یک استاد روابط بین الملل تشریح کرد:

اهداف پیدا و پنهان رژیم صهیونیستی از اعزام زیردریایی به خلیج فارس

یک استاد روابط بین الملل گفت: اگر زیردریایی صهیونیست‌ها در خلیج فارس مستقر شود این پیام را دارد که میان رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس یک نوع اتحاد وجود دارد. تمام مصیبت‌های خاورمیانه و حتی حادثه ۱۱ سپتامبر هم به جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه بر می‌گردد که متأسفانه بسیاری از کشورهای عربی این مشکل را درک نمی‌کنند. به جای اینکه قدرت جهان اسلام صرف مهار رژیم غاصب اسرائیل شود، جای دشمن و دوست جابجا شده است.

صهیونیست‌ها که همواره با مشکلات داخلی و نداشتن مشروعیت دست به گریبان هستند برای جبران این نقیصه دنبال افزایش قدرتمند نظامی اند و اخیراً رژیم صهیونیستی مدعی است تلاش می کند تا به منطقه خلیج فارس وارد شود.

برای بررسی بیشتر این موضوع و هدف رژیم غاصب صهیونیستی از فرستادن زیر دریایی به سوی خلیج فارس، ایسنا با علی امیدی- استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان به گفت‌وگو پرداخت.

قصد دارند ایران را منشأ تهدید معرفی کنند

امیدی، به ایسنا گفت: باید میان ورود احتمالی زیردریایی اسرائیلی به خلیج فارس با ناو آمریکایی‌ها تفکیک قائل شویم چرا که حضور آمریکا در آبراه‌های بین‌المللی و خلیج فارس دائمی است و از نظر جمهوری اسلامی ایران، آمریکا یک دولت مشروع و قانونی است و می‌تواند از آب‌های بین‌المللی استفاده کند و عبور و مرور داشته باشد، اما موضوع رژیم صهیونیستی متفاوت است چرا که برای نخستین بار است چنین اقدامی انجام می‌دهد.

وی افزود: این اقدام رژیم صهیونیستی اسرائیل در ارسال زیردریایی چند پیام دارد که یکی از این پیام‌ها در روزهای پایانی دولت ترامپ، یک نوع قدرت نمایی است و در سالگرد شهادت سردار سلیمانی قصد دارند این پیام را مخابره کنند که ایران منشأ تهدید است و قصد داریم اقدامات پیشگیرانه در قبال جمهوری اسلامی انجام دهیم.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، گفت: به همین دلیل صهیونیست‌ها قصد دارند بگویند کوتاه نمی‌آییم و برای دولت بعدی آمریکا میراثی بگذارند که با ایران از نظر آنان به اصطلاح مقتدرانه برخورد شود. همچنین صهیونیست‌ها قصد دارند یک نوع دهن‌کجی به ایران نشان دهند که در نزدیکی شما هستیم و حتی در خیابان‌های شما ترور می‌کنیم و حالا هم با فرستادن زیردریایی نشان می‌دهیم که در کنار گوش شما هستیم.

جای دشمن و دوست جابجا شده است

امیدی تصریح کرد: اگر زیردریایی صهیونیست‌ها در خلیج فارس مستقر شود می‌تواند این پیام‌ها را مخابره کند که جای دوست و دشمن جابجا شده است. همچنین این پیام را دارد که میان رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس یک نوع اتحاد وجود دارد. تمام مصیبت‌های خاورمیانه و حتی حادثه ۱۱ سپتامبر هم به جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه بر می‌گردد که متأسفانه بسیاری از کشورهای عربی این مشکل را درک نمی‌کنند. به جای اینکه قدرت جهان اسلام صرف مهار اسرائیل شود جای دشمن و دوست جابجا شده است.

وی گفت: نکته مهم بعدی مجوز دادن مصر برای گذر کردن زیر دریایی اسرائیل از کانال سوئز است که ترتیبات امنیتی آینده منطقه خاورمیانه عربی را نشان می‌دهد که سعی می‌کنند عراق را هم خنثی و به سمت خود جذب کنند. به همین دلیل قصد دارند ایران اسلامی را منزوی کرده و آن را تهدید جلوه دهند.

