رئیس فراکسیون رسانه مجلس:

«رسانه» شاکله اصلی اقتدار یک کشور است/ مسئولان رسانه‌ها را دشمن ندانند

رئیس فراکسیون رسانه و فضای مجازی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز دنیا شاکله اصلی اقتدار را از رسانه می‌گیرد، البته دیگر سرچشمه‌های اقتدار هنوز هم وجود دارند و اگر کشوری از این فناوری و قدرت برخوردار نباشد حتی اگر از سایر منابع قدرت و اقتدار برخوردار باشد نمی‌تواند جایگاه خود را در دنیا تثبیت کند.

سیدنظام‌الدین موسوی در مراسم اختتامیه جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قزوین که امروز ۲۲ دی‌ماه در سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، تصریح کرد: سازمان بسیج رسانه با همکاری و همراهی نهادهای مختلف اقدام به برگزاری جشنواره ابوذر کرده است، یکی از محاسن جشنواره ابوذر این است که همه ارگان‌ها و نهادها در این جشنواره همراهی می‌کنند و این جشنواره طیف‌های مختلف رسانه‌ای را در برمی‌گیرد و از تمامی سلیقه‌های سیاسی و رسانه‌ای در آن شرکت می‌کنند.

وی افزود: بسیج رسانه به‌رغم اینکه جزو سازمان‌های متأخر بسیج بود اما فعالیت درخشانی داشته است، این شبکه عظیم به‌عنوان یک‌نهاد مردمی در همه استان‌های کشور ریشه دوانده است؛ امروز دنیا شاکله اصلی اقتدار را از رسانه می‌گیرد، البته دیگر سرچشمه‌های اقتدار هنوز هم وجود دارند و پایه‌های قوی در عرصه‌های نظامی، اقتصادی، سیاسی و ایدئولوژی و فرهنگی در دنیا هنوز هم فعال، مؤثر و پویا هستند.

رئیس فراکسیون رسانه و فضای مجازی مجلس بیان کرد: قدرت و اقتدار نظامی بخشی از شاکله اصلی قدرت در دنیا است، از گذشته تاکنون هیچ کشوری بدون قدرت نظامی توانایی مقابله با قدرت‌های دیگر را ندارد، قدرت اقتصادی و توانایی اقتصادی نیز دارای اهمیت است و اگر جامعه‌ای بخواهد در دنیا قد علم کند باید قدرت اقتصادی داشته باشد.

وی تأکید کرد: توان سیاسی و اثرگذاری معنوی و فرهنگی نیز یک اصل است، کشوری که اقتدار فرهنگی نداشته باشد موفق نمی‌شود و نفوذ سیاسی و معنوی و فرهنگی در دنیا اصل است و درعین‌حال همه این‌ها همپوشانی دارد و هر کشوری برای تبدیل‌شدن به ابرقدرت چندبعدی باید از همه این قدرت‌ها برخوردار باشد، اما در عصر نوین قدرت رسانه یا قدرت اقناع افکار عمومی تأثیرگذار است، رسانه قدرتی است که درگذشته کمرنگ بود اما امروز خودش را نشان می‌دهد.

موسوی خاطرنشان کرد: اگر کشوری از این فناوری و قدرت برخوردار نباشد حتی اگر از سایر منابع قدرت و اقتدار برخوردار باشد نمی‌تواند جایگاه خود را در دنیا تثبیت کند؛ امروز در تحولات عمومی صحنه بین‌الملل آن چیزی که مردم را به هم ربط می‌دهد اخبار است، اخبار تحولات در دنیا از دریچه رسانه به ملت دیگر می‌رسد، شناخت امروزه صرفاً با سفر امکان‌پذیر نیست بلکه دریچه رسانه به شناخت کشورها و فرهنگ‌های مختلف می‌پردازد.

وی یادآور شد: در حال حاضر تصویر ایران در جهان تصویری است که رسانه‌ها نشان می‌دهند بنابراین قدرت‌هایی که رسانه در دست دارند و توان استفاده بهینه را داشته باشند می‌تواند واقعیت دنیا و جهان را بر اساس اهداف خودشان نشان دهند، این فناوری و قدرت بی‌نظیر است و باگذشت زمان این قدرت بر سایر منابع اقتدار پیشی می‌گیرد.

