راستی آزمایی، به ضرر قشر ضعیف تمام شد

محدودیت های کرونایی مشکلات زیادی را برای مشاغل ایجاد کرده مخصوصاً کارگران روزمزد و راننده ها که آنها هم جزو روز مزدها تلقی می شوند و معیشت را برای آنها نیز دشوار کرده است، در این میان تمهیدات دولت از جمله پرداخت یارانه‌معیشتی و وام کرونا کمکی نه چندان زیاد اما مثمرثمر بوده است که متاسفانه در راستی آزمایی دوم که صورت گرفت برخی که مستحق دریافت  این وام بودند بی بهره ماندند و کسانی که نیازمند نبودند دریافت کردند.

حال باید پرسید مگر راستی آزمایی از قبل  صورت نگرفته بود پس  آن‌ها در دوره گذشته چطور وام یک میلیونی دریافت کردند اگر نیاز به راستی آزمایی مجدد بود که در لیست جدید چرا آنهایی که در گذشته وام کرونایی گرفتند حذف شدند و  اگر ملاک این بود که همه مردم در هر سطحی به نوبت وام یک میلیونی کرونایی و کمک معیشتی را دریافت کنند پس گفتن اینکه این وام مخصوص افراد نیازمند بدون بیمه، کارگر و بدون درآمد است  حرف درستی نبوده است.

احمدی یک شوفر  روز مزد بدون بیمه تامین اجتماعی است که در سرمای زمستان با لباس‌هایی که یقینا گرمش نخواهد کرد در حالی که قلبش از این همه هجمه  و فشار نیز سرد است، کنار خیابان ایستاده و منتظر مسافر است، وقتی نزدیکش می شوم چشمان غمگینش توان نگاه کردن به روبرو را ندارد، دستانی پر از ترک های بزرگ و زخم هایی که نشان می‌دهد در حین کار برایش ایجاد شده و به دستهایش آسیب وارد شده است. او علاوه بر شوفری به چیدن مرکبات و یا بقول خودش" هرکاری که پیش بیاد" در تایمی که ماشین را به صاحب کارش تحویل می دهد مشغول می‌شود.
 


او به خبرنگار ایسنا گفت: من بیمه تامین اجتماعی ندارم و روز مزد هستم و بر روی ماشین مردم کار می‌کنم.

وقتی از او می‌پرسم چرا خودت را بیمه نمی کنی، با نگاهی عمیق که حاکی از درد است می‌گوید: بیمه رانندگان داریم و البته  بیمه کارگران  اما با این وضعیت معیشتی ، اجاره نشینی و درآمد حد اقلی قانون کاری که از آن هم بی  بهره ام  که کرونا نیز به این وضعیت دامن زده چگونه می‌توانم حق بیمه  بپردازم.

در دوره اول، یارانه معیشتی و وام کرونا به من تعلق گرفته اما اکنون هیچ کدام از این دو مورد را به من ندادند.

 وی ادامه می‌دهد: چطور می‌شود شخص بازنشسته هم معیشتی را دریافت کرده و هم وام کرونا گرفته اما به من کارگر چیزی ندادند.

احمدی ادامه داد:  من نیازمند تر بودم یا آن کارمندی که ماهی هفت تا ۱۰میلیون تومان حقوق می‌گرفت و دو روز گذشته گفت وام یک میلیون تومانی کرونا به حسابش واریز شده است.

وی با لحنی ناامیدانه گفت: چگونه راستی آزمایی انجام شده که من به نیازمند هیچ چیزی تعلق نگرفت با دو فرزند و اجاره و قسط در این کرونا چطور کمر راست کنم، همیشه حق کارگران و  مظلومان ضایع می شود تا شرمنده زن و فرزند خود باشند.

احمدی می گوید:  با شیوع کرونا و کم شدن مسافر و جابجایی ها  به دلیل محدودیت های کرونایی در شهرهای مازندران مسافر هم کم شده و درآمد ما نیز کاهش پیدا کرده است.


وی از مسئولین مربوطه تقاضا کرد به این وضعیت رسیدگی کنند.


به دنبال پیگیری های ایسنا، واریزی معیشتی به حساب  کارمندان و  بازنشسته ها انجام شد، هرچند به دلیل تکمیل فرآیند همسازان سازی حقوق بازنسشتگان از سوی دولت، عده‌ی زیادی از بازنشستگان نیز با مشکل  مواجه هستند.

