یک عضو کمیسیون بهداشت: این همه آلودگیِ هوا شایسته مردم نیست

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد که نباید کارخانه ای در اطراف تهران وجود داشته باشد چه برسد به اینکه بخواهد از سوخت مازوت استفاده کند.

ملک فاضلی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آلودگی شدید هوای تهران اظهار کرد: محیط زیست یکی از نعمت های خداوند است که وظیفه همه ما حفاظت از آن است. مسئولان دولتی و کسانی که می توانند به نوعی به محیط زیست کمک کنند باید تمامی تلاش شان را برای حفاظت از آن به کار گیرند.

وی با بیان اینکه چندین عامل باعث آلودگی هر ساله در پایتخت شده است، گفت: یکی از این عوامل جمعیت بیش از اندازه تهران است که به جغرافیای پایتخت تحمیل شده؛ هر محیطی تحمل یک میزان جمعیت را بر اساس توانمندی جغرافیایی اش دارد که بتواند آن را پذیرش کند. وقتی جمعیت زیاد می شود به دنبال آن تردد با وسایل نقلیه و در نتیجه آلودگی هوا نیز تشدید پیدا می کند. ساخت وسایل نقلیه از همان ابتدا با آلایندگی زیاد همراه بوده و اغلب وسایل نقلیه در تهران نیز ماشین هایی است که چند سال از عمر آنها می گذرد و آلایندگی را زیاد می کند.

فاضلی ادامه داد: در این بین فصل زمستان با پدیده وارونگی مواجه است که میزان آلایندگی در این فصل نسبت به تابستان چند برابر شده البته که هوای تهران در تابستان نیز آلوده است. در چنین شرایطی کارخانه ها نیز در اطراف تهران فعالیت کرده و از سوخت مازوت استفاده می کنند که این عامل میزان آلایندگی را بسیار زیاد کرده است. نباید اجازه استفاده از سوخت مازوت داده شود.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: با توجه به شرایط تهران اساسا نباید کارخانه ای در اطراف پایتخت باشد چه برسد به اینکه بخواهد از سوخت مازوت استفاده کند. متاسفانه با این وضعیت چتر آلودگی بر روی پایتخت وجود دارد که شایسته مردم ما نیست.

فاضلی در جمع بندی اظهار کرد: از ۳۰ سال گذشته نباید اجازه احداث کارخانه ها در اطراف تهران و یا ادامه فعالیت آنها داده می شد. چون دلیلی ندارد که کارخانه ها در دل جمعیت فعالیت کنند. با توجه به توانمندی های موجود در کشور وجود کارخانه ها تنها باعث شده که فرآیند مهاجرت و حاشیه نشینی افزایش یابد که با انتقال کارخانه ها امکان مدیریت این وضعیت وجود داشت.

وی افزود: اساسا جای بازار در تهران نیست. بازار جایی است که در آن واردات و صادرات صورت می گیرد. در شمال و جنوب کشور ما مرز وسیع دریایی وجود دارد که می توان از آن طریق تبادلات را انجام داد. چه دلیلی دارد که از بندر کالا به تهران آمده و بعد مجدد از تهران به بندر رود. اینها با توسعه مغایرت دارد و از جمله نتایج آن تشدید آلودگی هوا است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ دی ۱۳۹۹ / ۰۱:۱۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 99101409995
  • خبرنگار : 71234