استاندار مرکزی در گفت وگو با ایسنا خبر داد

احتمال ادامه تعطیلی ادارات اراک در صورت تداوم آلودگی هوا

استاندار مرکزی از احتمال تداوم تعطیلی ادارات اراک در صورت تداوم و تشدید آلودگی هوا طی روزهای آینده خبر داد.

سیدعلی آقازاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، به دلایل آلودگی هوا و برنامه‌های استان برای کنترل شرایط و کاهش آلودگی پرداخت و اظهار کرد: طی چهار سال اخیر آمارهای ملی حکایت از بهبود یافتن شرایط آلودگی استان مرکزی بویژه شهر اراک دارد. از سال ۱۳۹۵ تاکنون شرایط آلودگی به مراتب بهتر شده و در پایان سال میزان آلاینده ها در هوای استان به نصف رسیده است.

وی با اشاره به اقداماتی که منجر به کاهش قابل ملاحظه میزان آلایندگی استان شده است، گفت: استفاده از بنزین یورو ۴، تعویض دیگ های شرکت آلومینیوم و جایگزینی دیگ های با آلایندگی کمتر و استفاده از سوخت گاز در نیروگاه شازند از جمله اقدامات موثری بود که در طول این سال ها برای کاهش میزان آلایندگی استان انجام شده و خوشبختانه شرایط بهتری بوجود آمده است.

استاندار مرکزی به مصرف سوخت مازوت توسط نیروگاه شازند در سال ۱۳۹۲ اشاره کرد و افزود: نیروگاه شازند در طول این چند سال تنها ۳۰ الی ۴۰ روز از سال و آن هم  بدلیل افت فشار گاز به ناچار از مازوت برای تامین بخشی از سوخت خود استفاده می کند و مابقی روزهای سال به صورت کامل از گاز استفاده می شود.

وی بیان کرد: پتروشیمی استان براساس اعلام سازمان محیط زیست به یک صنعت سبز تبدیل شده و فعالیت پالایشگاه نیز براساس شاخص های زیست محیطی صورت گرفته و همه این اتفاقات منجر به بهبود شرایط نسبت به گذشته شده است.

آقازاده با اشاره به افزایش شاخص آلایندگی هوای استان در ۴۰ روز از سال گفت: با وجود افزایش غلظت آلاینده ها و کاهش کیفیت هوا طی حدود ۴۰ روز از سال، تنها به مدت پنج روز هوا برای همه گروه های سنی ناسالم است و مابقی روزها برای گروه های حساس ناسالم می‌شود که البته همین میزان هم زیاد بوده  و نگران کننده است.

وی به برنامه‌های استان برای کنترل شرایط و کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: با تشدید کنترل مبادی ورودی شهرهای بزرگ استان نظیر اراک و ساوه، برای جلوگیری از ورود خودروهای سنگین و دیزلی می توان مانع از کاهش کیفیت هوا شد.

وی به بهره برداری از دو پروژه در شهرهای اراک و ساوه برای کاهش ورود وسایط نقلیه سنگین به محدوده شهرها اشاره کرد و افزود: بهره‌برداری از کنارگذر ساوه با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان تا پایان سال جاری یکی از طرح‌های مهم در ممنوعیت ورود وسایط نقلیه سنگین به شهر ساوه و به تبع آن کاهش میزان آلودگی دومین شهر بزرگ استان و پاک بودن هوای این شهر است.

استاندار مرکزی از بهره برداری از گذرگاه شمالی شهر اراک ظرف یکسال آینده خبر داد و افزود: در جریان بازدید اخیر مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی مقرر شد که روند اجرای این پروژه تسریع یابد که با بهره برداری از این طرح از منطقه مالک آباد واقع در پنج کیلومتری شهر اراک، وسایط نقلیه سنگین و کامیون اجازه ورود نخواهند داشت.

وی تصریح کرد: به طور کلی به دلیل استقرار واحدهای صنعتی متعددی در شهرهای اراک و ساوه، موضوع آلودگی هوای این دو شهر بویژه در ماه های سرد سال که با پدیده وارونگی هوا مواجه هستیم مطرح است و باید تلاش کرد با کنترل شرایط و نحوه فعالیت کارخانجات، نوع سوخت واحدهای صنعتی و تولیدی و فیلتراسیون واحدهای آلاینده و صنایع کوچکی که میزان آلایندگی آنها خیلی به چشم نمی آید، وضعیت آلودگی بهبود یابد.

آقازاده با تاکید مجدد بر بهبود شرایط آلودگی استان طی چهار سال گذشته، گفت: آلودگی هوای استان و کاهش کیفیت هوا منجر به تعطیلی ادارات در ۱۵ دیماه شد و اگر شرایط تداوم یابد که البته طبق پیش بینی هایی که شده است میزان آلودگی هوای استان به همین منوال بوده و احتمال دارد تشدید هم بشود، قطعا در خصوص تداوم تعطیلی‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد و این تصمیم عصر امروز اعلام خواهد شد.

استاندار مرکزی در پاسخ به پرسش ایسنا درخصوص اجرای دقیق قانون هوای پاک گفت: مبنا و شاخص استان در مدیریت و کنترل هوا اجرای دقیق قانون هوای پاک است، هرچند این قانون در اجرا با مشکلات زیادی مواجه است و زیرساخت ها و امکانات مورد نیاز را ندارد، اما تلاش مجموعه استان اجرای دقیق قانون هوای پاک در سراسر استان بویژه شهرهای بزرگ ساوه و اراک است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ دی ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99101511071
  • خبرنگار : 50212