به گزارش ایسنا، شیرابه مایع سمی قهوهای رنگی است که از واکنشهای بیولوژیک و شیمیایی مواد آلی و غیر آلی و ترکیبات موجود در زبالههای انباشته شده تولید میشود. شیرابهها یکی از خطرناک ترین و آلودهترین مواد و ترکیباتی هستند که طبیعت و سلامت انسان و سایر موجودات را به خطر میاندازند. از مهمترین خصوصیات شیرابه زباله میتوان به وجود فلزات سنگین، فسفر و نیترات، کلسیم، سدیم و سولفات به مقدار زیاد در آنها اشاره کرد که ورود این فلزات به آبهای زیرزمینی میتواند تاثیرات نامطلوبی داشته باشد و منجر به غیر قابل شرب شدن آب شود.
شهریور ماه سال جاری بود که رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران از گزارش شکایات متعددی درباره نشت شیرابه از خودروهای حامل پسماند از سوی شهروندان و مکاتبهای از سوی پلیس راهور ناجا با محیط زیست تهران خبر داد و عنوان کرد که پلیس راهور نسبت به تاثیر نشت شیرابه در معابر و جادهها بر لغزندگی راهها و وقوع تصادفات جادهای هشدار داده است.
خودروهای حامل پسماند معمولا متعلق به پیمانکارانی است که طرف قرارداد شهرداری هستند و ناوگان حمل پسماند برخی از این پیمانکاران یا استانداردهای لازم را ندارد یا دچار نقص و فرسودگی است اما این معضل تنها به شهر تهران ختم نمیشود چراکه چندی پیش مهناز مدیریان- رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد- نیز از گزارشهای متعدد نشت شیرابه از خودروهای حمل پسماند در این شهرستان خبر داده و اظهار کرده بود: نظارت درست و کافی بر این خودروها وجود ندارد.
فاطمه اکبرپور- رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران- در گفت و گو با ایسنا، ضمن تاکید بر لزوم نوسازی هرچه زودتر ناوگان حمل و نقل پسماند در کل استان تهران اظهار کرد: ناوگان حمل و نقل پسماند در شهر تهران نسبت به سایر شهرهای استان بهینهتر و شهرداری تهران از طریق پیمانکاران اقدام به نوسازی تعدادی از این خودروها کرده است اما لازم است شهرداریهای سایر شهرهای استان نیز خودروهای حامل پسماند را که اکثرا فرسوده هستند نوسازی و تجهیز کنند تا کمتر با مشکلاتی از قبیل نشت شیرابه و آلودگی محیط زیست مواجه شویم.
وی همچنین تصریح کرد: خودروهای حامل پسماند نیز مانند سایر خودروها مشمول معاینه فنی هستند و مکلفند برای تردد در معابر کارت معاینه فنی را به همراه داشته باشند. تردد این خودروها نیز بدون معاینه فنی توسط پلیس راهور مشمول جریمه میشود.
رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران ادامه داد: با توجه به شرایط سکون جوی و وارونگی دما و اثر خودروهای دیزلی بر آلایندگی هوا، معاینه فنی خودروهای حامل پسماند بیش از پیش لازم و ضروری است و یکی از دلایل اجباری شدن معاینه فنی، کنترل آلایندگی خودروهای دیزلی است اما متاسفانه در برخی از شهرهای استان شاهد هستیم که خودروهای اختصاص یافته به حمل و نقل پسماند علاوه از عدم کارایی، از استانداردهای لازم نیز برخوردار نیستند.
اکبرپور تاکید کرد: انتظار میرود انقلابی در نوسازی ناوگان حمل و نقل پسماندها در استان برای انتقال ایمن پسماندها بسته به نوع پسماند اعم از عادی، نخالههای ساختمانی و پزشکی صورت پذیرد تا از نشت شیرابه و پراکنش پسماندها بهویژه نخالههای ساختمانی در زمان انتقال خودداری شود.
انتهای پیام