صبح امروز تعدادی از دانشجویان دانشگاه اردکان در تماس با خبرگزاری ایسنا نسبت به نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم این دانشگاه اعتراض کرده و خواستار برنامه ریزی طبق دیگر مراکز آموزشی شدند.
یکی از این دانشجویان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا عنوان کرد: موضوع بسیار مهمی که در رابطه با برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه اردکان مطرح است، نحوه ارائه و برگزاری آزمون با روشهای جدید و نیز پیشبینی نشدن فرجه امتحانی بود که مطمئنا برای دانشجویان بسیار تنش زا و استراس زا خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: البته با سیستم ترم قبل هم مشکل داشتیم چرا که دانشجویی که مجازی آموزش میبیند، قطعاً نمیتواند در حد حضوری یادگیری داشته باشد و سبک امتحان پیش بینی شده که تقریبا شرایط حضوری را لحاظ خواهد کرد نیز برای دانشجویان سخت خواهد بود.
این دانشجوی دانشگاه اردکان افزود: به بهانهی تقلب دانشجو باید سیستم امتحانات را تغییر داد که نه تنها در هیچ دانشگاه دیگری این اتفاق نیفتاده است بلکه سختگیریهای دانشگاه هم بیشتر شده در حالی که اگر کسی بخواهد تقلب کند، حتی در جلسه امتحان حضوری هم تقلب میکند، پس به این بهانه دانشگاه هیچ برتری نسبت به سایر دانشگاهها ندارد.
این دانشجو ادامه داد: با وجود این که اعتراض خود را رسماً به دانشگاه خود ارائه دادیم ولی هیچ یک از مسئولان دانشگاه توجهی به این موضوع نداشتند و هنوز صدای ما به جایی نرسیده است.
یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه اردکان نیز در این رابطه گفت: چند دلیل علت اعتراض دانشجویان دانشگاه اردکان است؛ اولین موضوع این که کلاسها در هفته جاری هم برگزار شد و فرجهای برای مطالعه دروس سنگین نیست تا برای امتحانات آماده شویم و مسئله دوم، فعال شدن دوربین در حین امتحان است که برای همه دانشجویان به دلیل نبود زیرساختها ممکن نیست و بعضاً نیز موجب اختلال در امتحان پایان ترم که بسیار مهم است، میشود.
وی افزود: موضوع سوم این است همه سخت گیری برای جلوگیری از تقلب است که مسلما سبک آموزش در دوره جدید عوض شده و دانشجو میداند چگونه مطالعه کند و این سختگیریها بیشتر موجب استرس و فشار می شود و در ضمن سوال دیگر ما این است که آیا در کل کشور زیرساختی وجود دارد که این حجم از امتحانات با این شیوه برگزار شود؟
البته «دکتر مسعود رهایی فرد» مدیر آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اردکان در این خصوص در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت: براساس روال قانونی وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان طی چند نامه کتبی که آخرین مورد آن مربوط به تاریخ 30 آذرماه بود، به منظور امنیت آزمون و تاکید بر تهیه و توجه بر زیرساختهای آزمون مجازی به دانشگاهها ارسال شد و دانشگاه اردکان نیز در اجرایی کردن آن همچون دیگر مراکز آموزشی ملزم شد.
وی تصریح کرد: در این نامه درخواست اکید شد که نظارت بر امتحانات دقیق و با رعایت پروتکلهای رسمی وزارت علوم و بندهای ابلاغ شده، باشد.
رهایی فرد ادامه داد: پیروی این نامه و بنا بر دستور وزارت، کمیته انضباطی دانشگاه تشکیل جلسه داد و دستوالعملی جهت برگزاری آزمون مجازی و همچنین آماده سازی دانشجویان و اساتید گرامی آماده شد که در روزهای گذشته طی چند برنامه مختلف از طریق درگاههای اینستاگرام، آپارات و کانال های ارتباطی با دانشجویان پاسخگوی ابهامات دانشجویان گرامی بودیم و با سعهصدر حتیالمقدر به تک تک سوالات به نحو شایسته ای پاسخ دادیم.
این مسئول با اشاره به نحوه برگزاری امتحانات در ترم قبل این دانشگاه، تاکید کرد: با توجه به مصوبات کشوری ستاد مقابله با کرونا و تعطیلی تمامی مراکز آموزشی به صورت حضوری، تمامی امتحانات با نظارت واحد آموزش و دانشگاه اردکان به صورت آنلاین برگزار شد و خوشبختانه به صورت مطلوبی به پایان رسید و در این ترم نیز نحوه برگزاری علاوه بر صورت گذشته که با آپلود عکس از صفحه امتحانات بود، تنها دانشجو باید دوربین خود را در حین آزمون در حالت فعال قرار دهد.
رهایی فرد افزود: ترافیک و زیرساخت سامانه دانشگاه قابلیت این برنامهریزی سراسری را داراست و پیش بینی برگزاری آزمون همزمان برای دو هزار و ۷۰۰ نفر دانشجو نیز انجام پذیرفته است که هیچ نگرانی برای دانشجویان به همراه نخواهد داشت.
این مدیر فرهنگی تاکید کرد: حتی در راستای برگزاری آزمون آزمایشی به تمام دانشجویان اطلاع دادیم که ما طبق آیین نامه کشوری در حال آماده سازی برگزاری امتحانات هستیم و حتی برای برگزاری آزمایشی امتحانات به صورت برنامه وزارت علوم آمادهایم و مطمئنا اختیارات بیشتری نیز بوده که ما لحاظ نکردیم ولی برخی از دانشجویان اینگونه دست به اعتراض بی مورد زدند.
وی با درخواست از دانشجویان که موارد ذکر شده در نامه و نکات ابلاغ شده از سوی وزارت علوم را به دقت مطالعه کنند، تاکید کرد: انتظار می رود دانشجویان عزیز همکاری لازم را با اساتید محترم، آموزش دانشگاه و کمیته انضباطی داشته باشند چرا که هدف دانشگاه علاوه بر برگزاری آزمون بصورت دقیق و منظم و لحاظ کردن شرایط نحوه آموزش جدید مجازی، رعایت انصاف در مسیر استیفای حق دانشجویانی است که از نظر علمی رتبه و نمرات بسیار مطلوبی داشتند و نتایج دور از انتظار برخی دانشجویان در انگیزه آنها تاثیر داشت.
مدیر آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اردکان در پایان خاطرنشان کرد: البته به دنبال اعتراض صبح امروز برخی از دانشجویان، در نظر گرفتن فرجه بیشتر برای امتحانات پایان ترم بلافاصله در شورای آموزش مصوب خواهد شد ولی هیچ ارتقاء جدیدی در سخت افزار و نرم افزار امتحانات دانشجویان ایجاد نخواهد شد و سامانهدانشگاه طبق ترم گذشته در برگزاری امتحانات در دسترس خواهد بود.
به گزارش ایسنا، البته تعدادی از دانشجویان دانشگاه اردکان نیز اعتراضی به شیوه برگزاری امتحانات این مرکز آموزشی نداشتند و حتی برای روشن شدن برخی نمره های غیر متعارف دانشجویان، این روش جدید دانشگاه اردکان را منطقی و بسیار اثربخش در توجه و کیفی شدن تحصلات تکمیلی در دوران جدید آموزش کشور برشمردند و خاطرنشان کردند که اعمال شیوه نامه های جدید وزارت علوم در جلوگیری از سوء استفاده برخی دانشجویان برای کسب نمرات نامتعارف تاثیر بسزایی خواهد داشت.
انتهای پیام