به گزارش ایسنا، با امضای تفاهمنامه همکاری میان بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام و معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فرآیند ایجاد ۳ هزار شغل با حمایت از یکهزار طرح تولید صنایع دستی با اولویت آسیبدیدگان از کرونا آغاز شد.
مدیرعامل بنیاد برکت در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: یکی از اقشاری که در جریان شیوع ویروس کرونا آسیب جدی دیدند، تولیدکنندگان و فعالان حوزه صنایع دستی، گردشگری و بومگردی هستند. بر این اساس، مقرر شد افرادی که از سوی معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی معرفی میشوند، مورد حمایت قرار گیرند تا کسب و کارشان احیا شده و به چرخه تولید بازگردند.
امیرحسین مدنی مناطق هدف این تفاهمنامه را ۳۰۰ شهرستان اعلام کرد و افزود: متناسب با نیاز هر یک از معرفیشدگان، سرمایه در گردش به آنها تعلق میگیرد.
وی تصریح کرد: تسهیلات در نظر گرفته شده از سوی بنیاد برکت تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال به شکل قرضالحسنه با تنفس شش ماهه و بازپرداخت ۶۰ ماهه خواهد بود.
به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، اولویت استفاده از تسهیلات در نظر گرفته شده با آسیبدیدگان از کرونا در مناطق محروم، روستاها و حاشیه شهرها است.
مدنی با اشاره به مشاغل ایجاد شده از سوی بنیاد برکت در حوزه گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: ۱۱ درصد کل طرحهای اشتغالزایی برکت مربوط به حوزههای گردشگری و صنایع دستی میشود و تا به امروز ۵۹۰۰ طرح در این حوزهها راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه منعقده با معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی و با همکاریهای مشترک، ظرف شش ماه یکهزار طرح اشتغالزایی در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی ایجاد میشود که امکان کسب و کار برای ۳ هزار نفر را فراهم خواهد آورد.
مدیرعامل بنیاد برکت با تاکید بر اشتغالزایی و توانمندسازی در مسیر جهش تولید بیان کرد: با توجه به سیاستهای ابلاغی از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، بنیاد برکت در سال جاری راهاندازی ۶۰ هزار طرح در حوزه مشاغل خرد و خانگی را در دستور کار خود قرار داد که تا به امروز ۵۲ هزار طرح راهاندازی شده و تا پایان سال، همه ۶۰ هزار طرح برنامهریزی شده محقق خواهد شد.
مدنی ایجاد شغل برای آسیبدیدگان از کرونا را مورد توجه قرار داد و گفت: تا به امروز ۱۳ هزار طرح اشتغالزایی منجر به ایجاد ۴۰ هزار شغل با محوریت آسیبدیدگان از کرونا به بهرهبرداری رسیده است.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی نیز در مراسم تفاهمنامه حمایت از یکهزار طرح تولید صنایع دستی با اولویت آسیبدیدگان از کرونا خاطرنشان کرد: هدف اصلی این تفاهمنامه، توانمندسازی تولیدکنندگان، تامینکنندگان، فروشندگان، صادرکنندگان و پشتیبانان حوزه تولید در صنایع دستی با محورریت و نگاه ویژه به صنعتگران و فعالان آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا است.
پویا محمودیان افزود: فعالان صنایع دستی بیشترین آسیب را در دوران کرونا متحمل شدهاند، بهطوری که در این مدت تمامی نمایشگاهها، بازارچهها و رویدادهای این صنعت متوقف و تعطیل شده است. همچنین در طول یکسال گذشته، گردشگران داخلی و خارجی در حوزه صنایع دستی حضور نداشتهاند که باعث وارد آمدن خسارات هنگفت به این حوزه شده است.
وی با تاکید بر حفظ و پایداری مشاغل موجود و اشتغالآفرینیهای جدید در حوزه صنایع دستی افزود: اطلاعرسانی مربوط به تفاهمنامه در ۳۱ استان کشور آغاز شده است و هنرمندان و صنعتگران میتوانند به ادارات کل میراث در استانها مراجعه کرده و برای دریافت تسهیلات ثبت نام کنند.
انتهای پیام