برخی کشورهای عربی امنیت خود را می‌خرند

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، ادامه داد: اما اینکه چرا برخی کشورهای عربی به قول وزیر امور خارجه کشورمان امنیت خودشان را می‌خرند جای تأمل دارد. برای پاسخ به این سؤال باید به ماهیت این دولت‌ها توجه کنیم. برای مثال کشوری مانند بحرین هیچ استقلالی از خود ندارد و به همراه عربستان زیر مجموعه غرب قرار گرفته‌اند چرا که رژیم‌های سیاسی وابسته‌ای دارند و می‌دانند اگر حمایت‌های آمریکا نباشد دیر یا زود فرو می‌پاشند.

امیدی گفت: در نتیجه این کشورها برای بقای خود به وابستگی روی آورده‌اند و نمی‌توانند در حالی که با آمریکا متحد هستند رژیم صهیونیستی را حذف کنند چرا که آنها دو روی یک سکه هستند. در نتیجه، تحولات زمان برخی کشورهای عربی را به این جمع‌بندی رساند که رژیم صهیونیستی اسرائیل را هم در کنار آمریکا داشته باشند. بنابراین ماهیت سیاسی این کشورها به گونه‌ای است که بقای سیاسی خودشان را در خرید امنیت بیگانگان و به خصوص آمریکا می‌دانند.

وی تصریح کرد: در روابط بین‌الملل اصطلاحی داریم تحت عنوان "بند واگنینیگ" که به معنای دنباله‌روی است. برخی نظام‌های سیاسی به دلیلی ضعف قدرتی که دارند برای حفظ توازن قدرت، به قدرت‌های فرا منطقه‌ای و به خصوص کشورهای قدرتمند متوسل می‌شوند که نمونه آن برخی کشورهای عربی است.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، گفت: مجموعه‌ای از تحولات ایران و عربستان را در مقابل یکدیگر قرار داده است و آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها مرتب به ایران هراسی دامن می‌زنند. ترامپ اصطلاح گاو شیرده را برای عربستان به کار برد. همچنین تهدید نشان دادن ایران، یک بازار پر رونق فروش اسلحه برای آمریکایی‌ها ایجاد کرده که در این میان از این جنگ سرد نفع اقتصادی می‌برند.

مجهز بودن زیردریایی اسرائیل به کلاهک هسته‌ای محل تردید است

امیدی با بیان اینکه مجهز بودن زیردریایی‌های اسرائیل به کلاهک هسته‌ای محل تردید است، ادامه داد: این زیردریایی‌ها معمولاً سوخت هسته‌ای دارند. مسابقات تسلیحاتی دو ابر قدرت آمریکا و شوروی در طول جنگ سرد ایجاب می‌کرد که موشک‌هایی با کلاهک هسته‌ای در زیردریایی‌ها تعبیه کنند که در استراتژی ضربه دوم از آن استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: در استراتژی هسته‌ای، استراتژی ضربه اول و استراتژی ضربه دوم وجود دارد. استراتژی ضربه دوم به این معنا است که اگر سرزمین شما به دلیل حمله هسته‌ای دشمن نابود شد امکانات نظامی در زیردریایی‌ها و هواپیماها داشته باشید که بتوانید در ضربه دوم از آن استفاده کنید. بنابراین وقتی توانایی استراتژی دوم را دارید دشمن را از به کارگیری استراتژی اول باز می‌دارد.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، گفت: اما در خصوص زیردریایی‌های رژیم صهیونیستی این موضوع صدق نمی‌کند و به نظر می‌رسد خبر مجهز بودن این زیردریایی‌ها به کلاهک هسته‌ای بیشتر شلوغی رسانه‌ای یا اغراق باشد، چرا که از جهت معادلات نظامی نیاز نیست که چنین زیردریایی به موشک یا کلاهک هسته‌ای مجهز باشد.

امیدی، گفت: تا زمانی که زیردریایی‌های رژیم صهیونیستی در آب‌های بین‌المللی تردد می‌کنند و به آب‌های سرزمینی ایران تجاوز نکنند ایران هم واکنش خاصی نشان نخواهد داد، اما اگر تجاوزی صورت گیرد ایران به دفاع مشروع از خود خواهد پرداخت. متأسفانه کشورهای عربی دوست و دشمن را تشخیص نداده‌اند و عملاً برای اینکه امنیت خود را تثبیت کنند به فروش مشروعیت سیاسی خود به قدرت‌های فرا منطقه‌ای می‌پردازند.

وی افزود: رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر و جنایتکار است که با ظلم و جنایت علیه فلسطین سعی دارد قدرت خودش را تثبیت کند و متأسفانه برخی کشورهای عربی به ایران دهن‌کجی می‌کنند تا امنیت خودشان را حفظ کنند. 

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۴ دی ۱۳۹۹ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99101409970
  • خبرنگار :