به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، دراین نشست حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و سرپرست حجاج ایرانی ـ، علیرضا رشیدیان ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ، پروفسور علی ارباش ـ رییس سازمان امور دینی و بعثه حج ترکیه ـ و رمزی بیرجان ـ مدیرکل حج و عمره این سازمان ـ به بیان نقطه نظرات خود درباره حج آینده پرداختند و آمادگی خود را برای مشورت و تبادل نظر در راستای فراهم کردن زمینه مناسب با هدف برگزاری حج، در شرایطی که کرونا جهان را تحت تاثیر قرار داده است، اعلام کردند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه ایران و ترکیه به عنوان دو کشور همسایه و پیشگام میتوانند نقش فراوانی درحوزههای حج و عمره در جهان اسلام ایفا کنند، تاکید کرد: تشکیل و همکاری کارگروهها میتواند به استفاده از تجربیات دو کشور برای بهینهسازی حج منجر شود.
نواب با اشاره به آغاز تست انسانی واکسن کرونای ساخت ایران، اظهار کرد: اقدامات لازم برای کسب نظر مراجع عظام تقلید برای برگزاری حج در شرایط اضطرار ناشی از کرونا انجام شده و از نظر بهداشتی نیز شیوهنامهها و راهکارهای لازم آماده شده است. همچنین سازمان حج و زیارت برای بررسی نحوه عملکرد در شرایط اضطراری ۲۱ کارگروه تشکیل داده تا در شرایط کرونا حج به خوبی انجام شود.
پروفسور آرباش نیز شیوع کرونا را موجب محروم شدن مسلمانان از اجتماع در خانه خدا و مسجد نبوی در سال گذشته دانست و از تبادل تجربیات دو کشور در حوزه حج استقبال کرد.
رییس سازمان امور دینی ترکیه از ایران و ترکیه به عنوان دو کشور پیشتاز در حوزه حج یاد کرد و افزود: اقدامات و آمادگیهای دو کشور الگویی برای سایر کشورهای اسلامی است.
رشیدیان، رییس سازمان حج و زیارت کشورمان نیز همکاری بین کشورهای اسلامی و عربستان را برای برگزاری فریضه حج یک ضروت دانست و گفت: ما آمادگی داریم با مسؤولان حج ترکیه همکاری و دستورالعملی را در موضوع حج تهیه کنیم.
او با اشاره به آمادگی و انتظارات زائران دو کشور در سال گذشته و اعلام دیرهنگام برگزار نشدن حج، اظهار کرد: طرف عربستانی تاکنون به صورت رسمی زمان برگزاری مذاکرات حج آینده را چه به صورت حضوری و چه غیرحضوری مشخص نکرده است.
مدیرکل حج و عمره سازمان امور ترکیه هم به اقدامات صورتگرفته برای تقویت ارائه آموزشهای لازم به زائران این کشور در سایه استمرار کرونا اشاره کرد و گفت: با توجه به فرصت تعطیلی حج، به دنبال تقویت زیرساختهای خود در این حوزه هستیم.
بیرجان از برنامهریزی برای برگزاری نشستی بینالمللی با دعوت از دستاندرکاران امور حج در ماه آوریل آینده خبر داد و افزود: در شرایط کنونی در حال بررسی نحوه مقابله با کرونا هستیم.
این نشست درحالی برگزار شد که عربستان همچنان تکلیف حج آینده را مشخص نکرده است. این کشور که با برگزاری دوباره عمره قصد داشت مرزهایش را به روی حاجیان خارجی باز کند، با اوج گرفتن دوباره ویروس کرونا در جهان و شیوع نوع جدیدی از این ویروس، بار دیگر مرزهایش را بست و هماکنون درحال برگزاری عمره با جمعیت محدود از داخل این کشور است.
انتهای پیام