در راستای حواشی اخیر فروشگاه‌های زنجیره‌ای صورت گرفت

آغاز حذف قیمت مصرف‌کننده از لیبل فروش قفسه‌های فروشگاه‌ها و درج قیمت فروش

رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای از حذف قیمت مصرف‌کننده درج شده بر روی لیبل قفسه‌های فروشگاه‌ها (قیمت‌ها خط زده شده پیش از اعمال تخفیف) خبر داده و اعلام کرد که برای برخی فروشگاه‌ها از امروز (دوشنبه) این دستور آغاز شده و برای باقی فروشگاه‌ها نیز طی چند روز آتی آغاز می شود. قمیت پیش از تخفیف (قیمت اصلی کالا) از لیبل قفسه‌های فروشگاه‌ حذف خواهد شد اما در فاکتور مشتریان درج می شود.

به گزارش ایسنا، اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای صبح امروز (دوشنبه) نشستی رسانه‌ای به جهت  شفاف‌سازی  ابهامات اخیر در مورد گران‌فروشی و تخلفات فروشگاه‌های زنجیره‌ای در محل اتاق اصناف ایران برگزار کرد.

امیرخسرو فخریان- رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای- ضمن  اعلام خبر حذف قیمت مصرف‌کننده از لیبل قفسه‌های فروشگاه‌ها از امروز برای برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای و اجرای آن طی روزهای آینده، تاکید کرد: قیمت پیش درج شده بر روی کالا که همان قیمت مصرف‌کننده بوده و در فروشگاه‌های زنجیره‌ای قیمت آن خط خورده بوده؛ حذف خواهد شد اما هردو قیمت (پیش و پس از تخفیف فروشگاه) در فاکتور مشتری درج خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال  خبرنگار ایسنا در رابطه با گزارش اخیر سازمان تعزیرات مبنی بر فروش یک کیسه برنج ١٠ کیلویی تنظیم بازار به قیمت ١٨۵ هزار تومان در حالیکه تولید این محصول متعلق به بهمن ماه سال ١٣٩٧ بوده و با قیمت تنظیم بازار ٨٠٠٠ تومان عرضه شده است؛ طی این دوسال این کالا کجا بوده و چرا  عرضه نشده است؟ تصریح کرد: فروشگاه‌های ما اجازه اینکه بخواهند محصولی را در انبارها ذخیره کرده تا در زمانی خاص، عرضه کنند، ندارند؛ چراکه فروشگاه از خواب کالا سودی نخواهد برد؛ متحمل ضرر هم می‌شود. ضمن اینکه فروشگاهی که این مورد در آن دیده شده کمتر از یکسال است که افتتاح شده و طبق بررسی‌ها مشخص شد که این کالا در انبار توزیع دولتی و  جزو ذخایر دولت بوده و اکنون به فروشگاه عرضه شده است.

فخریان در دیگر سوال این خبرگزاری مبنی بر مشاهده  یک نوع محصول با سه قیمت متفاوت (١۵، ٢٠ و ٢۴ هزار تومانی) در قفسه یک فروشگاه  زنجیره‌ای و فروش همگی آن‌ها با قیمت ٢۴ هزار تومان؛ گفت: در سال جاری به طور میانگین  ٣.۵ بار افزایش قیمت در کالاهای مختلف داشته‌ایم. ضمن اینکه بارکد خوان‌های صندوق فروشگاه قابلیت تفکیک  کالای جدیدتر را نه‌تنها در کشور ما بلکه در همه کشورها ندارد؛ لذا علاوه براینکه خواسته شده چیدمان کالاها براساس قدیم به جدید باشد؛ از فروشگاه‌ها خواسته شده تا به مدت یکماه از افزایش قیمت‌ کالاها، آن‌ها را با همان قیمت‌ گذشته بفروشند تا کالای تولید پیشتر فروش روند. البته این را باید در نظر گرفت که برخی مشتریان نیز اجناس را از میانه قفس با انتهای قفسه که کالای جدیدتر چیده شده انتخاب می‌کنند؛ اما این اطمینان را به مشتریان می‌دهیم که از فروشگاه خواسته شده تا یکماه پس از افزایش نرخ کالا، با همان قیمت‌ سابق عرضه کنند.

رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای ضمن تاکید براینکه در صورت مغایرت قیمت مصرف‌کننده با قیمت درج شده بر فاکتور مشتری (که قیمت فاکتور بالاتر از قیمت مصرف‌کننده باشد)، مشتری می‌تواند اعلام کرده و مابه‌التفاوت را دریافت کند.

