به گزارش ایسنا، طرح گام یا همان "اوراق گام (گواهی اعتبار مولد) " طرحی است که معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در یکی از نشستهای خبری خود در خردادماه سال جاری در رابطه با آن توضیح داده و اعلام کرد که تامین مالی صنعت قطعهسازی از طریق «اوراق گام» امکانپذیر خواهد شد.
به گفته زرندی در سال جاری نگاه جدیدی برای تامین مالی صنایع وجود دارد که زنجیرهای است؛ به صورتیکه به جای اینکه به پنج بخش یک زنجیره تامین پنج وام مجزا اختصاص دهیم، یک ردیف اعتباری تعریف میکنیم که بین بخشهای زنجیره تامین، در گردش باشد تا حجم بالای نقدینگی کشور را کاهش دهیم. در این زمینه یکی از موضوعاتی که با بانکها رایزنی شده است، استفاده قطعهسازان از اوراق تامین نقدینگی ویژه تولید یعنی اوراق گام هست که در شورای بورس نیز تصویب شده است.
حال نعمت اله شهبازی- مدیر کل دفتر تامین مالی و پشتیبانی تولید وزارت صمت- در نشست روز گذشته (سهشنبه) هماهنگی برای عملیاتی نمودن اوراق گام جهت کمک به تامین مالی زنجیره قطعات خودرو با حضور مدیران انجمنها و صنایع قطعهساز و همچنین مدیران خودروسازها، اظهار کرد: مشارکت فعال و مؤثر واحدهای تولیدی خودرو و قطعهسازی برای استفاده از اوراق گام در کنار سایر روشهای مرسوم جهت تقویت تامین مالی زنجیره تولید ضروری است.
سهیل معمارباشی -مدیر کل دفتر حملونقل وزارت صمت- نیز در این نشست ضمن اشاره به نیاز شدید صنعت خودرو به نقدینگی، گفت: استفاده از ابزارهای نوین از جمله اوراق گام برای استمرار تامین مالی و تداوم رشد تولید قطعات مورد نیاز صنایع خودروسازی دنبال میشود.
مزیتهای اوراق گام
همچنین رئیس دایره تامین مالی زنجیرههای تولید بانک مرکزی نیز در این نشست ضمن تشریح مزایا و مشوقهای بانک مرکزی برای انتشار اوراق گام، انتقال حرکت اوراق در زنجیره و انتقال مکرر آن و ضمانت بانکهای عامل برای نقدشوندگی اوراق در سررسید را از مزیتهای مهم این اوراق برشمرد.
دریایی افزود: بانک مرکزی در دستورالعمل ابلاغی مزایای زیادی برای واحدهای تولیدی جهت استفاده از اوراق گام در نظر گرفته است که در قدم اول سهمیه ۵۹ هزار میلیارد تومانی برای شبکه بانکی ابلاغ شده است. مزیت اصلی اوراق گام احیای خرید اعتباری در زنجیرههای تولید بوده که با توجه به اینکه کارمزد انتشار یکبار قابل پرداخت است، در صورت مدیریت صحیح و شناسایی زنجیرهها امکان نقلوانتقال بدون کارمزد و در نتیجه کاهش هزینههای مالی بنگاههای تولیدی فراهم شده است.
در ادامه محمدرضا نجفیمنش -رئیس انجمن همگن نیرو محرکه و قطعهسازی کشور- نیز گفت: اوراق گام در تامین مالی قطعهسازان با توجه به تضمین نقدشوندگی اوراق در سررسید توسط بانک عامل دارای کاربرد مناسبی است که برای تحقق، حمایت خودروسازان به عنوان متعهدین اوراق را میطلبد.
احمد نعمتبخش -دبیر انجمن خودروسازان - هم ضمن اشاره به امکان جایگزینی اوراق گام با روشهای فعلی خرید مدت دار قطعات خودرو، این روش را برای قطعهسازان کارآمد توصیف کرد.
در این نشست، فرآیند اجرایی و نحوه بهرهمندی بنگاههای تولیدی از اوراق گام، چگونگی و فرآیند انتشار اوراق گام و روشهای نقدشوندگی و نقلوانتقال این اوراق در شبکه بانکی و بازار سرمایه تشریح شد.
پیش از این نیز مازیار بیگلو- دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو- هم اجرا شدن طرح گام در کنار پرداخت ۵۰۰۰ میلیارد تومان باقیمانده از تسهیلات ۱۰ هزار میلیارد تومانی سال گذشته را منبع مالی مناسب برای حل مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی قطعهسازان دانسته بود.
انتهای پیام