ماجرای تعرض به محدودهی جنگل حرّا و خطر نابودی این زیستبوم به چند سال قبل و اقدام یک سرمایهگذار برای تأسیس سایت پرورش میگو بر میگردد. مناقشه بر سر محل قرارگیری این پروژه و راه دسترسی به آن، چالش اصلی بین فعالان محیط زیست این شهرستان و مالک پروژه است.
فعالان محیط زیست استان بوشهر و به ویژه بندر دیّر بارها به اشکال مختلف و حتی با درخواست رسمی از دادگستری شهرستان و نامه نگاری های متعدد اعتراض خود را نسبت به روند ساخت این پروژه که نسبت سود و زیان آن برای دیّری ها قابل پذیرش نیست اعلام داشته اند.
ارزشمندی و منافع جنگل حرّا برای جغرافیای منطقه و همچنین ایجاد زنجیره تولید آبزیان پیرامون درختان حرّا، این گونهی گیاهی را به اکوسیستمی شگفتانگیز بدل کرده است. بر همین مبنا حساسیت ویژهای نسبت به اتفاقی که در حال رخ دادن است شکل گرفته است.
«علیرضا حجازی» رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان دیّر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا میگوید: «شرکت مهر تکثیر ساحل در سال ۹۴ اقدام به اخذ مجوز جهت اجرای سایت تکثیر لارو میگو در محدوده خور بردستان می نماید، که به دلیل قرار گرفتن در محدوده جذر و مدی و واقع شدن در بستر رودخانه و همچنین قرارگیری در قسمت بالادست جنگل حرا، این اداره و اداره کل حفاظت محیط زیست استان با صدور مجوز اعلام مخالفت می نماید.»
وی افزود :«بالاخره پس از پیگیری های به عمل آمده توسط متقاضی در مورخ ۹۸/۶/۲۴ موفق به دریافت مجوز استقرار از کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک گردید که این مجوز به مدت دو سال اعتبار دارد.»
این مسئول میگوید مساحت مورد درخواست متقاضی ۴ هکتار بوده که پس از بررسی ها و موقعیت و شرایط منطقه توسط ارگان های مربوطه با اجرای این طرح به میزان ۲ هکتار موافقت شده است. با عنایت به اینکه تا پایان اعتبار مجوز صادره چند ماه دیگر باقی مانده، اجرای طرح در مورخ ۱۳۹۹/۱۰/۱۲ با عملیات خاکریزی و احداث جاده دسترسی به سایت آغاز گردید.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان دیّر معتقد است به دلیل اینکه راه دسترسی از عرض و بستر رودخانه فصلی می گذرد، احداث آن بدون رعایت مسائل زیست محیطی، باعث مسدود شدن قسمتی از مسیر رودخانه و مانع از ورود سیلاب و دسترسی درختان حرّا به آب شیرین می گردد.
حجازی تاکید می کند: «متقاضی می بایست در خصوص ایجاد راه دسترسی نسبت ارائه طرح ارزیابی اقدام میکرد که پس از مطالعه و بررسی و توسط کارشناسان محیط زیست در این خصوص اعلام نظر می شد.»
او می گوید به دلیل عدم اخذ مجوز از این اداره مراتب از طریق مراجع قضایی پیگیری و نسبت به توقف عملیات اقدام گردید.
علیرضا حجازی اظهار کرد: «در این راستا مسئول شرکت، آقای حبیب مختاری نسبت به ارائه مدارک و مستندات و همچنین مجوز اخذ شده از اداره راه مسکن و شهرسازی در خصوص راه دسترسی به سایت به مرجع قضایی اقدام کردند که بر اساس بررسی مدارک و محتویات پرونده توسط بازپرس محترم، حکم منع تعقیب و ادامه عملیات صادر گردید.»
به گزارش ایسنا، با همه اینها اما فعالان محیط زیست نا امید نشده و با تلاش های نهادهای مدنی و رسانه ها سعی در رساندن صدای خود برای نجات جنگل حرّا و تالاب بردستان که جزو تالابهای شهری محسوب می شود، دارند.
انتهای پیام