ذاکر: جلوی زمین خواران را بگیرید/ به داد کشاورزان برسید

نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت که نزدیک به ۸۰۰ هزار تن سیب سرخ و سفید کشاورزان در سردخانه مانده و تنها ۲۰ درصد آن فروش رفته است سوال‌مان از وزیر جهاد کشاورزی این است که برای حل مشکل آن چه کرده و چگونه می‌خواهد با دورزدن تحریم‌ها از بن‌بست صادرات سیب خارج شود.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام سید سلمان ذاکر در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی سوالی را از وزیر جهاد کشاورزی درباره‌ی علت عدم حمایت لازم از بخش کشاورزی در حوزه آبیاری محصولات کشاورزی، خانه باغ‌های کشاورزی، قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی و عدم توجه به صادرات محصولات کشاورزی به ویژه سیب را پرسید.

ذاکر در توضیح سوالش گفت: آذربایجان غربی قطب کشاورزی است و تقریبا ۴۰ درصد استان به صورت مستقیم در امر کشاورزی فعالیت دارد. بیش از ۷ میلیون تن محصولات متنوع هر ساله در این استان تولید می شود و ما نسبت به سایر استان ها در تولید سیب، چغندر قند، عسل، انگور و سایر محصولات پیشتاز هستیم. در کشور چهار میلیون تن سیب خریداری می شود که یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن توسط کشاورزان آذربایجان غربی تولید می شود. از این تعداد حدود ۴۰۰ هزار تن آن به سیب زیر درختی و صنعتی مرتبط بوده که متاسفانه هر ساله در کنار جاده ها و معابر روستایی روی هم انباشته شده و به نازلترین قیمت به حراج گذاشته می شود. به طوریکه درآمد حاصله برای کشاورز حتی کفاف هزینه های جمع آوری، کارگر و حمل آن را نمی دهد چه برسد به اینکه بخواهد هزینه های سنگین سم، کود و تقویت زمین را پرداخت کند.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی قیمت خرید تضمینی سیب را هر کیلو ۱۲۵۰ تومان تعیین کرد اما به دلیل عدم حمایت به این قیمت فروخته نشد و حتی به نرخ هر کیلو ۷۰۰ تومان از کشاورزان خریدند. ۹ روز از زمستان می گذرد و ۸۰۰ هزار تن سیب سرخ و سفید کشاورزان در سردخانه ها مانده و فقط ۲۰ درصد آن به فروش رفته آن هم در شرایطی که باید بیش از نصف آن تا شب چله تخلیه و فروخته شود.

نماینده ارومیه با تاکید بر اینکه باید وزارت کشاورزی به داد کشاورزان برسد، گفت: کشاورزان را از نگرانی های ویران کننده نجات دهید. اساسا این وزارتخانه برای حل مشکل به این بزرگی چه کرده است؟. شما می توانستید با اتاق بازرگانی، سازمان توسعه و تجارت، وزارت خارجه، اتحادیه صادر کنندگان و تشکل های حقوقی را هماهنگ کرده تا با رایزن های اقتصادی در کشورهای مختلف همچون ترکیه، عراق پاکستان، آذربایجان، اروپا و کشورهای اوراسیا سیب را صادر کنید. تاکنون چنین اقدامی صورت نگرفته که دلیل آن چیزی جز کم کاری و ضعف مدیریت و رایزن های اقتصادی نیست، وضعیتی که باعث شده ما بازار جهانی را از دست بدهیم.

ذاکر افزود: این مشکل برای سایر محصولات نیز دیده می شود. باید شرکت های حمل و نقل با کامیون های یخچالدار راه اندازی کرده و از ظرفیت ترمینال های هوایی استفاده کنید. امروز در وضعیتی هستیم که حتی نتوانستید چند کامیون و تریلی یخچالدار برای صادرات استفاده کنید.

رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی ادامه داد: شما می توانستید ارز تعهدی و نیمایی را با ارز تهاتری تبدیل کرده و در مقابل صادرات سیب داشته و سم و کود وارد کنید. همچنین برای لغو تعلیق ۱۵۰ کارت بازرگانی اقدام نمایید که اینها همه راه دور زدن تحریم و بی اثر کردن آن و رهایی از بن بست صادرات سیب است. شما برای افزایش رقابت پذیری در بازار و بازار جهانی چه کرده اید؟

ذاکر با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز در باغ و باغچه های کشاورزی گفت: آیا این بخاطر نبود نظارت و نیروی زبده برای حفاظت و حراست از اراضی نیست. باید با این موارد برخورد شود متاسفانه مسئولان کم کار مشکلاتی را برای کشاورزان ایجاد کرده که باید برخورد شود.

وی با طرح این پرسش که آیا امنیتی برای کشاورزان وجود دارد؟ گفت: خانه باغ ها و خانه های کشاورزان بر سر آنها خراب می شود و حیثیت کشاورز از بین می رود. این باعث نگرانی، نفرین و بد بینی او به نظام و مسئولان می شود. آیا اساس قانون حفاظت از اراضی کاربری توانسته از کشاورزان حمایت کند.

نماینده ارومیه افزود: باید از کشاورز حمایت شود نه اینکه خانه بر سر آنها خراب شود. جلوی زمین خواران را بگیرید که آنها به منابع طبیعی تجاوز می کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۹ دی ۱۳۹۹ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 99100906376
  • خبرنگار : 71234