«عظیمیه قزوین» در پیچ و خم تناقض مسئولان/ کارگرانی که نباید شمال شهرنشین باشند!

صاحبان اراضی شهرک عظیمیه برای عدم تأمین زیرساخت این شهرک در مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. درخواستشان برای امسال و سال گذشته نیست، از ۳۰ سال پیش به امید خانه‌دار شدن تمام سرمایه خود را برای خرید زمین داده‌اند و حالا تنها آرزویشان داشتن یک چهاردیواری است. می‌گویند مسئولین تمایلی ندارند که شمال شهر قزوین منطقه‌ای کارگرنشین باشد.

روزنامه‌هایی در دست دارند که مربوط به دهه ۸۰ است آن زمان تنها چند تار موهایشان سپید شده بود اما حالا مو سفید کرده‌اند اما هنوز به حق خود نرسیده‌اند. اعضای تعاونی مسکن نازنخ، شیشه و فرش اکباتان در سال ۷۰ در شمال مینودر قزوین زمین خریداری کرده بودند که شهرداری به علت عدم توانایی در ارائه خدمات بعد از ۱۵ سال تصمیم گرفت با کمک دیگر دستگاه‌های اجرایی و با کشمکش فراوان آنان را در منطقه ۳۳۰ هکتاری به‌نام عظیمیه مستقر کند.

در نهایت تعاونی‌های مسکن کارگری در سال ۹۴ در این منطقه مستقر شدند و همچنان مشکل عدم رسیدگی مسئولین امر را شاهد هستند و ظاهراً تنها مشکل فعلی نبود آب است که مقرر شده از سد طالقان آب‌رسانی انجام شود.

در برنامه تلویزیونی برخی از مسئولین و کارشناسان این کارگران را دلال نامیدند که همین امر موجب ناراحتی آنان شد و آن‌ها را در یک روز سرد زمستانی مقابل درب استانداری قزوین کشاند.

مسئولین پای‌بند به امضای خود در صورت‌جلسات نیستند

یکی از بانوان حاضر در این تجمع به ایسنا می‌گوید: مشکل ما بلاتکلیفی اراضی شهرک عظیمیه است، این اراضی کاملاً قانونی و با کاربری مسکونی هستند و متأسفانه ۳۰ سال به علت نبود زیرساخت مجوز احداث این اراضی صادر نشده است. هر بار که مالکین پیگیری می‌کنند مسئولین بهانه می‌آورند و الان هم بهانه آنان نبود آب است.

وی ادامه می‌دهد: صورت‌جلسه‌ای در تاریخ ۱۷ فروردین ۹۷ تنظیم و رئیس آب و فاضلاب استان موظف شده بود آب این منطقه و بهادیوند چگینی رئیس برق استان نیز برق شهرک را تأمین کند ولی متأسفانه هیچ یک از این مسئولین به امضایی که پای این صورت‌جلسه داشتند پای‌بند نبودند و تا به امروز هیچ زیرساختی برای این اراضی صورت نگرفته است.

این بانو خاطرنشان می‌کند: مشکل این است که ۹۰ درصد مالکین این اراضی اجاره‌نشین هستند و هزینه‌های بالای اجاره به آنان فشارآورده است و توان پرداخت اجاره را ندارند و اکثراً بازنشستگانی هستند که نیمی از حقوق آنان برای پرداخت اجاره هزینه می‌شود. با تورم موجود در جامعه خواهان رسیدگی مسئولین به این مشکل هستیم.

وی اشاره می‌کند: چطور مسئولین توانستند در منطقه‌ای مانند شهرک مهرگان که ساکنین زیادی دارد با چاه شرب بیدستان آبرسانی داشته باشند پس به راحتی با حفر چند حلقه چاه آب شهرک عظیمیه تأمین خواهد شد.

این خانم بیان می‌کند: نکته دیگر این است که با راه‌اندازی این شهرک جمعیتی به شهر قزوین افزوده نخواهد شد بلکه افراد اجاره‌نشین از دیگر مناطق شهر قزوین در شهرک عظیمیه مستقر خواهند شد و این به‌هیچ عنوان روی حجم مصرف آب شهر قزوین تأثیر نخواهد گذاشت.

