گیری کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99110401944
  • خبرنگار :