حجتالاسلام ذاکر - معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد - در گفتوگو با ایسنا درباره برنامههای فرهنگی اجتماعی مساجد در ایام کرونا گفت: پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، طی جلساتی برنامههایی را مطابق با منویات ایشان طرح و ذیل محورهای سه گانه تنظیم کردیم، عملیاتیسازی این برنامهها، همکاری و همیاری همه نیروهای داوطلب مردمی از اقشار و تخصصهای گوناگون را میطلبید، به هر حال مساجد با ورود جدّی در سه عرصهی معنویت، سلامت و معیشت توانست به سهم خود در کنترل و پیشگیری کرونا نقش آفرینی کند.
وی ادامه داد: مساجد در گام اول به ثبتنام و سازماندهی نیروهای داوطلب مردمی جهت خدمترسانی به افراد مبتلا و نیازمند محله جهت تهیه ارزاق روزانه، انجام خدمات پرستاری، بهداشتی و ...پرداختند، سپس به سراغ توزیع و چاپ تراکت در موضوع معرفی خدمات قابل ارائه توسط مسجد در صورت ابتلای احتمالی اعضای خانواده به بیماری کرونا و ارائهی شماره تلفن جهت تماس اضطراری با مسجد و استمداد خدمات امدادی رفتند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد تأکید کرد: در ادامهی فعّالیتها، جمعآوری وجوه از خیرین، مؤمنین و نمازگزاران جهت خرید کپسول اکسیژن برای مساجد و ارائهی امانی آن به افراد مبتلا و نیازمند به استفاده از کپسول اکسیژن در محله اقدام شد، همچنین در یک اقدام اجتماعی، توسّط اهالی مسجد اکیپ راهنمایان سلامت و بهداشت جهت بازدید و سرکشی از اصناف و اماکن محله و راهنمایی و ارشاد کریمانه به افرادی که دستورالعملهای مرتبط با فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت نمیکنند، تشکیل شد.
حجتالاسلام ذاکر یادآور شد: طراحی، چاپ و نصب بنرها و پوسترهای آموزشی در موضوعات مرتبط با آموزش مسائل بهداشتی و رعایت دستورالعملهای مرتبط با پیشگیری از شیوع و ابتلا به بیماری کووید ۱۹ از دیگر اقدامات مساجد به شمار میرود، البته در بخش عملیاتی نیز ضدعفونی اماکن و محلهای پرتردد (نانواییها، دفاتر پیشخوان، ایستگاههای اتوبوس، بانکها و ...) در دستور کار قرار گرفت.
استقرار ایستگاه سلامت در مساجد با همراهی و مساعدت نیروهای داوطلب
وی افزود: از دیگر اقدامات مساجد در این ایام میتوان به استقرار ایستگاه سلامت در مساجد با همراهی و مساعدت نیروهای داوطلب هلال احمر، پرستاران، بهیاران و پزشکان بازنشسته و آماده به کار جهت ارائهی مشاوره و انجام خدمات پرستاری به مراجعه کنندگان و ساکنین محلّه و همچنین استقرار نیروهای داوطلب مردمی در پمپهای بنزینها جهت جلوگیری از دست به دست شدن نازلهای سوخت و انجام عملیات سوختزنی اشاره کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به پخش دعاهای مأثوره (دعای هفتم صحیفه سجادیه و دعای فرج) از مأذنهی مساجد بعد از اذان ظهر و مغرب، خاطرنشان کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب نیز بر توسّل و خواندن دعا در این شرایط ارشاد فرمودند، در محور معنویت برخی مساجد به توزیع برگههای ختم قرآن و زیارت عاشورا در منازل به نیت شفای مریضان و سلامتی کادر درمانی پرداختند.
حجتالاسلام ذاکر با اشاره به اقدامات مساجد در جهت بالا رفتن بهداشت عمومی محلهها، تصریح کرد: در این زمینه مساجد از یک طرف به توزیع ماسک و محلولهای ضدعفونیکننده بین ساکنین محله به صورت رایگان یا با تخفیف مناسب و از طرفی دیگر به ضدعفونی روزانه اماکن و مشای آپارتمانهایی که یکی از خانوارها یا ساکنین آن مبتلا به کرونا شده است، اقدام کردند.
وی همچنین برگزاری کلاسها و دورههای توجیهی برای عموم مردم و نیروهای داوطلب مردمی در موضوع مقابله و مدیریت بیماری کرونا با رعایت دستورالعملهای بهداشتی را از دیگر اقدامات مساجد خواند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد اظهار کرد: شناسایی و برگزاری جلسات منظم با مدیران ساختمانها، جهت اطلاع از وضعیت سلامتی ساکنین محله و شناسایی سالمندان به منظور سهولت در انجام خدمات به مبتلایان و همچنین ابراز همدردی با خانواده متوفیان ناشی از کرونا از دیگر اقدامات اهالی مسجد است.
