ولی اسماعیلی در گفتوگو با ایسنا در مورد نقاط قوت و ضفع لایحه بودجه ۱۴۰۰ گفت: بودجه باید با واقعیتهای جامعه مطابقت داشته باشد و همه تلاش ما در کمیسیونهای تخصصی مجلس نزدیک کردن بودجه به واقعیات جامعه است. ردیفهای هزینهای در لایحه بودجه ۱۴۰۰ رشد حدودا ۵۰ درصدی داشته است این در حالی است که درآمدها رشد ۱۰ - ۱۵ درصدی داشتهاند.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه درآمد دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ پایدار نیست، گفت: فروش روزانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت، درآمد پایداری نیست. دولت برای جبران آن راهکار فروختن اوراق را پیشنهاد کرده است. هر اقتصاددانی میداند که فروش اوراق یعنی فروختن پولهای آیندگان. به همین علت، در صورت عدم فروش میزان نفت پیشبینی شده، دولتهای بعدی بدهکار میشوند.
نماینده مردم گرمی و مغان در مجلس افزود: ما باید درآمدهای پایدار خود را از طریق افزایش مالیات تغییر دهیم. این مالیات میتواند از شرکتها و اغنیا گرفته شود.
این عضو مجمع نمایندگان استان اردبیل درباره افزایش حقوق کارمندان در بودجه ۱۴۰۰ گفت: به نظرم افزایش حقوق کارمندان کفاف زندگی آنها در سال ۱۴۰۰ را نمیدهد. البته ما در شرایط تورمی و تحریمی هستیم و حقوقها را باید بر اساس درآمدها افزایش دهیم نه اینکه به صورت غیرواقعی حقوق کارمندان را افزایش دهیم. امیدواریم در مورد افزایش حقوقها تصمیمی منطقی بگیریم تا افزایش حقوقها در شأن و منزلت مردم باشد.
وی ضمن اشاره به ضرورت همکاری دولت و مجلس در تصویب بودجه ۱۴۰۰ گفت: همه تلاش ما اصلاح بودجه با کمک دولت است. دولت و کمیسیون تلفیق مجلس همکاری خوبی با هم دارند.
اسماعیلی با اشاره به جلسه غیرعلنی روز(دوشنبه) مجلس گفت: با توجه به سخنان نمایندگان در مجلس شورای اسلامی، بعید میدانم که لایحه بودجه ۱۴۰۰ برای اصلاح به دولت بازگردد چرا که دولت تلویحا با اصلاح بیش از حد قانونی توسط مجلس موافقت کرده است به عبارت دیگر دولت نگرانی از بابت اصلاح بودجه توسط مجلس ندارد. نظر شخصی من این است که با توجه به تحریم، تورم و شرایط کرونایی، بازگرداندن بودجه به دولت به مصلحت کشور نیست. ان شاءالله با همکاری مجلس و اصلاحات ساختاری مجلس، بودجه خوبی برای سال ۱۴۰۰ تصویب خواهیم کرد.
انتهای پیام