وی می‌گوید: نکته دیگر این است که طی پیگیری‌های انجام شده از مسئولین رده بالای استان به‌خاطر پیگیری امور تشکر داریم اما متأسفانه برخی از آنان نظرشان بر این بوده است که آنجا عده زیادی از ساکنان این شهرک تعاونی‌های کارگری است و شمال شهر قزوین کارگرنشین خواهند شد، برخی نمی‌خواهند شمال شهر قزوین کارگرنشین باشد، چرا مسئولین اینگونه برخورد می‌کنند مگر کارگر انسان نیست؟!

این خانم متذکر می‌شود: مالکین این اراضی اصلاً به‌دنبال افزایش قیمت اراضی نیستند و علی‌رغم اینکه چندین دلال به دنبال آن هستند، خدا را شاهد می‌گیرم تمامی اعضا و کارگران به‌دنبال سرپناهی برای خود هستند.

خسته از اجاره‌نشینی

خانمی دیگر از اعضای تعاونی‌های عظیمیه می‌گوید: حقوق شوهرم ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده در حالی که امسال صاحبخانه اجاره را ۱۳۰ درصد افزایش داده است. من الان راضی هستم به عظیمیه بروم و با هر شرایطی زندگی کنم چون از اجاره‌نشینی خسته شدم.

وی که ناراحت است بیان می‌کند: زمین نخریدم که هر مسئول و آقایی بیاید و هر چه دلش می‌خواهد بگوید و برود؛ عظیمیه تنها جایی است که از شورای‌عالی معماری شهرسازی مجوز دارند و همه چیز آن قانونی است.

به گزارش ایسنا، لازم به ذکر است که چندین تعاونی کارگری از قبیل شیشه قزوین، نازنخ و فرش اکباتان ازجمله صاحبان این اراضی هستند که نمایندگان حاضر در این تجمع با پیرمردادی مدیرکل دفتر فنی استانداری قزوین به گفت‌وگو می‌نشینند.

رشوند از هیئت مدیره تعاونی شیشه قزوین اظهار می‌کند: ما ۳۰ سال تلاش کردیم و همچنان راه خود را ادامه می‌دهیم اما این درست نیست رئیس برنامه و بودجه استان قزوین در برنامه تلویزیونی شبکه استانی در جمع‌بندی سخنان حاشیه‌ای خود بگوید فعلاً کاری در شهرک عظیمیه صورت نگیرد و به بهانه آب بقیه کارها را معطل کند.

درد صاحبان عظیمیه

وی خاطرنشان می‌کند: کارهای این شهرک مانند سه سال پیش روان پیش نمی‌رود که به خاطر آب نیست، بلکه در ارائه سایر زیرساخت‌ها نیز تعلل صورت می‌گیرد. اقدام عملی از جانب معاونت عمرانی استانداری قزوین صورت نمی‌گیرد و این درد بزرگ اعضای این تعاونی‌ها و صاحبان اراضی شده است.

رشوند تصریح می‌کند: این منطقه طی ۲ دوره و از سال ۶۹ جزو محدوده شهر قزوین بوده است و در طرح جامع قزوین نیز قید شده است، عده‌ای از مسئولین در یک دهه اخیر عنوان داشتند که این شهرک جزو محدوده شهر قزوین نیست، با مراجعه با وزارتخانه کارشناسان امر بر محدوده بودن این شهرک صحه گذاشتند و عنوان کردند متأسفانه این گونه سخنان و اقدامات غیرکارشناسی تنها در قزوین صورت می‌گیرد.

چگینی از اعضای تعاونی نازنخ نیز می‌گوید: چرا باید یک مجری برنامه در تلویزیونی اعلام کند که در منطقه عظیمیه تا ۱۵ سال هیچ خبری از احداث نیست؟! پس چرا مسئولین وعده پنج ساله به ما می‌دهند؟! رئیس آب و فاضلاب چرا پاسخگوی نصب بنر با عنوان دلالی در منطقه عظیمیه نیست؟

وی اشاره می‎کند: تمام اعضای تعاونی‌ها کارگر و اکثر آن‌ها اجاره‌نشین هستند چرا مسئولین به درد این کارگران رسیدگی نمی‌کنند. اعضای هیئت مدیره این تعاونی‌ها ۳۰ سال است که سپر بلای اعضا و مسئولین شده‌ایم و نگذاشتیم کار به اعتراض برسد. الان پس از ۳۰ سال کارد به استخوان اعضا و صاحبان اراضی رسیده است و دیگر هیئت مدیره نمی‌شناسند. سال‌ها دوندگی کرده‌ و یک جواب درست و حسابی دریافت نکردیم.

