آرش نجیمی در گفتوگو با ایسنا، پیرامون آخرین وضعیت همه گیری کرونا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: از ابتدای آذرماه امسال شیوع بیماری کووید۱۹ در استان روند کاهشی سریعی آغاز کرد، به طوری که ابتدا در شیوع بیماری و سپس بستری بیماران در بیمارستان ها شاهد روند نزولی قابل توجهی بودیم.
شیب کاهشی بیماری ملایم شده است
وی با بیان اینکه از اواخر آذرماه شاهد روند کاهشی در موارد حاد بیماری بودیم، افزود: در دی ماه کاهش موارد فوت بیماران کووید۱۹ را در استان داشتیم و به مرور شیب کاهشی بیماری ملایم شد، به طوری که هم اکنون تقریبا با اعداد ثابتی مواجه هستیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه هم اکنون تعداد موارد ابتلا به بیماری کووید۱۹ و بستری در استان تقریبا ثابت شده است، گفت: تحلیلی که وجود دارد این است که موارد ابتلای حاد و فوت بیماران نیز به همین حالت ثابت برسد.
وی با مقایسه وضعیت کنونی همه گیری کرونا در استان اصفهان نسبت به آبان ماه، تصریح کرد: آمارهای فعلی نسبت به آبان ماه اختلاف فاحشی دارد و همین موضوع باعث شده سیستم بهداشتی و درمانی فرصتی برای استراحت پیدا کند و آرایش بیمارستان ها در ارائه خدمات تغییر کند، اما در عین حال می تواند هشداری باشد که این ثبات، زنگ خطری برای افزایش موارد ابتلا به بیماری در بهمن ماه باشد.
هشدار و نگرانی جدی از افزایش روند بیماری در بهمن ماه
نجیمی با اشاره به این هشدار و نگرانی جدی از افزایش روند بیماری در بهمن ماه، توضیح داد: باتوجه به اینکه هم اکنون تعداد موارد ابتلا و بستری بیماران کووید در استان ثابت شده، این نگرانی وجود دارد که در بهمن ماه بار دیگر روند بیماری افزایش یابد، اما امیدواریم دوباره روند کاهشی را ادامه دهیم و تا خاموشی همه گیری پیش برویم.
وی با بیان اینکه آمارهای روزانه از موارد ابتلا و بستری و مرگ و میر، ثابت شدن روند بیماری را نشان می دهد، گفت: با این وجود، این روند ثابت می تواند بعدا به سمت روند افزایشی و یا ادامه روند کاهشی پیش برود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: متاسفانه تقریبا هر روز حدود ۱۰ مورد فوت بیماران قطعی و مشکوک مبتلا به کووید۱۹ را در استان داریم که نصف این تعداد، موارد مثبت قطعی است.
مراقب تکرار تجربه اردیبهشت ماه باشیم
وی همچنین در مورد برداشته شدن تدریجی محدودیت های کرونایی، گفت: با اجرای محدودیت سازی هوشمند در کشور نتایج قابل توجهی دیدیم، درحالی که اگر بازگشایی هوشمند نداشته باشیم، ممکن است تجربه اردیبهشت ماه تکرار شود، پس همانطور که محدودیت های دقیق و هوشمند اجرا شد، بازگشایی ها نیز باید هوشمند و حتی هوشمندتر از محدودیت ها اجرا شود و مرحله ای باشد.
نجیمی با یادآوری اینکه در حال نزدیک شدن به سالگرد شروع همه گیری کرونا هستیم، گفت: سیستم بهداشتی و درمانی ما یک سال در حال مقابله با این همه گیری است، درحالی که اگر با بازگشایی ها شاهد پیک دوباره بیماری باشیم، اجرای دوباره محدودیت ها و مقابله با بیماری بسیار مشکل تر خواهد بود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین به وضعیت بیمارستان های اصفهان اشاره کرد و گفت: پذیرش بیماران کووید در بیمارستان الزهرا(س) در اوج بیماری به ۶۰۰ بیمار رسید، درحالی که هم اکنون حدود ۲۲ بیمار در این بیمارستان بستری هستند و امیدواریم این بیمارستان بتواند خدمات تخصصی را با شدت و قوت انجام دهد.
خالی بودن دو سوم تخت های تنها بیمارستان مرجع کرونا در اصفهان
وی، بیمارستان عیسی بن مریم را بیمارستان مرجع کرونا در شهرستان اصفهان اعلام کرد و افزود: بیمارستان عیسی بن مریم با ۱۰۰ تخت بستری، درحال حاضر ۳۱ بیمار کووید بستری دارد که نشان می دهد در بخش دولتی مشکلی از نظر ظرفیت برای پذیرش بیماران وجود ندارد، درحالی که زمانی ظرفیت تمام بیمارستان های دولتی تکمیل شده بود.
رعایت ۹۰ درصدی پروتکل های بهداشتی در جامعه
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درخصوص پایبندی مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی نیز گفت: درحالی که آبان ماه حدود ۵۰ درصد رعایت پروتکل ها را داشتیم، رعایت پروتکل های بهداشتی از آذرماه روند خوبی داشت و حتی در هفته گذشته به نزدیک ۹۰ درصد رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه رسیدیم، اگرچه به نظر می رسد در حال حاضر از میزان پایبندی مردم به ویژه به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک کاسته شده است.
۹ شهرستان استان در وضعیت آبی و سایر شهرستان ها در وضعیت زرد
نجیمی همچنین به رنگ بندی شهرستان های استان و اضافه شدن رنگ آبی اشاره کرد و توضیح داد: رنگ آبی به معنای وضعیت کم خطر است، درحالی که هنوز خطر به طور کامل برطرف نشده و به وضعیت سفید نرسیده ایم. هم اکنون ۹ شهرستان استان شامل شهرستان های برخوار، بوئین میاندشت، تیران و کرون، خور و بیابانک، شاهین شهر، گلپایگان، لنجان، مبارکه و نجف آباد آبی و بقیه شهرستان های استان زرد هستند، درحالیکه اواخر آبان ماه تمام شهرستان های استان قرمز و نارنجی بودند و تعداد شهرستان های قرمز خیلی بیشتر بود، اما در مدت یک ماه و نیم، تغییر اساسی در وضعیت استان شاهد بودیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، رعایت پروتکل های بهداشتی را تجربه بیماری کووید۱۹ دانست که باعث شده امسال بیماری آنفلوآنزا و حتی سرماخوردگی کمتری داشته باشیم، تاجایی که مشخص شد رعایت پروتکل های بهداشتی ساده که سال ها گفته می شد تا چه اندازه می توانند در انتقال ویروس های تنفسی مثل آنفلوآنزا و کرونا موثر باشند.
انتهای پیام