علی جهانگیری در نشست کمیته اقتصادی مراودات و همکاری با جمهوری آذربایجان، افزود: بدون تردید بازگشایی این گمرک به دلیل نزدیکی تبریز به خاک جمهوری آذربایجان نقش بسیار مهم و تعیین کننده در نقل و انتقال امکانات، تجهیزات و اقلام مورد نیاز شرکتهای ایرانی برای بازسازی قره باغ خواهد داشت.
وی ادامه داد: لازم است در این رابطه سازمان امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی مکاتبات لازم را با وزارتخاته و سایر نهادها و ارگانهای تصمیمگیر انجام دهد.
وی با بیان اینکه از آنجایی که راه اندازی گمرکها باید مصوبه هیات دولت را همراه داشته باشد، اظهار کرد: بر همین اساس نامه درخواست آذربایجان شرقی با امضای استاندار و نیز درخواست از مقامات جمهوری آذربایجان جهت ایجاد امکانات لازم در ان سوی گمرک نیز در دستور کار مدیریت استان قرار گرفته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در این زمینه بازسازی پل خداآفرین از جمله موضوعات بسیار اساسی و محوری که باید توسط دولتهای آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران در اولویت قرار بگیرد تا روند عبور و مرور از طریق آذربایجان شرقی به مناطق آزاد شده قره باغ تسهیل شود.
وی اضافه کرد: در صورتی که گمرک خداآفرین به زودی بازگشایی شود، حتی کشورهای منطقه از جمله ترکیه نیز میتواند از این مزیت ترانزیتی ایران برای ارسال کالاها و خدمات خود از این گمرک بهره برداری کند که برای منافع تهران، باکو و آنکارا مفید خواهد بود.
وی، حضور ایران در جمهوری آذبایجان به منظور بازسازی مناطق آزاد شده را فرصتی مغتنم و ویژه برای شرکتهای ایرانی و بخش خصوصی دانست و یادآور شد: بخش خصوصی و دولت باید از این فرصت حاصل شده استفاده کرده و برای فعالیتهای اقتصادی و عمرانی در این مناطق وارد عمل شوند، چراکه غفلت از این فرصت میتواند منجر به از دست رفتن امکانات اقتصادی و تجاری بین ایران و جمهوری آذربایجان در سالهای آینده شود.
جهانگیری با تاکید بر اینکه تمامی دستگاههای اجرایی آذربایجان شرقی موظف به همکاری با بخش خصوصی و در راس آنها اتاق بازرگانی تبریز و ادارات عضو در کمیته اقتصادی جمهوری آذربایجان هستند، گفت: در این زمینه نیز نامهای به تمامی دستگاههای اجرایی استان فرستاده میشود تا علاوه بر اتاق بازرگانی، با سازمانهایی نظیر امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی و صمت تعامل و همکاریهای لازم و کافی را به عمل آورند.
وی از اتاق بازرگانی تبریز به عنوان نماینده واقعی بخش خصوصی آذربایجان شرقی یاد کرد و ادامه داد: البته برنامهها و پیشنهادات این مجموعه نیز باید متضمن و عصاره واقعی نقطه نظرات و امکانات واقعی و عملیاتی بخش خصوصی و شرکتهای تابعه برای حضور در بازسازی مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان باشد تا مبادا پس از ارسال فهرست نهایی شرکتهای دارای مجوز، مشکلات فنی و حرفه ای متوجه آذربایجان شرقی و ایران شود که بزتاب بسیار بدی خواهد داشت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز هم در این نشست با تاکید بر اینکه برای حضور در بازسازی مناطق آزاد شده قره باغ باید با مدیریت واحد و تخصصی وارد عرصه شد، اظهار کرد: در این زمینه انتظارات بخش خصوصی نیز توسط دولت باید در اولویت قرار گرفته و برای رفع برخی موانع وارد کارزار شود.
یونس ژائله، رفع مشکلات مربوط به ضمانت نامه بانک بین المللی را از جمله چالشهای حضور بخش خصوصی در آذربایجان اعلام و اضافه کرد: در این رابطه باید مسئولان سیاسی و اقتصادی ایران با روسای بانک مرکزی جمهوری آذربایجان وارد مذاکره شده و نسبت به برطرف کردن مشکلات اقدام کنند که شعبه بانک ملی در باکو میتواند در این رابطه همکاری کرده و مشکلات ضمانت نامه پیمانکاران ایرانی را رفع کند.
وی رفع مشکلات و موانع گمرکی برای نقل و انتقال ادوات و ماشین آلات مورد نیاز، تلاش برای مجوز ورود کالاهای ساخت ایران با تعرفههای ترجیحی و صفر درصد با هدف بسترسازی برای حضور و مشارکت شرکتهای بخش خصوصی ایران در بازسازی قره باغ را از دیگر انتظارات بخش خصوصی از دولت بیان کرد.
به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، ژائله با تاکید بر نقش مهم و بسیار تعیین کننده بازگشایی گمرک خداآفرین در مرز ایران و جمهوری آذربایجان، اظهار کرد: این مهم بدون ورود مقامات سیاسی دو کشور و رایزنی و مکاتبات فی مابین تهران و باکو محقق نخواهد شد.
وی با اشاره به غلبه مراودات اقتصادی و تجاری زمینی بین ایران و آذربایجان، یادآور شد: بازگشایی گمرک خداآفرین بسیاری از مشکلات مربوط به مرز بیله سوار در استان اردبیل را که اکنون تنها مرز زمینی بین دو کشور به شمار میرود، را رفع کند.
انتهای پیام