به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، در مطالعات گذشته ارتباط بین گلیوما و افزایش شیوع عفونت توکسوپلاسما گوندی مشخص شده بود اما مطالعات پیوستهای انجام نشده بود.
اخیرا محققان انجمن سرطان آمریکا در یک مطالعه جدید ارتباط بین آنتی بادیهای توکسوپلاسما گوندی پیش تشخیصی(prediagnostic) و خطر ابتلا به گلیوما را در دو مطالعه پیوسته بررسی کردند.
گلیوما(Glioma) یکی از تومورهای اولیه سیستم عصبی مرکزی است که در نخاع یا مغز بروز میکند و منشا تومور از سلولهای یاخته گلیال است.
این مطالعه نشان میدهد افرادی که دارای گلیوما هستند نسبت به افرادی که به سرطان مبتلا نبودهاند احتمال آنکه آنتیبادی بیشتری برای توکسوپلاسما گوندی داشته باشند، بیشتر است.
دراین مطالعه، دانشمندان ارتباط بین آنتیبادیهای توکسوپلاسما گوندی را که چندین سال قبل از تشخیص سرطان و خطر ابتلا به گلیوما اندازهگیری شده بود، بررسی کردند. دانشمندان دریافتند که کاهش قرار گرفتن در معرض این عامل بیماریزا رایج در مواد غذایی میتواند یک عامل خطرناک قابل اصلاح(modifiable risk factor) برای تومورهای مغزی بسیار تهاجمی در بزرگسالان را فراهم کند.
دانشمندان گفتند: ارتباطی بین آنتیبادیهای توکسوپلاسما گوندی و گلیوما در دو گروه از افراد(بیماران مبتلا به گلیوما و افرادی که به این بیماری مبتلا نشده بودند) یکسان بود. این یافتهها نشان میدهد افرادی که بیشتر در معرض انگل توکسوپلاسما گوندی قرار دارند، احتمال ابتلا به گلیوما در آنها بالا است اما برای تایید این موضوع باید مطالعه بیشتری انجام شود و این آزمایشات باید در گروه بزرگتر و متنوعتری از افراد تکرار شود.
دانشمندان خاطرنشان کردند اگر مطالعات انجام شده در آینده نیز این یافتهها را ثابت کند، تلاشهای مداوم برای کاهش قرار گرفتن در معرض این پاتوژن اولین کار برای پیشگیری از این تومور مغزی بسیار تهاجمی خواهد بود.
انتهای پیام