به گزارش ایسنا، تا پیش از این، نرخ دستوری کنسانتره ۶۶ درصدی سنگ آهن، ۱۶ درصد نرخ معاملات شمش فولاد خوزستان تعیین شده بود؛ این در حالی است که نسبت جهانی آن ۵۰ درصد بیش از نرخ معامله شده در داخل بوده است.
با ابلاغ شیوهنامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد، امکان عرضه محصولات معدنی در بورس کالا فراهم شد و اکنون قیمتها به سطح واقعی خود براساس عرضه و تقاضای بازار نزدیک میشوند.
نکته قابل توجه این است که سنگآهن معامله شده از نوع هماتیتی بوده و پیشبینی میشود سنگآهن مگنتیت، نسبت قیمتی به ۲۰ درصد سنگ آهن شمش فولاد خوزستان افزایش یابد.
تغییر نسبتهای قیمتی و حذف قیمتگذاری دستوری یکی از مطالبات مهم فعالان معدنی در جهت افزایش سرمایهگذاری و توسعه معادن بوده است.
امروز ۳۵ هزار تن سنگآهن هماتیتی معامله شده است.
در این رابطه، سجاد غرقی - عضو کارگروه تخصصی شورای عالی معادن و نایب رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: معادن سنگآهن به دلیل قیمتگذاری دستوری در گذشته با عدمالنفع و تعطیلی مواجه شده و سرمایهگذاری در این حوزه به شدت کاهش یافته بود.
وی افزود: خوشبختانه وزارت صمت با درک واقعیات زنجیره آهن و فولاد، نسبت به عرضه محصولات معدنی در بورس کالا اصرار کرد و امروز شاهد تعیین قیمت بر اساس نظام عرضه و تقاضا بودیم؛ امیدوار هستیم با ادامه این روند، زنجیره آهن و فولاد به صورت متوازن توسعه یابد.
انتهای پیام