به گزارش ایسنا، در حالی که بیش از ۱۰ درصد اشتغال در کشورهای توسعه یافته متعلق به مشاغل خانگی است، این رقم در ایران بین ۳ تا ۴ درصد برآورد می شود.
در کشورهای توسعه یافته مشاغل خانگی سهم بسزایی در تولید ناخالص داخلی داشته و از ارزش افزوده بالایی برخوردارند.شیوه اشتغال خانگی و زنجیره اتصال تولیدات خانگی در این کشورها از درون خانه ها و در قالب انعقاد قرارداد کار میان واحدهای بزرگ و متوسط تولیدی جریان می یابد، با این حال ترکیب مشاغل خانگی در ایران نشان می دهد که سهم کسب و کارهای خانگی در حوزه صنعت ۴۷ درصد، در حوزه خدمات ۴۳ درصد و در حوزه کشاورزی ۱۰ درصد است.
این روزها مشاغل خانگی طرفداران بسیاری پیدا کرده و روز به روز بر تعداد علاقمندان و فعالان این عرصه افزوده می شود.بیشتر کارآفرینان موفق مرد و زنی که به بازار کار راه یافته اند از کسب و کارهای خانگی شروع کرده و با تولید قارچ، زعفران، گیاهان دارویی، صنایع دستی و پرورش شتر مرغ و انواع ماکیان و ماهیان زینتی به درآمد و سود سرشاری دست یافته اند.
اتصال فعالان کسب و کارهای خانگی به واحدهای تولیدی
امکان پوشش بیمه ای ۹۱ درصد متقاضیان مشاغل خانگی از محل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان فراهم شده است.
در حال حاضر اتصال فعالان حوزه مشاغل خانگی به واحدهای تولیدی یکی از اولویتهای مهم وزارت کار به شمار می رود.
عیسی منصوری ـ معاون اشتغال وزیر کار معتقد است: نگاه کار در منزل باید به کار از منزل تغییر یابد و استفاده از ظرفیت شرکتهای پیشران برای اتصال فعالان این حوزه به کسب و کارهای تولیدی مورد تاکید قرار گیرد.
به گفته وی بر اساس رایزنی های صورت گرفته، فعالان حوزه مشاغل خانگی از مزایای بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر بهره مند خواهند شد به نحوی که تاکنون امکان پوشش بیمه ای ۹۱ درصد متقاضیان مشاغل خانگی از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان فراهم شده است.
وام ۲۵۰۰ میلیارد تومانی در انتظار مشاغل خانگی!
بررسی وضعیت شاغلان حوزه مشاغل خانگی نشان می دهد که ۷۶ درصد متقاضیان مشاغل خانگی را زنان و ۲۴ درصد را مردان تشکیل می دهند.همچنین طی چهار سال گذشته بیش از ۶۴۳ هزار نفر در سامانه ساماندهی مشاغل خانگی ثبت نام کرده و برای بیش از ۲۰۰ هزار نفر مجوز اشتغال خانگی صادر شده است.
برابر اعلام دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، تاکنون بیش از ۱۲۲ هزار نفر موفق به دریافت وام مشاغل خانگی شده و ۱۰۵ میلیارد تومان وام کرونا از محل تسهیلات حمایتی کرونا به ۲۳ هزار نفر از شاغلان کسب و کارهای خانگی پرداخت شده است.
بر اساس گزارشها، تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار مجوز اشتغال خانگی صادر شده و ۷۶ درصد متقاضیان کسب و کارهای خانگی را زنان تشکیل می دهند.
ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی درعین حال از پیشنهاد اختصاص ۲۵۰۰ میلیارد تومان وام قرض الحسنه به مشاغل خانگی در سال آینده خبر داده است.
آغاز ثبت نام بیمه متقاضیان مشاغل خانگی از اول بهمن
آنطور که امامدادی ـرئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، گفته با همکاری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر مقرر شده مشاغل خانگی در چهار رشته کشاورزی، صنعت، صنایع دستی و خدمات تحت پوشش بیمه این صندوق قرار بگیرند؛ به همین منظور متقاضیان مشاغل خانگی در رشته های مذکور می توانند از اول بهمن ماه به سایت صندوق به نشانی www.roostaa.ir مراجعه و برای بیمه شدن ثبت نام کنند تا از مستمری دوران بازنشستگی برخوردار شوند.
بر اساس آمارها، در هشت ماهه امسال بیش از ۵۰۰۰ نفر از تسهیلات مشاغل خانگی استفاده کردند که به ایجاد بیش از ۶۷۰۰ شغل در کشور منجر شده است.سال گذشته مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی به تصویب رسید که ۳۵ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد.
به گزارش ایسنا، کارشناسان بر لزوم تقویت و ارتقای سهم مشاغل خانگی در کشور تاکید کرده و معتقدند با توجه به شرایط کرونا این سهم باید ارتقا یابد چرا که اشتغال خانگی یکی از بهترین ساز وکارها برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی در ایام کرونا به شمار می رود.
امروز مشاغل خانگی یک منبع مهم اشتغال و درآمد به شمار می رود که علاقمندان و متقاضیان آن روز به روز درحال گسترش است.
انتهای پیام