حداکثر ۵ درصد کالاها در انحصاری در فروشگاه‌های زنجیره‌ای است

مدیر عامل یک فروشگاه زنجیره‌ای در رابطه با بحث‌های اخیر  مبنی بر تبانی فروشگاه‌های زنجیره‌ای با تولیدکننده برای درج قیمت بالاتر بر روی کالا و ارائه تخفیف به مشتریان؛ اظهار کرد:کالاهایی که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌شوند در تمامی سطح مغازه‌ها و سوپرمارکت‌های سطح شهر نیز موجود بوده و قابل خریداری است. نهایتا پنج درصد کالاهایی که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌شود به صورت انحصاری به این فروشگاه‌ها ارائه می‌شود؛ بنابراین مردم می‌توانند قیمت مصرف‌کننده بر روی کالا را با فاکتورهایی که فروشگاه‌های زنجیره‌ای به آن‌ها می‌دهند و همچنین با سایر فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها مقایسه کنند. باتوجه به اینکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای به دنبال تهیه کالا از برندهای با کیفیت مطلوب هستند، تنها ۱۰ الی ۱۵ درصد فروش تولیدکنندگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه می‌شود و ۸۵ درصد الباقی تولید کارخانه‌ها در سوپرمارکت‌ها و مغازه‌های محلی در سراسر کشور توزیع می‌شود.

رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای ضمن اشاره به اینکه بطور مثال شرکت‌های تولید کننده حبوبات بسته‌بندی شده دارای انجمن صنفی تخصصی هستند و هر تغییر قیمتی که قصد  اعمال دارند؛ بایستی از انجمن مربوطه مجوز بگیرند، گفت: بنابراین همه تولیدکنندگان حبوبات، نرخ را باهم تغییر می‌دهند. فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز برای افزایش قیمت، مصوبه مربوطه را تایید کرده و همانطور که اشاره شد، یکماه پس از افزایش قیمت‌ مصوب، تغییرات قیمتی را اعمال می‌کنند. پس از یکماه ممکن است در برخی از قفسه‌ها از کالای مورد نظر، تعدادی باقی‌مانده باشد اما در سیستم فروشگاه نرخ جدید اعمال شده است؛ از همین روی است که مردم گمان می‌کنند فروشگاه سر خود قیمت‌ها را افزایش داده است و تخفیف‌ها کاذب است یا گران‌فروشی می‌کند.

در سال جاری ۴ برابر سال گذشته؛ تغییر بارکد قیمت داشته‌ایم

فخریان علت تغییرات متعدد کالاها را مشکلات تولیدکنندگان در تأمین دانسته و اشاره کرد: به عنوان نمونه، در روغن کمبود وجود دارد و تولیدکنندگان در عرضه روغن به مردم دچار مشکل هستند؛ لذا  به دلیل همین کمبود روغن، تولیدکنندگان چیپس نرخ آن را در سال جاری چند بار تغییر دادند و به توزیع کننده فشار می‌آورند که با نرخ‌های جدید به مشتری عرضه کند. از ابتدای امسال تاکنون تغییر نرخ‌ها در روی قیمت به طور متوسط ١.۵  برابر و ب i لحاظ تعداد تغییرها، میانگین ٣.۵ برابر رخ داده است.

وی افزود: مثلا نوشابه در سال جاری پنج بار تغییر قیمت داشته است یا شوینده‌ها دو بار در طول امسال افزایش قیمت داشته‌اند؛ بنابراین فروشگاهی که در طول سال‌های گذشته، ۳۰۰۰ بارکد در سیستم اعمال می‌کرد از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ هزار بارکد جدید در سیستم خود اعمال کرده است. گاها سرعت تغییر قیمت مجال اصلاح برچسب قفسه را نمی‌دهد.

این مقام صنفی با بیان اینکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای تورم را ۱۵ درصد کنترل کردند، اظهار کرد: چرا به تولیدکننده ‌اتهام دزدی و تبانی با فروشگاه‌های زنجیره‌ای وارد می‌کنند؟ تولیدکننده‌ای که میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری کرده تا یک شرکت تولیدی راه اندازی کند، حاضر است با فروشگاه‌های زنجیره‌ای تبانی کند؟ این در حالی است که فروشگاه‌های زنجیره‌ای نقش کنترل‌کننده قیمت‌ها را دارند. فروشگاه‌های زنجیره‌ای با اعمال تخفیف‌ها طی سال جاری به طور متوسط تورم را ۱۵ درصد کنترل کرده‌اند.

این مدیرعامل یک فروشگاه زنجیره‌ای تصریح کرد: ما حتی به تولیدکننده‌ها اعلام کرده‌ایم که حاضر هستیم سود خود را کمتر کنیم اما قیمت روی کالا را افزایش ندهند.

فخریان ضمن اشاره به اینکه ما ۶۰۰۰ فروشگاه زنجیره‌ای در سطح کشور داریم که تحت بازرسی اتحادیه است، خاطرنشان کرد:  این در حالی است که کشور همسایه (ترکیه)، ۴۰ هزار فروشگاه زنجیره‌ای دارد. سهم خرده‌فروشی‌ها از بازار کشور بیش از  ۸۰ درصد است اما سهم فروشگاه‌های زنجیره‌ای ایران از بازار خرده فروشی ۱۰ تا ۱۵ درصد است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۹ دی ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99102921200
  • خبرنگار : 71616

برچسب‌ها