پیرمحمد ملازهی در گفت و گو با ایسنا در مورد ترورهای اخیر در افغانستان از جمله ترور فعالان رسانه ای و زنان در این کشور همسایه گفت: هنوز به صورت دقیق روشن نیست که این ترورها را چه کسانی انجام داده اند و انگشت اتهام از طرف دولت افغانستان و افکار عمومی این کشور به سمت طالبان است.
وی با بیان اینکه بخشی از طالبان این ترورها را رد کرده است ولی همچنان انگشت اتهام متوجه آنها است ، اظهار کرد: اگر جریان های رادیکال اسلامی در افغانستان را که دربرگیرنده طالبان، داعش، القاعده و دیگر گروه های مسلح است در نظر بگیریم این جریان انگیزه کافی برای ایجاد ترور و وحشت در بین فعالان رسانه ای و فعالان مدنی و زنان افغانستان دارد ،چرا که این جریان فکر می کند که فعالان در این عرصه باعث شده اند که ابتکار عمل از دست آن ها خارج شود.
ملازهی با اشاره به تکثر رسانه ها در افغانستان و تأثیرگذاری آن ها بر افکار عمومی گفت: آنچه که در بسیاری از این رسانه ها توسط روزنامه نگاران مطرح می شود با نگاه فکری این گروه های رادیکال همخوانی ندارد بنابراین این گروه های رادیکال با تهدید و ارعاب و انجام ترور می خواهند کاری کنند که آزادی رسانه ها که از سال ۲۰۰۱ در افغانستان ایجاد شده است ،نتواند ادامه پیدا کند و ابتکار عمل را از دست فعالان رسانه ای خارج کنند.
این کارشناس مسائل شبه قاره با اشاره به نگاه طالبان به رسانه ها افزود: آن ها زمانی که امور در افغانستان را بر عهده داشتند کل رسانه ها را تعطیل کردند و فقط یک رادیو شریعت در افغانستان فعالیت می کرد که این رادیو نیز فقط اقدام به پخش قرآن و تبلیغات مذهبی می کرد. اکنون فضای حاکم در رسانه ها این گروه های تندرو را اذیت می کند و آن ها تصور می کنند که رسانه ها ابتکار عمل را از دست آن ها گرفته اند. آن ها اگر حتی قدرت را نیز در دست بگیرند فقط مساجد را در اختیار خواهند داشت و قطعا مخاطبان این شبکه های تلویزیونی بیشتر از کسانی است که در مساجد حضور پیدا می کنند. بنابراین رسانه ها و روزنامه نگاران تبدیل به رقبای گروه های رادیکال اسلامی در افغانستان شده اند و همین موضوع انگیزه قوی به آن ها می دهد که فعالان رسانه ای و زنان را مرعوب و تهدید کنند.
وی ادامه داد : در حال حاضر این فضا و انجام این ترورها باعث ایجاد رعب و وحشت در بین فعالان رسانه ای افغانستان از جمله زنان شده است و گروه های رادیکال اسلامی به دنبال این هستند که با ایجاد چنین فضایی این روزنامه نگاران با احساس اینکه جانشان در خطر است از انجام فعالیت دست بردارند.
ملازهی خاطرنشان کرد : از دیگر سو در درون بخشی از جامعه افغانستان نیز آزادی به وجود آمده در این کشور قابل هضم نیست، چرا که بخش زیادی از این جامعه سنتی است و بعید نیست که برخی از افراد که مخالف این روند هستند دست به انجام این ترورها زده باشند.
انتهای پیام