بهمن مردانی شنبه ۲۰ دی در بازدید میدانی از تولید انفرادی بانوان گیوه باف منطقه کندازی شهر مرودشت با تاکید بر لزوم حمایت دستگاه ها از هنرمندان این شهرستان، احیای صنعت "تخت کشی" با هدف ثبت ملی هنر "گیوه بافی کندازی" را یک ضرورت دانست و گفت: صنایع دستی، هنرهای سنتی است و هدف مسئولان میراث فرهنگی نیز تلاش برای حمایت از هنرمندان فعال در این عرصه و تسهیل زمینه احیا، توسعه و شناساندن صنایع دستی و هنرمندان فعال آن است.
او با بیان اینکه، صنایع دستی از مشاغل مهم جوامع محلی محسوب میشود که بخشی از معیشت ساکنان این جوامع را تامین میکرده است، گفت: برای ایجاد شرایط مناسبتر، اقداماتی نظیر تامین تسهیلات، ایجاد بازارچههای محلی، بازاریابی تولیدات، بومیساز تولیدات و ثبت ملی آثار در فهرست میراث ملموس و ناملموس مد نظر مسئولان بوده است.
پرداخت تسهیلات به ۱۰۰ بانوی هنرمند
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت، گفت: پیشبینی میشود تا پایان امسال حدود ۱۰۰ نفر از بانوان کندازی فعال در عرصه تولید گیوه و دارای مجوز تولید انفرادی بتوانند از تسهیلات حمایتی مشاغل خانگی بهره مند شوند؛ در این راستا از تشکیل تعاونی اختصاصی بانوان گیوه باف کندازی نیز حمایت و استقبال میکنیم.
مردانی با یادآوری اینکه، رویهی گیوه تولید شده در منطقه کندازی از شهرت مناسبی برخوردار بوده است، گفت: متاسفانه به دلیل اینکه صنعت تخت کشی در مناطق روستایی شهرستان مرودشت، از سالیان قبل متوقف شده، رویه تولیدی در منطقه کندازی به سایر نقاط استان یا حتی سایر استانها ارسال و با نام همان مناطق به گیوه تبدیل و به بازار عرضه میشود.
کارشناس مسئول صنایع دستی شهرستان مرودشت نیز گفت: گیوه بافی یکی از هنرهای سنتی صنایع دستی محسوب میشود که ارتقاء و بهرهبرداری مطلوب از آن نیازمند حمایت همه جانبه دستگاه های ذیربط است تا این هنر رونق بیشتری یافته و اینکه شاهد تاثیرگذاری آن در اقتصاد معیشتی جامعه محلی باشیم.
اعظم روستایی، افزود: در حال حاضر تعداد قابل توجهی از بانوان در شهرستان مرودشت به رویهبافی گیوه یا روتردوری اشتغال دارند اما کندازی از گذشته یک منطقه مهم در تولید این کالا بوده است و امروز سرمایهگذاری برای تسهیل تولید گیوه در راستای اشتغال و درآمدزایی بهتر و مناسبتر میتواند اولویت باشد.
به گزارش ایسنا، تولید "گیوه" از دو بخش مجزا تشکیل میشود؛ رویه که با استفاده از نخ مخصوص و عمدتا توسط بانوان روستایی، بافته میشود و در زبان محلی به "ریوارچینی" یا "ریوار بافی" و .... هم معروف است. بخش دوم تولید گیوه، تخت است که به آن "تخت کشی" یا "تخت کوبی" نیز میگویند و هنرمندان، با فشردهسازی پارچه، نسبت به تولید آن اقدام میکردند.
نقاط مختلفی در فارس، شاهد حضور هنرمندان تولید کننده گیوه است که در میان این نقاط، گیوه شهرستان آباده، شهرت بیشتری دارد، اما در سالهای گذشته، گیوه در دیگر نقاط استان نظیر شهرستان مرودشت نیز به شکل کامل تولید میشده است.
انتهای پیام