ردپای دهه هشتادی‌ها در جمع اراذل و اوباش!

شنیدن خبر ورود دهه هشتادی‌ها به جمع اراذل و اوباش موجی از نگرانی و اضطراب را در جامعه ایجاد کرده است، شاید برای همه افراد، متولدین این دهه کودکان و نوجوانانی هستند که باید مشغول تحصیل باشند، اما ناباورانه شاهد ورود متولدین این دهه به جمع دانشجویان، افراد مطلقه و حتی اراذل و اوباش هستیم.

به گزارش ایسنا، اراذل و اوباش عمدتا افرادی هستند که سابقه ارتکاب اعمال مجرمانه را در پرونده قضایی خود دارند، این افراد با درگیری‌های خیابانی، عربده‌کشی، اخاذی و ... موجب ایجاد رعب و وحشت در بین افراد جامعه می‌شوند و امنیت شهروندان را به‌ مخاطره می‌اندازند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند استفاده از کلمه اراذل و اوباش برای برهم‌زنندگان نظم و امنیت در جامعه مناسب نیست، شاید اولین تصویر ذهنی افراد جامعه از اراذل و اوباش هیولاهای وحشتناکی است که بدون در نظر گرفتن هیچ قانونی به حقوق سایر افراد جامعه تعرض می‌کنند و از این طریق حس قدرت‌طلبی خود را ارضا می‌کنند.

قطعا نباید اجازه دهیم کم‌کاری برخی از نهادهای متولی در کنترل آسیب‌های اجتماعی موجب شود، نوجوانان که دارای ضمیر پاک هستند در دام باندهای خلافکاری گرفتار شوند و با این اشتباه زندگی و آینده خود را تباه کنند.

در بین ارازل و اوباش متولدین دهه ۸۰ نیز وجود دارد

سیدمحمد موسوی، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص افرادی که مرتکب جرایم خشن در جامعه می‌شوند، اظهار کرد: متاسفانه در بین افراد متولدین دهه ۸۰ نیز به چشم می‌خورد.

وی ادامه داد: معمولا افرادی که در جرایم خشن حضور داشتند یا هم‌اکنون تحت تعقیب قضایی قرار دارند و به زندان معرفی شده‌اند، قالبا از اقدام خود اظهار ندامت می‌کنند و نیازمند حمایت هستند، به همین منظور کارگروهی متشکل  از نهادهای متولی از جمله ورزش و جوانان، شهرداری شهرکرد، فرمانداری، دادستانی مرکز استان، نیروی انتظامی و نهادهای متولی اشتغال در حال تدوین یک طرح جامع برای این افراد شدند.

موسوی گفت: این افراد در فعالیت‌های مثبت اجتماعی شرکت داده می‌شوند، در یکماه گذشته این افراد در بحث کمک‌های مومنانه، حمایت از خانواده‌های زندانیان، آزادسازی زندانیان جرایم مالی و ... همکاری خوبی داشته‌اند، درصد هستیم برای افرادی که مرتکب جرایم خشن شده‌اند مباحث ازدواج پایدار، اشتغال، کلاس‌های کنترل خشم، برگزاری کلاس‌های مهارت زندگی و فراهم کردن فرصت استفاده از باشگاه‌های ورزشی را فراهم کنیم.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه اکثر اراذل و اوباش معلول آسیب‌های اجتماعی هستند، خاطرنشان کرد: باید در جامعه حرف این افراد شنیده و به آن‌ها بها داده شود تا شاهد امنیت و صلح در شهر باشیم، درصورت موفقیت در اجرای طرح جامع تدوین شده برای هدایت اراذل و اوباش این طرح در سایر شهرستان‌ها نیز اجرا می‌شود.

وی در خصوص علت ورود نوجوانان ۱۶ و ۱۷ ساله به جمع اراذل و اوباش، تصریح کرد: نوجوانان به دنبال حس قدرت‌طلبی هستند و می‌خواهند در جمع‌های خانوادگی، مدارس، هیات‌های مذهبی، دانشگاه و ... دیده شوند و مورد توجه باشند، این خصلت نوجوانی است.

موسوی افزود: اگر این حس در درون جمع‌های ذکر شده ارضا نشود، آن‌ها برای ارضای این حس، خود را در جمع‌های نابه‌هنجار به اثبات می‌رسانند، اما عوامل بیش‌تر در گرایش نوجوانان به جمع اراذل و اوباش توسط روانشناسان و جامعه‌شناسان باید مورد بررسی قرار بگیرد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: اگر فردی اصلاح و به جامعه برگردد، آن‌گاه مورد سرزنش افراد قرار بگیرد، روزنه برای بازگشت او به زندگی سابق وجود دارد.

