به گزارش ایسنا، سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد متوسط رشد رشد اقتصادی کشورهای عربی در سال ۲۰۲۱ در سناریو خوش بینانه ۳.۵ درصد و در سناریو بدبینانه ۲.۸ درصد خواهد بود. به گفته دفتر مطالعات اقتصادی و توسعه اجتماعی جهان عرب در سازمان ملل، شیوع کرونا باعث شده است تا اقتصادهای عربی حدود ۱۴۰ میلیارد دلار خسارت متحمل شوند. در سال ۲۰۲۰ متوسط رشد اقتصادی کشورهای عربی منفی سه درصد بود.
سازمان ملل در گزارش خود به کشورهای عربی هشدار داده است با وجود مثبت شدن رشد اقتصادی در سال جاری، بازار کار این کشورها در شرایط بدی قرار دارد و زمان زیادی لازم خواهد بود تا شرایط به حالت قبل از شیوع کرونا بازگردد. انتظار می رود متوسط نرخ بیکاری جهان عرب در سال جاری به ۱۲.۵ درصد برسد که بالاترین نرخ های بیکاری مربوط به فلسطین با ۳۱ درصد، لیبی با ۲۲ درصد و اردن با ۲۱ درصد خواهد بود. این نهاد متوسط نرخ بیکاری کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (عربستان، بحرین، امارات، قطر، کویت و عمان) را ۵.۸ درصد پیش بینی کرده است.
محمد هادی بشیر- از نویسندگان این گزارش گفت: بحران اقتصادی برای جهان عرب به یک بحران اقتصادی تمام عیار تبدیل شده که اکنون پس لرزه های آن به حوزه اجتماعی رسیده است. به گفته بشیر لازم است دولتمردان کشورهای عربی باید حمایت های مالی بیشتری از کسب و کارها و طبقات درآمدی پایین جامعه انجام دهند تا تبعات کرونایی کمتر شود.
افزایش فقر در جهان عرب یکی از بزرگ ترین پیامدهای شیوع کرونا بوده است به گونه ای که نرخ فقر در کشورهای فقیرتر عربی به ویژه در قاره آفریقا به بالای ۳۰ درصد رسیده است. با توجه به بیکار شدن بخش بزرگی از شاغلین طبقات درآمدی حساس در نتیجه کرونا، انتظار می رود شمار فقرا در این نقطه جهان به ۱۴۰ میلیون نفر افزایش پیدا کند.
انتهای پیام