محمدرضا هاشمی در نشست کارگروه گندم، آرد و نان خراسان رضوی در مشهد، اظهار کرد: وجود صفهای طولانی در مقابل نانواییهای مشهد با توجه به شیوع کرونا به یک دغدغه جدی برای اعضای ستاد مقابله با کرونا خراسان رضوی تبدیل شده بود.
فرماندار مشهد اضافه کرد: طرح برکت که با هدف نظارت و کنترل بیشتر بر نحوه توزیع آرد و نان شهر مشهد طراحی شده است خروجی مطلوبی داشت که اجرای آن موقت نخواهد بود و در بخشهای مختلف تداوم مییابد.
وی گفت: طرح برکت به وزیر کشور نیز ارایه شد که مورد استقبال قرار گرفت و مقرر شد در صورت بررسی بیشتر از سوی کارشناسان، اجرای آن به کل کشور تعمیم یابد.
هاشمی افزود: ۹۵ درصد از نانواییهای مشهد به خوبی عمل کردهاند و پنج درصد تخلف دیگر مربوط به نانواییهای محدودی میشود که همین میزان تخلف در جوار بارگاه منور رضوی قابل قبول نیست.
معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مشهد نیز در این نشست گفت: برای تامین نان شهرستان مشهد، هزار و ۲۶۵ واحد نانوایی یارانهای شامل ۹۲۰ نانوایی شهری و ۳۴۵ نانوایی روستایی و همچنین هزار و ۱۴۲ واحد نانوایی نیمه یارانهای فعال است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، شکوه میرشاهی افزود: ماهیانه ۱۵ هزار تن آرد برای مصارف نانوایان یارانهای و ۱۱ هزار و ۵۰۰ تن آرد برای مصارف نانواییهای نیمه یارانهای توسط ۱۶ کارخانه آرد تولید و توزیع میشود.
وی بیان کرد: پیرو گزارشهای رسیده در خصوص نارضایتیهای مردمی از صفوف طولانی نانواییها و عدم رعایت نرخ نان توسط متصدیان نانوایی، طرح برکت با هدف پیشگیری از تخلفات نانواییها و به منظور بازرسی و نظارت بر زنجیره تولید گندم، آرد و نان در شهرستان مشهد اجرا شد.
معاون توسعه و برنامه ریزی فرماندار مشهد گفت: از توان ۱۰ گروه بازرسی میدانی و ۲ گروه بازرسی ویژه متشکل از هشت نفر از بازرسان سازمان صنعت، پنج نفر از بازرسان اتاق اصناف و ۲۴ نفر از بازرسان حافظان نظام در قالب گروههای ۲ نفره استفاده شد و ۱۲ دستگاه خودرو و ۱۷ ناظر بسیج کارخانهها هم در اجرای طرح برکت به کار گرفته شدند.
میرشاهی ادامه داد: در طرح یک ماهه برکت در مشهد ۲ هزار و ۴۰۷ نانوایی بازدید شد که منجر به تشکیل ۴۸۹ پرونده تخلف به ارزش ۲۸ میلیارد ریال و مسدود شدن سهمیه ۲۷۴ نانوایی به میزان ۲ هزار و ۱۵۵ تن شده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست با اظهار خرسندی در خصوص اجرای طرح برکت برای نظارت بر حوزه آرد و نان در مشهد گفت: اجرای این طرح منجر به احصای تخلفات در حوزه نانوایی اعم از عرضه خارج از شبکه آرد و مشخص شدن نانواییهای غیرفعال شد.
مرتضی اشرفی افزود: تحلیلی که از خروجی اجرای طرح برکت حاصل خراسان رضوی میشود، به ما در حوزه سیاستگذاری بخش آرد و نان کمک شایانی میکند.
وی جرایم متخلفان در حوزه آرد و نان را چندان بازدارنده ندانست و گفت: لازم است در جرایم اتخاذ شده برای متخلفان بازنگری شده و کسر سهمیه آرد، جایگزین جرایم نقدی شود.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به اقدام این نهاد در اصلاح سرانههای آرد برای شهرستانهای استان گفت: با توجه به تغییرات جمعیتی و تقسیمات کشوری در استان و ایجاد شهرستانهای جدید، آمار متقنی با کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی و فرمانداران تهیه و شهرستانها براساس میزان مصرف آرد تقسیم بندی و سهمیه آنها مشخص شد.
حمیدرضا نوری افزود: هیچ کمبودی در تامین آرد بخشهای مختلف خراسان رضوی وجود ندارد و تا فصل خرید گندم آینده میزان کافی آرد برای مصرف استان وجود دارد.
وی با اشاره به تعطیل شدن ۱۳۰ واحد غیرمجاز نانوایی در مشهد گفت: به روزرسانی پروانه کسب نانواییها ضروری است و ۱۹۰ پروانه کسب نانوایی دیگر باید سریعتر به روزرسانی و تعیین تکلیف شود.
رئیس سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: توزیع آرد در روستا توسط ۲۵ تعاونی انجام میگیرد که تا پایان دی ماه ۱۲۴ هزار و ۳۸۵ تن آرد ویژه خبازی و خانه پزی در روستاهای استان توزیع شده است.
ایرج ناصری مقدم افزود: در خصوص توزیع آرد ویژه نانوایان روستایی مشکلی وجود ندارد و حواله آرد از طریق سامانه در ازای دریافت هزینه مستقیم از سوی نانوا، اختصاص مییابد اما در حوزه خانه پزی به دلیل حضور بخش خصوصی که توسط بخشداری یا شورای شهر معرفی میشود و تغییر افراد دریافت کننده آرد و تاخیر در واریز وجه به حساب سامانه، مشکلاتی در توزیع به وجود میآید که با کامل شدن سامانه این نقیصه برطرف خواهد شد.
انتهای پیام