الگوی غذایی سالمندان برای در امان ماندن از کرونا

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان شمالی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا گفت: سالمندان برای در امان ماندن از کرونا باید الگوی غذایی مناسبی داشته باشند.

نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به این که سالمندان بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند، افرادی که دچار بیماری های مزمن از جمله دیابت، فشار خون بالا و چربی خون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی هستند باید رژیم غذایی مناسب را رعایت کنند.

وی مصرف کافی منابع غذایی پروتئینی را برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری دانست و گفت: منابع غذایی حاوی پروتئین شامل گوشت های کم چربی، مرغ، ماهی، سفیده تخم مرغ، فرآورده‌های لبنی بدون چربی یا کم چربی (شیر، ماست و پنیر) است.

علیزاده افزود: حبوبات نیز از منابع گیاهی پروتئینی هستند که اگر با غلات مصرف شوند تمامی نیاز بدن را تامین می کنند.

وی تاکید کرد: مصرف روزانه مکمل کلسیم یا کلسیم  دو مصرف ماهانه مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D مطابق با دستورالعمل های وزارت بهداشت ضروری است و مصرف مواد قندی و شیرین، غذاهای چرب و سرخ شده و پر نمک که موجب تحریک سیستم ایمنی می شود نیز باید کاهش یابد.

علیزاده با بیان اینکه در سالمندان توانایی جذب ویتامین B۱۲ بدن کاهش می یابد، گفت: برای پیشگیری از کمبود این ویتامین لازم است مقدار مناسبی از گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم مرغ روزانه مصرف شود.

وی با اشاره به این که کمبود ویتامین  B۶ در سالمندان شایع است، توصیه کرد: مصرف روزانه منابع غنی این ویتامین از جمله انواع گوشت، شیر، تخم مرغ، حبوبات و غلات کامل (سبوس دار) به تامین این ویتامین و تقویت سیستم ایمنی بدن سالمندان کمک می‌کند.

علیزاده آهن، روی و منیزیم را از املاح موردنیاز در سنین سالمندی خصوصاً در شرایط کرونا عنوان کرد و گفت: گوشت، شیر، تخم مرغ، حبوبات، آجیل و سویا دارای این املاح است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ دی ۱۳۹۹ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 99102216143
  • خبرنگار : 50046