یکی دیگر از اعضای حاضر در این جلسه اظهار می‌کند: لفظ سوداگری که برخی از مسئولین نسبت به صاحبان این اراضی و تعاونی‌ها نسبت می‌دهند صحیح نیست و این نشان می‌دهد که هنوز برخی از مسئولین اطلاع درستی ندارند و به امور واقف نیستند و نمی‌دانند همه چیز قانونی است؛ مجری برنامه تلویزیونی یکی از کارکنان اداره آب و فاضلاب استان است چرا باید چنین شخصی لفظ سوداگر و دلال را برای افرادی که ۳۰ سال در انتظار رسیدن به حقوق خود هستند به کار ببرد؟ چرا باید اداره آب و فاضلاب استان بنری با عنوان دلالی در منطقه عظیمیه در مقابل درب اداره خود نصب کند؟ آیا نهاد بالادستی نمی‌تواند به امور رسیدگی کند؟

یکی دیگر از اعضای تعاونی نازنخ متذکر می‌شود: تعاونی‌های نازنخ، شیشه و اکباتان ۳۰ سال پیش در شمال مینودر فعلی زمین خریداری کرده بودند که ۲۰ سال درگیر بودیم و مسئولین می‌گفتند که در آن منطقه نمی‌توانند خدمت‌رسانی داشته باشند برای همین امر به ما گفتند اشتباه کردید آنجا زمین خریداری کردید، تعاونی‌ها گفتند شما هر چه بگویید ما انجام می‌دهیم، مسئولین راه حل مشکل را در تجمیع بیان و این تعاونی‌ها را از مینودر به منطقه عظیمیه منتقل کردند، پس این مسئولین باید به زیرساخت و ارائه خدمات در این منطقه فکر می‌کردند نه اینکه بعد از ۱۰ سال بگویند که برای آب مشکل وجود دارد. هرچه مسئولین گفتند ما با جان و دل پذیرفتیم حالا بعد از ۳۰ سال نوبت آن‌هاست که با همت امور را پیگیری کنند.

سخنان صاحبان اراضی را به مسئولین منعکس می‌کنم

پیمان پیرمرادی، مدیرکل دفتر فنی استانداری قزوین پس از شنیدن سخنان نماینده معترضان بیان می‌کند: من تنها در خصوص حیطه مسئولیتی خودم می‌توانم صحبت کنم و درباره مسائلی که از سوی مسئول برنامه و بودجه استان مطرح شده اظهار نظر نمی‌کنم.

وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر همه چیز قانونی است و مشکل تأمین آب وجود دارد که مقرر شده است آب عظیمیه از سد طالقان تأمین شود و تا به امروز ۴۰ درصد پیشرفت داشته است و با توجه به پیگیری نمایندگان و اختصاص ردیف اعتبار ملی مشکل در حال حل شدن است و پیش‌بینی می‌شود تا یک سال آب طالقان به دشت قزوین برسد و با آن مشکلات اراضی حل شود.

پیرمرادی با تأکید بر اینکه به‌غیر از آب در ارائه سایر خدمات مانند برق و گاز مشکلی وجود ندارد، بیان می‌کند: همه این موارد مطرح شده از جانب شما را به معاون عمرانی استاندار منتقل خواهم کرد.

به گزارش ایسنا، برخی از مسئولان تنها مشکل شهرک عظیمیه را موضوع تأمین آب عنوان می‌کنند که از سد طالقان تأمین خواهد شد و برخی دیگر زمین داران این شهرک که بیشترشان کارگرانی هستند که سال‌ها به امید خانه‌دار شدن صبوری کرده‌اند را دلال می‌خوانند، دلیل این تناقض چیست؟ آیا دستان پشت پرده‌ای وجود دارد؟

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ دی ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99101611875
  • خبرنگار : 50061