صالحی یک بازنشسته که حدود ۱۵ سال پیش بازنشسته شد و از  عدم همسان سازی مناسب حقوق بازنشستگان گلایه‌مند است  در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: من ۱۵ سال پیش بازنشسته شدم  اما عدم همسان‌سازی مناسب حقوق بر مشکلات  معیشتی من نیز افزوده است.

 او ادامه داد : من و همسرم به ظاهر دو نفر هستیم اما علاوه بر فرزندان، نوه ها نیز به جمعیت ما اضافه شدند و هر کدام به عنوان فرزند توقع یاری و کمک نیز از ما دارند چرا اینکه همه فرزندان من مشغول به کار ثابت نیستند و توقع دارند دست آنها را بگیرم.

این بازنشسته گفت:  هر چند معیشتی برای ما واریز شده اما من حاضر بودم معیشتی  ما بازنشستگان را ندهند اما به فرزند بیکار من معیشتی و وام کرونا تعلق گیرد چه بسا اینکه به کارمندانی که ۷ تا ۱۰ میلیون حقوق بگیر هستند، معیشتی داده شده است اما  فرزند بیکار من و امثال آن در دوره اول گرفتند اما در این دوره از این قاعده مستثنی بودند و نزد همسر و فرزند خود پیش از گذشته شرمنده شدند.

صالحی گفت:  من هم به عنوان یک بازنشسته از اوضاع مالی خوبی برخوردار نیستم چون عدم همسان سازی حقوق  معیشت من را نیز دچار مشکل کرده هرچند آنهایی که پیش از من بازنشسته شدند بیشتر از من دچار مشکلات معیشتی هستند و  نیازمند این است که دولت  برای وضعیت معیشتی بازنشستگان نیز فکری کند.


برخی راستی آزمایی ها دچار اشتباه شد/افراد برای اعتراض به سامانه تسهیلات  رفاه ایرانیان مراجعه کنند


کامران اصغری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این راستا  در گفت‌وگو با ایسنا  با بیان اینکه در راستای عمل به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از خانوارها در شرایط شیوع بیماری کرونا سازوکار حمایت جبرانی معیشت خانوارها در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: کمک بلاعوض یک میلیون ریالی  ماهانه به ازای هر یک از اعضای خانوار از آذرماه تا پایان سال جاری ، به سرپرست خانوار پرداخت می شود.

وی  افزود: تعداد اعضای خانواده نیز با توجه به زمان پرداخت وام اول یعنی فروردین سال ۱۳۹۹ درنظر گرفته شد و به عده ای پرداخت شده است.

مدیرکل تعاون، کار ورفاه اجتماعی مازندران
 درباره پرداخت وام یک میلیون تومانی به سرپرست خانوار گفت: تمامی افرادی که در نوبت قبل، وام کرونای معیشتی دریافت کرده اند و درآمد ثابت ندارند، در لیست دریافت وام یک میلیون تومانی بودند و افراد دارای درآمد ثابت از جمله کارمندان دولت، شرکت‌های دولتی یا نهادها عمومی غیر دولتی، بازنشستگان، بیمه پرداز سازمان تأمین اجتماعی یا سایر صندوق‌های بازنشستگی شامل این طرح نشدند.


اصغری در پاسخ به اینکه چرا با وجود اینکه عده ای از مردم که از درآمد ثابت برخوردار نبودند  اما وام کرونا و معیشتی هم به آنها تعلق نگرفت، اظهار کرد:  در برخی موارد اشتباهی صورت گرفته  اما در جایی نیز اطلاعات مردم کامل نبوده که موجب این موارد شد.


وی گفت:  مردم برای پیگیری صرفاً کد ملی خود را وارد سامانه معیشتی و سامانه تسهیلات رفاه ایرانیان نموده و اعتراض خود را ثبت کنند.

مدیرکل تعاون، کار ورفاه اجتماعی مازندران افزود: در مازندران هیچگونه دسترسی خاصی وجود ندارد و تمام اطلاعات از تهران بررسی می شود .

اصغری گفت: دولت اعلام کرده تمام پرداختی‌ها تا پایان سال انجام می شود و نگرانی وجود ندارد.

وی درباره چگونگی شرایط بازپرداخت وام یک میلیون تومانی، افزود: بازپرداخت تسهیلات قرض الحسنه یک میلیون تومانی با نرخ کارمزد چهار درصد از محل باقی مانده منابع بسته جبرانی مصوب ستاد ملی مدیریت کرونا، با اقساط ۳۰ ماهه و از منابع یارانه معیشتی ماهانه خانوار خواهد بود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۱ دی ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 99102115477
  • خبرنگار : 50199