وزارت خارجه کره جنوبی خبر داد:

توافق تهران-سئول برای حل دیپلماتیک مساله نفتکش/ استفاده از پول بلوکه شده برای خرید واکسن کرونا

یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی از رایزنی‌ سئول با ایران و آمریکا برای استفاده از پول بلوکه شده ایران در جهت خرید واکسن کرونا خبر داد. کره جنوبی همچنین می‌گوید با ایران توافق کرده که مساله نفتکش را دیپلماتیک حل کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ کره، یک مقام وزارت امورخارجه کره جنوبی تائید کرد که تهران و سئول به همراه آمریکا در حال رایزنی برای صرف پول بلوکه شده ایران در حساب های بانکی کره ای، برای خرید واکسن های کووید19 از طریق برنامه جهانی "کوواکس" هستند.

این مقام کره ای افزود: ما برای این کار از وزارت خزانه داری آمریکا تائیدیه ویژه گرفته ایم و در حال برنامه ریزی برای پرداخت هزینه از طریق تسهیلات کوواکس هستیم.

وی همچنین گفت: اما ایران به دلیل نگرانی از بروز مشکلات احتمالی در مسیر تبدیل پول هایش به دلار برای خرید واکسن، هنوز تصمیمی نگرفته است.

از سوی دیگر یونهاپ گزارش داد، در پی توقیف یک شناور کرهای در نزدیکی تنگه هرمز یک مقام وزارت امورخارجه کره جنوبی که خواست نامش فاش نشود گفت که تهران و سئول توافق کرده‌اند این موضوع را از طریق کانال های دیپلماتیک حل و فصل کنند.

سفیر ایران در سئول نیز پس از توقیف این کشتی، صبح امروز (سه شنبه) با کو کیونگ سوک، مدیرکل امور خاورمیانه و آفریقا در وزارت امورخارجه کره جنوبی در این رابطه دیدار و گفت وگو کرد.

گفته می شود این مقام وزارت امورخارجه کره جنوبی نسبت به توقیف کشتی کره ای در خلیج فارس ابراز تاسف کرده و خواستار آزادی فوری تمام خدمه اش شده است.

همچنین یک مقام وزارت امورخارجه کره تاکید کرد که دو طرف همچنان توافق دارند که موضوع باید از طریق دیپلماسی حل شود.

وی افزود: این، همان چیزی است که در دیدار با سفیر ایران بر سر آن به توافق رسیدیم.

در همین راستا سئول قصد دارد یک هیئت دیپلماتیک را برای حل مسئله به تهران بفرستد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته نیروی دریایی سپاه پاسداران در اطلاعیه ای اعلام کرد که شناور نفتکش کره جنوبی با نام تجاری هانکوک چیمی صبح روز دوشنبه به دلیل نقض مکرر پروتکل‌های زیست‌محیطی توسط نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس متوقف شه است.

این کشتی با پرچم کره‌جنوبی در حال تردد و حامل هفت هزار و ۲۰۰ تن اتانول بوده است. خدمه‌ دستگیر شده در این شناور نیز از ملیت‌های کره، اندونزی، ویتنام و میانمار هستند.

پیشتر کانگ کیونگ  وا، وزیر امور خارجه کره جنوبی درباره توقیف این شناور گفت که به همتایانش در ایران واکنش نشان داده و وزارت امور خارجه کره در حال مذاکره با دیپلمات ها در تهران و سئول برای حل کردن مسئله است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ دی ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99101612135
  • خبرنگار : 71443