حجتالاسلام ذاکر ادامه داد: باتوجه به خستگی کادر درمان و نیاز بیمارستانها به کمکهای جهادی با استفاده از ظرفیت آشپزخانهها و آبدارخانههای مساجد، به تهیهی انواع آب میوه طبیعی و غذاهای مناسب بیماران و توزیع آنها در بیمارستانها و مراکز درمانی ویژه بیماران کرونایی اقدام کردیم.
شناسایی و معرفی مبتلایان به سامانهی ۴۰۳۰ جهت غربالگری
وی دیگر اقدام مساجد را شناسایی و معرفی مبتلایان محله به سامانهی ۴۰۳۰ جهت انجام غربالگری و ارائهی خدمات درمانی در ساعات و روزهای اولیه و کاستن از تعداد فوتیها و تلفات قلمداد کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: مصادف با میلاد حضرت زینب(س) در روز پرستار، ائمّهی جماعات با سرکشی از بیمارستانها و مراکز درمانی از مجاهدت پرستاران خدوم و فداکار تقدیر کردند.
حجتالاسلام ذاکر با اشاره به آغاز سال جدید میلادی اضافه کرد: روز جمعه (۵ دیماه) همزمان با میلاد حضرت مسیح(ع) برخی مساجد اقدام به اهداء گل به مسیحیان ساکن در محلهها، تجلیل از مقام شهدای مسیحی و تقدیم هدیه به خانواده معظم شهدای محلههای مسیحی نشین کردند.
وی با اشاره به ایام اول شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) افزود: به مناسبت این ایام اقداماتی از قبیل سیاه پوش کردن محوطه بیرونی مسجد و نصب پرچمهای عزا بر سر در منازل و مغازهها، برگزاری روضههای خانگی با رعایت مسائل بهداشتی، انتشار کلیپهای سخنرانی امام جماعت و مداحی مرتبط با ایام فاطمیه در گروه یا کانالهای مجازی مساجد، برگزاری مراسم عزاداری به صورت مجازی و اجرای رزمایش همدلی (تهیه و توزیع بستههای ارزاق) به نیت حضرت زهرا (سلام الله علیها) انجام گرفت.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد در مورد برنامههای این مرکز برای حماسه ۹ دی نیز گفت: در این روز در هر منطقه تهران یک مسجد محوری به صورت ویژه مراسم این روز را به صورت مجازی برگزار و سایر مساجد نیز برنامهای به این مناسبت اجرا کردند. همچنین نمایشگاه پوستر «فتنه تغلب» در بیش از پانصد نقطه از محلات استان تهران برپا شد. از طرفی دیگر برگزاری مسابقه کتابخوانی با عنوان «حماسه ی نه دی»، انتشار کلیپهای مرتبط با فتنه و روشنگری در گروهها یا کانالهای مجازی مساجد و بازخوانی بیانات رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در فضای مجازی نیز در دستور کار قرار گرفت.
ویژه برنامههای مساجد برای اولین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و شهادت حضرت زهرا(س)
حجتالاسلام ذاکر در خصوص ویژه برنامههای سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، خاطرنشان کرد: از برنامههای این روز میتوان به برگزاری مراسم سالگرد شهادت به صورت مجازی، انتشار محتوای متنی، صوتی و تصویری مرتبط با معرفی شخصیت و خدمات سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در گروهها یا کانالهای مجازی مساجد، بازنشر وصیتنامه شهید سلیمانی در فضای مجازی و اجرای پویش #مهمان_حاج_قاسم (ششمین مرحلهی رزمایش همدلی و نهضت احسان) اشاره کرد.
وی از برگزاری ویژه برنامههایی برای روز سه شنبه ۱۶ دیماه اربعین شهادت دکتر شهید محسن فخریزاده خبر داد و گفت: به مناسبت چهلمین روز از شهادت این شهید بزرگوار، مساجد اقدام به برگزاری مراسم اربعین شهادت به صورت مجازی، انتشار محتوای متنی، صوتی و تصویری مرتبط با معرفی شخصیت و خدمات دکتر شهید محسن فخریزاده در گروهها یا کانالهای مجازی مساجد و برگزاری دورهی ختم قرآن کریم و هدیه به روح مطهّر این شهید میکنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به برنامههای این مرکز در دهه فاطمیه دوم اذعان کرد: در دههی دوم فاطمیه، سیاه پوش کردن محله و مسجد و نصب پرچمهای عزا بر سر در منازل و مغازهها، برگزاری روضههای خانگی با رعایت مسائل بهداشتی، انتشار پادکست صوتی سخنرانی امام جماعت و مداحی مرتبط با ایام فاطمیه در فضای مجازی مساجد، برگزاری مراسم عزاداری به صورت مجازی، برگزاری مراسم غبارروبی و عطرافشانی قبور شهدای گمنام مدفون در محلهها و برگزاری مسابقه کتابخوانی بین اهالی محله، بخشی از برنامههای مساجد خواهد بود و جهاد همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام