سیدعادل عربی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه امروز هوا با شاخص ۹۰ در وضعیت سالم است، اظهار کرد: همدانیها در دیماه دو روز را در شرایط ناسالم برای گروههای حساس پشت سر گذاشتند.
وی ادامه داد: شاخص آلودگی ذرات ۲.۵ میکرون بود که منبع این ذرات تردد وسایل نقلیه داخل شهر است، در زمستان وارونگی دما باعث میشود ذرات جابه جا نشوند و در هوای سطح شهر باقی بمانند و بر غلظت آنها اضافه شود.
وی با اشاره به اینکه آلودگی هوای شهرهای بزرگ در شرایط پایداری هوا طبیعی است و وارونگی دما نیز وجود دارد و غلظت آلایندهها زیاد است و بر ناسالم بودن هوا تأثیر میگذارد، مطرح کرد: در نیروگاه شهید مفتح همدان مازوتسوزی انجام میشود اما به علت فاصله زیاد بر هوای شهر همدان اثر ندارد و آلایندگی آن به سمت استانهای مرکزی و زنجان است.
عربی درباره منابع آلاینده ثابت هم توضیح داد: در شهر همدان منبع آلاینده ثابت هوا مانند کارخانجات وجود ندارد و کارخانهها خارج از شهر هستند و عمدتاً گازسوزند اما بعضی از واحدهای صنعتی مثل دانهبندیها و سنگکوبیها در حومه شهر قرار دارند که باعث انتشار گردوغبار میشوند و بیشتر در فصلهای بهار، تابستان و پاییز نمود پیدا میکند.
وی با بیان اینکه شهر همدان از ابتدای امسال هفت روز ناسالم داشته است، مطرح کرد: دو روز در دیماه، یک روز در آذرماه و چهار روز مربوط به ماههای قبل است که این چهار روز عمدتاً با پدیده گردوغبار همراه بوده است.
معاون محیط انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: در سال جاری طبق دیتای پایش هوا شهرستانهای کبودراهنگ و نهاوند تعداد روزهای آلوده بیشتری داشتهاند که به علت موقعیت ایستگاههای این شهرستانهاست.
وی اضافه کرد: دیتای پایش هوای کبودراهنگ در نقطه ترافیکی است و ایستگاه نهاوند نیز در مجاورت یک پارکینگ خودرو واقع شده و همین باعث میشود نمایشگر وضعیت کیفی این شهرها را آلوده نشان دهد همچنین اسدآباد از ابتدای امسال روز آلودهای را تجربه نکرده است.
معاون محیط انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان همدان استان همدان در پایان تصریح کرد: طبق شاخص کیفی از ابتدای سال تاکنون هوای استان ۷۲ روز ناسالم و آلوده برای گروههای حساس شامل سالمندان، کودکان و بیماران زمینهای را تجربه کرده است.
انتهای پیام