رئیس فراکسیون رسانه و فضای مجازی مجلس با اشاره به تحولات اخیر آمریکا به لحاظ رسانه‌ای یادآور شد: ترامپ یک عنصر قمارباز، دلال و فعال رسانه‌ای بود و از این ظرفیت به‌خوبی استفاده کرد، درحالی‌که جریان اصلی رسانه‌ای با او مخالف بود اما از طریق شبکه‌های اجتماعی توانست خودش را بالا بیاورد و با میلیون‌ها دنبال کننده در فضای مجازی برای خود در افکار عمومی جایگاهی پیدا کرد و صدای خودش را به همه رساند.

وی تأکید کرد: آنچه افکار عمومی را در انتخابات آمریکا در سال اخیر شکل داد قدرت رسانه و فضای مجازی بود درواقع آن چیزی که افکار عمومی را شکل می‌داد و عرصه سیاست را مشخص می‌کرد رسانه بود، در یک سمت رسانه توییتر و ترامپ در سمت دیگری رسانه‌های اصلی بود، درنهایت رسانه‌ها اتفاقات پیش روی آمریکا را پیش‌بینی و تحلیل می‌کردند.

موسوی بیان کرد: چون رسانه در برابر رسانه قرار گرفت آزادی بیان را کنار گذاشتند و توییتر به توییت‌های ترامپ واکنش نشان می‌داد و همه پلتفرم‌های آمریکایی صدای ترامپ را خاموش و صفحات شخصی او را مسدود و شبکه‌های بسیاری از طرفداران او را مسدود کردند و اجازه ندادند که حاکمیت آمریکا با خطر روبه‌رو شود.

وی عنوان کرد: ابزار رسانه‌ای و افکار عمومی تحولات را تغییر می‌دهد، حاکمیت‌ها و هسته‌های مرکزی قدرت در دنیا با ابزار رسانه بسیاری از اقدامات مختلف را انجام می‌دهند و برای مخدوش نشدن تصویر آمریکا در دنیا حتی صفحه رئیس‌جمهور آن کشور را مسدود می‌کنند، این‌ها بخشی از قدرت رسانه است.

نماینده مردم تهران در مجلس بیان کرد: اگر اتفاقات کنگره آمریکا در سایر کشورها بود آمریکا حاکمیت آن کشور را زیر سؤال می‌برد، در سال ۸۸ در جمهوری اسلامی ویدئویی از مرگ مجهول یک دختر در ایران منتشر شد که در شبکه‌های اجتماعی‌ترند شد، همین اقدام در کنگره آمریکا اتفاق افتاد اما رسانه‌ای نشد و ویدیو آن منتشر نشد درحالی‌که تصاویر سردار سلیمانی را در شبکه‌های اجتماعی حذف می‌کنند و حتی حساب توییتری مقام معظم رهبری را مسدود کردند که این نشان می‌دهد که ما در عقبه اقتدار شبکه جهانی در فضای امروز با حاکمیت جدید رسانه مواجهه هستیم.

وی تأکید کرد: برخی از اندیشمندان آمریکایی معتقدند که واقعیت را رسانه‌ها می‌سازند و واقعیتی وجود ندارد، ما اگر بخواهیم مقتدر و قدرتمند باشیم باید در عرصه رسانه خودمان را تقویت کنیم به‌رغم اینکه رسانه، فرهنگ و اقناع افکار عمومی جزو مطالبات جدی مقام معظم رهبری است و در این خصوص بزرگان کشور دغدغه داشتند و بارها در خصوص جنگ نرم مطالبی بیان کردند ولی در واقعیت به‌جز حرکت‌های خودجوش انقلابی، بسیجی و مردمی شکل‌گرفته اقدام اساسی در کلان این حوزه به‌منظور تجهیز لازم برای اقتدار رسانه‌ای دیده نمی‌شود.

