اطمینان از حذف تمام تومورهای سرطانی حین جراحی با میکروسکوپ هوش مصنوعی

یک میکروسکوپ جدید با کمک هوش مصنوعی قادر است نمونه‌های بافت تومور جدا شده را بدون پشت سر گذاشتن روند طولانی و گران قیمت معمول، بررسی کرده تا از خارج کردن تمام سلول‌های سرطانی از بدن بیمار اطمینان حاصل شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، دانشمندان میکروسکوپ جدیدی را توسعه داده‌اند که قادر است به سرعت از نمونه‌های بافت ضخیم با وضوح سلولی تصویربرداری کند.

بر اساس مطالعه اخیر منتشر شده در مجله National Academy of Sciences، این میکروسکوپ جراحان را قادر می‌سازد حذف کامل تومورها را تنها چند دقیقه پس از جراحی تأیید کنند.

"مری جین" دانشجوی دکترای مهندسی رایانه در دانشگاه "رایس" و نویسنده اصلی این مطالعه جدید گفت: هدف اصلی این جراحی برداشتن تمام سلول‌های سرطانی است، اما تنها راه دانستن اینکه همه چیز برداشته شده است یا نه این است که زیر میکروسکوپ به تومور نگاه کنید.

وی افزود: امروزه فقط می‌توان این کار را بدین صورت انجام داد که ابتدا بافت را به بخش‌های بسیار نازک تقسیم کرد و سپس آن قسمت‌ها را به صورت جداگانه تصویربرداری کرد. پروژه ما به دنبال تصویربرداری از مقادیر زیادی از بافت به طور مستقیم و بدون هیچ برشکاری است.

در این دستگاه که میکروسکوپ هوش مصنوعی یادگیری عمیق با عمق میدان گسترش یافته یا "DeepDOF" نام دارد، هوش مصنوعی، الگوریتم‌های رایانه را آموزش می‌دهد تا پردازش تصویر و فرآیند جمع‌آوری اولیه تصویر را بهینه کند.

امروزه قسمت‌های حاشیه تومور را بررسی می‌کنند و تهیه آنها نیز دشوار و هزینه‌بر است. بافت برداشته شده به طور معمول به آزمایشگاه بیمارستان ارسال می‌شود، جایی که متخصصان یا آن را منجمد می‌کنند یا از مواد شیمیایی برای مطالعه آنها استفاده می‌کنند.

با این حال، فرآیند رایج کنونی زمان زیادی را صرف می‌کند و تجهیزات ویژه‌ای را می‌طلبد، ضمن اینکه به متخصصان امر نیز نیاز دارد که در مجموع هزینه زیادی را در بر دارد. همچنین معاینه برش‌های تومور در وسط جراحی برای بیمارستان‌ها معمول نیست و بسیاری از بیمارستان‌ها در سراسر جهان فاقد ابزارهای لازم برای این آزمایش هستند.

"آن گیلن‌واتر" استاد جراحی سر و گردن در دانشگاه "تگزاس" گفت: روش‌های فعلی برای آماده سازی بافت برای ارزیابی وضعیت حاشیه در حین جراحی، از زمانی که برای اولین بار در ۱۰۰ سال پیش معرفی شد، تغییر چشمگیری نکرده است. با فراهم آوردن توانایی ارزیابی دقیق وضعیت حاشیه تومور در سایت‌های درمانی، "DeepDOF" توانایی بهبود نتایج بیماران سرطانی را که تحت عمل جراحی قرار دارند، دارد.

"اشوک ویراراگاوان" که مشاور "جین" و همکار در این مطالعه است، گفت: "DeepDOF" یک میکروسکوپ نوری استاندارد را همراه با یک لفافه فاز نوری ارزان قیمت به کار می‌گیرد که قیمت تصویربرداری از کل بافت را به کمتر از ۱۰ دلار کاهش می‌دهد. این میکروسکوپ، عمق میدان را تا پنج برابر میکروسکوپ‌های امروزی بیشتر می‌کند.

"یوبو تانگ" از محققان این مطالعه می‌گوید: به طور سنتی تجهیزات تصویربرداری مانند دوربین‌ها و میکروسکوپ‌ها جدا از نرم افزار و الگوریتم‌های پردازش تصویربرداری طراحی می‌شوند، اما "DeepDOF" یکی از اولین میکروسکوپ‌هایی است که با در نظر گرفتن الگوریتم پردازش تصویر طراحی شده است.

هوش مصنوعی تقریباً هر صنعت و زمینه علمی را در قرن ۲۱ متحول کرده است. از شیمی کوانتوم گرفته تا روش‌های جدید و پیشگامانه تشخیص تومورهای خطرناک سرطانی، همگی توسط هوش مصنوعی و فناوری یادگیری عمیق دستخوش تغییر شده‌اند. اکنون نیز شکاف میان تشخیص و درمان بیماری‌ها در حال شروع به بهره‌گیری از کاربردهای هوش مصنوعی است و به لطف این مطالعه جدید از محققان دانشگاه "رایس" می‌تواند به جراحان کمک کند قبل از اتمام جراحی، موفقیت کار خود را ارزیابی کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۷ دی ۱۳۹۹ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99101713103
  • خبرنگار : 71589