وی یادآور شد: مقرر شد مسابقات قوی‌ترین مردان برای افرادی که سابقه اعمال مجرمانه خشن را دارند در مرکز چهارمحال و بختیاری برگزار شود.

بازی‌های رایانه‌ای خشن طبیعت پاک کودک را تبدیل به فرد بی‌تفاوت به رفتار ناهنجار می‌کند

شهرام مقدس مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با ایسنا، در خصوص بحث ورود نوجوانان به جمع اراذل و اوباش و انجام اقدامات خشن، اظهار کرد: نمی‌توان با قاطعیت گفت که این مسئله مربوط به زمان کنونی جامعه است و در گذشته نوجوانان وارد جمع‌های نابه‌هنجار نمی‌شدند، زیرا ویژگی‌های نوجوانی متمایز نشده است.

وی ادامه داد: طبیعتا تغییرات فضای فرهنگی ناشی از متغییرهای جدید خواهد بود و در شکل‌گیری موقعیت‌های جدید بی‌تاثیر نیست، اما باید تمام مباحث اجتماعی، فرهنگی، اقصادی و سیاسی را در کنار یکدیگر ببینیم، امروز فرهنگ تحولاتی را تجربه می‌کند که می‌تواند پیامدهای مختلفی را برای گروه‌های جامعه داشته باشد.

مقدس تاکید کرد: انسجام و پیوستگی در کلیه ابعاد جامعه اهمیت دارد، اگر در مواقعی شاهد بی‌نظمی در ابعاد زندگی اجتماعی باشیم، این نبود پیوستگی و انسجام برخی افراد و گروه‌ها را بیش‌تر از سایرین در معرض آسیب‌پذیری قرار  می‌دهد و این افراد از چارچوب خارج می‌شوند، این افراد ممکن است به رفتارهایی گرایش پیدا کنند که غیرقابل پذیرش و نامتعارف است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری ماجراجویی، هیجان و دیده شدن را از ویژگی‌های دوره نوجوانی عنوان و بیان کرد: برخی بازی‌های رایانه‌ای و فضای مجازی کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و طبیعت پاک و مهربان کودک را تبدیل به یک فرد خشن و بی‌تفاوت به رفتارهای ناهنجار می‌کند.

وی تصریح کرد: اگر زمینه ابراز وجود و تخلیه هیجانات برای نوجوان در یک محیط امن فراهم نشود، این نوجوان برای ارضای حس خود به سمت گروه‌های پرخطر کشیده می‌شود و در این گروه‌ها برای اقدامات ماجراجوایانه و خشن مورد تشویق قرار می‌گیرد.

مقدس با اشاره به اینکه باید برنامه‌های متنوع و جذاب برای قشر جوان و نوجوان در جامعه تعریف شود، یادآور شد: این مسئله در کاهش آسیب موثر است.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه آمار دقیقی از میزان گرایش قشر نوجوان به گروه‌های پرخطر و مقایسه آن با گذشته وجود ندارد، عنوان کرد: در گذشته به‌علت نبود فضایی برای انتشار اخبار جرایم خشن، مردم اطلاع چندانی از این موضوعات نداشتند، اما امروز فضای مجازی بستری را فراهم کرده است که این اقدامات بزرگنمایی و باعث ایجاد رعب و وحشت در مردم شوند.

حمید کریمی، مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری نیز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ورود برخی نوجوانان و جوانان به گروه‌های پرخطر، اظهار کرد: مقرر شد این گروه‌ها شناسایی و زمینه فعالیت آن‌ها در رشته‌های ورزشی فراهم شود، همچنین سالن‌های بدنسازی و ورزشی برای فعالیت آن‌ها اختصاص پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: مقرر شد با همکاری هیات پرورش اندام مسابقات قوی‌ترین مردان چهارمحال و بختیاری با حضور این افراد اجرایی و دوره‌های کنترل خشم و برنامه‌های فرهنگی مرتبط برای خروج این افراد از گروه‌های خشن و پرخطر برگزار شود.

کریمی گفت: درصدد هستیم در سایر رشته‌های ورزشی نیز از این گروه‌ها استعدادیابی انجام داده و به هیات‌های ورزشی معرفی کنیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ دی ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99101510762
  • خبرنگار :