در تولید محتوا هیچ دستگاهی متولی نیست

موسوی تأکید کرد: در بسیاری از دستگاه‌ها، نگاه سخت‌افزاری به مسائل وجود دارد و برای تولید محتوا اقدام اساسی صورت نگرفته است، اگرچه درزمینهٔ زیرساختی، اینترنت را به‌تمامی روستاهای کشور انتقال داده‌ایم اما در تولید محتوا هیچ دستگاهی متولی نیست، بیش از ۱۰ سال پیش شورای عالی فضای مجازی توسط مقام معظم رهبری شکل گرفت درحالی‌که آن زمان پیچیدگی فضای مجازی این‌چنین نبود؛ این شورا تأثیرگذاری کمی داشته است گویا عده‌ای تصمیم گرفتند که کشور درزمینهٔ رسانه به جایگاه اصلی خود دست پیدا نکند.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه‌های دیگر نیز تلاش می‌کنند که استقلال کشور را مخدوش کنند در عرصه‌هایی مانند هسته‌ای و اقتصادی نیز اجازه نمی‌دهند که ما رشد کنیم؛ مقام معظم رهبری بارها بر ایجاد شبکه اجتماعی بومی تأکید کردند اما افرادی به بهانه فیلترینگ و قطع ارتباط جهانی اجازه ندادند این مهم شکل بگیرد.

رئیس فراکسیون رسانه و فضای مجازی مجلس بیان کرد: شبکه اجتماعی آمریکا نشان داد ابزار و بستری که در اختیار کشور باشد به‌راحتی کنترل می‌شود و حتی پست‌ها و نظرات رئیس‌جمهور آمریکا تحت نظر قرار می‌گیرد، ما نیز می‌گوییم که تقویت شبکه ملی اطلاعات و پلتفرم‌های داخلی طراحی شود.

وی عنوان کرد: سال ۸۱ که ما اعلام کردیم به فناوری هسته‌ای دست پیدا کردیم، انجمن فیزیک ایران بیانیه داد که همه این ادعاهایی که درزمینهٔ فناوری هسته‌ای وجود دارد دروغ است و امکان‌پذیر نیست اما دیدیم که موفق شدیم، امروز نیز واکسن ایرانی کرونا تولید می‌شود و برخی مانند گذشته مقاومت و در فضای مجازی تمسخر می‌کنند حالا که به مرحله تولید رسیده است می‌گویند واکسن خارجی بیاورید؛ این طرز تفکر در فضای رسانه‌ای کشور وجود دارد که باید تغییر پیدا کند.

رسانه نمی‌تواند در انحصار گروه خاصی باشد

موسوی خاطرنشان کرد: برگزاری استانی جشنواره ابوذر ارزشمند است چراکه امروز در دنیا به سمت خرد رسانه‌ها و رسانه‌های محلی حرکت می‌کند، ما باید رسانه را به یک پهنه گسترده تبدیل کنیم امروز با گسترش شبکه‌های اجتماعی رسانه نمی‌تواند در انحصار طیف یا گروه خاصی باشد و امروز هر شهروند تبدیل به یک رسانه شده است.

وی تأکید کرد: هرکسی در حوزه تخصصی باید در استان خودش تبدیل به مرجع مردم شود، یکی از ایرادات ما این است که در داخل کشور نگاه امنیتی به خبرنگاران و رسانه نگاران داریم درحالی‌که باید این‌ها را به‌عنوان یک ظرفیت و فرصت ببینیم؛ چراکه بخش اعظمی از فعالان این حوزه انسان‌های متعهد، آزاد، مؤمن و انقلابی هستند و اگر به آن‌ها فرصت داده شود می‌توانند از ورود فساد و مشکلات به بدنه نظام جلوگیری کنند.

رئیس فراکسیون رسانه و فضای مجازی مجلس تأکید کرد: رسانه امروز عنصر امربه‌معروف و نهی از منکر است، اگر ادعای شفافیت داریم و در اتاق شیشه‌ای هستیم باید ورود رسانه را آزاد بگذاریم و مسئولان نباید رسانه‌ها را دشمن خودشان بدانند، مسئولی که در مسیر درست و قانونی قدم برمی‌دارد باید وجود رسانه را نعمت بداند.

وی خاطرنشان کرد: ما نیاز به کار جمعی و افزایش سواد رسانه‌ای داریم، نیاز به شناخت دقیق منافع ملی داریم، رسانه یک فرصت است که باید به‌درستی از آن استفاده کنیم، اگر تولید محتوای خوب در رسانه‌ها و فضای مجازی افزایش یابد دشمنان مطالب جمهوری اسلامی را فیلتر می‌کند همان‌گونه که عکس و پست‌های مربوط به سردار سلیمانی را فیلتر کردند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ دی ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۵
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99102216604
  • خبرنگار :