طی ۲ ماه گذشته انجام شد؛

تشکیل ۳۲ مورد پرونده قضایی علیه متصرفان حریم و بستر زاینده‌رود

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: از ابتدای آذرماه ۳۲ مورد پرونده قضایی علیه متخلفان و متجاوزان به حریم و بستر رودخانه زاینده رود در محاکم دادگستری استان اصفهان در حال پیگیری است تا نسبت به اعاده به وضع سابق آنها اقدامات لازم انجام شود.

حسن ساسانی با اشاره به مراحل ساماندهی حریم و بستر رودخانه زاینده رود حدفاصل روستای چم طاق تا تالاب گاوخونی، اظهار کرد: از ابتدای آذرماه ۳۲ مورد پرونده قضایی علیه متخلفان و متجاوزان به حریم و بستر رودخانه زاینده رود در محاکم دادگستری استان اصفهان در حال پیگیری است تا اعاده به وضع سابق انجام شود.

وی افزود: در دو ماه گذشته ۲۸ مورد دخل و تصرفات در حریم و بستر رودخانه زاینده رود نیز با تعامل و مذاکرات عوامل یگان حفاظت رودخانه با متصرفان به نتیجه رسیده است و مساحتی بالغ بر ۱.۵ هکتار از اراضی تصرف شده حریم و بستر رودخانه زاینده رود بدون تشکیل پرونده قضایی به وضعیت قبل برگشته است.

به گزارش ایسنا، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به اینکه از ابتدای آذرماه ۲۱ مورد اجرای احکام و دستورات قضایی در حریم و بستر رودخانه زاینده رود انجام شده است، گفت: بیشترین احکام و دستورات قضایی در این زمینه به منطقه شرق اصفهان اختصاص دارد.

وی افزود: مطابق اختیارات حاصله از تبصره ۴ ماده ۲ قانون توزیع عادلانه آب و اخذ دستورات از دادستان مرکز استان نسبت به ۱۶ مورد باغ ویلا که حریم و بستر زاینده رود را به مساحت تقریبی ۲ هکتار متصرف کرده بودند اعمال قانون صورت گرفت، همچنین باتوجه به تعداد ۵ فقره حکم قطعی صادره از دادگاه عمومی بخش باغبهادران این احکام این احکام به مرحله اجرا درآمد و اعیانی های غیرمجاز احداث شده تخریب و اعاده به وضع سابق شد.

ساسانی با تاکید بر فرهنگ‌سازی تخلیه نکردن نخاله و پسماند در حریم و بستر زاینده رود طی چند سال گذشته، اظهار کرد: بیشترین تخلیه نخاله و پسماند در شرق اصفهان گزارش شده که یگان حفاظت از زاینده رود با ۷ مورد از ادوات تخلیه نخاله از چم طاق تا تالاب گاوخونی برخورد کرده است.

وی اضافه کرد: با پیگیری مستمر و طرح شکایت در محاکم قضایی ۱۱ مورد ادوات تخلیه نخاله و پسماند در حریم و بستر رودخانه زاینده رود توقیف شد و پیرو این توقیف و هماهنگی با دادستانی این ادوات در چندین نوبت در پاکسازی رودخانه به کار گرفته شدند.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان به یکی از چالش های شرکت آب منطقه ای که برداشت آب و پساب از رودخانه زاینده رود به ویژه در منطقه شرق اصفهان است، اشاره کرد و افزود: عوامل یگان حفاظت رودخانه ۹ مورد از ادوات برداشت آب و پساب شامل، پمپ موتورهای دیزلی و سیار را با وجود تنش های فراوان توقیف کرده و به انبار سد رودشتین انتقال داده اند.

وی به برداشت غیرمجاز شن و ماسه در بستر و حریم زاینده رود گریزی زد و گفت: در ابتدای امر با سه مورد تخلف برداشت شن و ماسه برخورد شد و با تشکیل پرونده و معرفی متخلفین به مراجع قضایی از این اقدام جلوگیری شده است.

ساسانی با تاکید بر استعلام بستر و حریم رودخانه قبل از هرگونه اقدام از شرکت آب منطقه ای به عنوان پیش زمینه اقدامات در مجاورت حریم و بستر رودخانه زاینده رود، گفت: هرگونه ساخت و ساز در محدوده بستر و حریم ممنوع است و بنابراین اشخاص حقیقی و حقوقی قبل از هرگونه اقدام و ساخت و ساز نسبت به استعلام محل اقدام کنند تا متحمل ضرر و زیان نشود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ دی ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99103022050
  • خبرنگار :