محمود میرلوحی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: اصلاح طلبان بر اساس واقعیت و جغرافیای سیاسی امروز کشور فعلا در صحنه سیاسی فعال نیستند. این جریان با مخالفان داخلی و حتی خارجی رو به رو است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: یکی از مخالفان حضور جریان اصلاحات در عرصه سیاسی براندازها هستند، که البته بعد از سرنگونی ترامپ در سکوت فرو رفتند؛ چراکه دیدند بسیاری از ایرانیان خارج از کشور نیز رویکردشان نسبت به ترامپ و براندازی منفی بوده و از اینکه مردم ایران بر اساس تحریم ها در رنج هستند ناراحتند. دو جریان بد سابقه سلطنت طلبان ومنافقین هم در دایره براندازها قرار می گیرند؛ آن ها کنار دشمن ملت ایستادند. معلوم است که پایگاه داخلی ندارند. برنامه و ساختار و رهبر هم ندارند.
وی ادامه داد: در داخل کشور هم دو جریان قوی حاضر درصحنه هستند، رسمیت دارند، مردم را می شناسند و دارای فکر، برنامه و هوادار هستند. یکی اصولگرایی با دامنه ای که از پایداری ها تا اعتدالیون را در بر می گیرد و یکی جریان اصلاحات که در سه انتخابات قبل ۹۸ نشان داد توانایی سازمان دهی رای مردم را دارند.
میرلوحی گفت: حالا سوال این است که چه شرایطی به وجود آمد که این جریان در انتخابات سال 1398 لیست نداد و از استراتژی مشارکت حداکثری خارج شد. سوال دیگر این است که آیا در انتخابات سال 1400 نیز همین راهبرد و روش را در پیش دارد یا مشارکت حداکثری را دستور کار خود قرار می دهد؟ اصلاح طلبان خود پاسخ این سوال را داده اند، اگر اجازه داده شود انتخابات رقابتی برگزار شود آنان نیز در انتخابات مشارکت می کنند.
وی گفت: جلسات اخیر اصلاحات نیز مسئله اش همین است؛ می خواهد این موضوع را مطالبه کند و مرتبا یادآوری می کند که رئیس جمهور و مدیران برگزاری انتخابات تعیین کنند دامنه حضور آنان چگونه است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: این جریان چالشی هم از درون دارد که دیگر جوان های دانشگاهی ها و بدنه اصلاحات که بخش اصلی این جریان را تشکیل می دهند، اعتمادشان از دست رفته است. این گروه ها در سال های اخیر از عملکرد فراکسیون امید و رئیس جمهور گله کردند و حتی شعار پشیمانیم سر دادند. همین بدنه در انتخابات سال 1398 هم اعلام کرد با کاندیدای اجاره ای حاضر نیست ظرفیت خود را به میدان بیاورد؛ هنوز هم همین روند پا برجا است.
وی گفت: اصلاحات از یک طرف با اما و اگرهای استراتژیِ تحقق مشارکت حداکثری با شرط حضور کاندیدای شاخص خود رو به رو است و از یک سو پیشخود فکر می کند که ممکن است حتی با کاندیدای اصلاح طلب پیشرو هم مردم به آن ها رای ندهند.
میرلوحی در ادامه خاطرنشان کرد: البته این جریان با مسائل ساختاری درونی هم دست و پنجه نرم کرده اما به نظر می رسد آن مشکلات رفع و رجوع شده و در هفته های آینده به طور کلی حل می شود. ما فکر می کنیم جریان اصلاحات بیش تر باید برای برنامه هایش تلاش کند؛ چراکه مردم از همه نواحی از عملکرد دولت و مجلس گله مند هستند و به این جریان می گویند چرا جلوی مشکلات و بانیان ایجاد این مشکلات نایستادید.
وی ادامه داد: مردم از اینکه اصلاح طلبان جلوی دلواپسان نایستادندتا کار به شرایط امروز نرسد عصبانی هستند؛ البته با مواضع رهبر انقلاب درباره رفع تحریم ها و اجازه بررسی لوایح چهارگانه در مجمع امید زیادی به این حوزه تزریق شد.
میرلوحی گفت: ما احساس می کنیم اگر انتخابات ریاست جمهوری با مشارکت حداکثری مردم نباشد؛ ما مجبور به امتیاز دادن هستیم؛ اما اگر مردم به صحنه بیایند همان طور که ترامپ با همه قدرتش نتوانست کاری از پیش ببرد، دولت جدید هم جلوی مردم ایران با منش بهتری به مذاکرات بر می گردد.
انتهای پیام