به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، کارشناسان گفتند: نمونههایی که توسط ماموریت "هایابوسا-۲" به زمین آورده شدهاند دارای قطر ۰.۴ اینچ(یک سانتی متر) و به سختی سنگ هستند.
این تصاویر ریزدانههای سیاه پس از آنکه هفته گذشته تصویر نمای ظرف نگهدارنده حاوی نمونه سیارک "ریوگو" در سایت آژانس اکتشاف هوافضا ژاپن گذاشته شد، منتشر شدند.
ریوگو یک سیارک نزدیک به زمین است و قطر آن حدود ۰.۶۲ مایل(۱ کیلومتر) است و در فاصله حدود ۱۹۰ میلیون مایل(یا ۳۰۰ میلیون کیلومتر) از سیاره ما واقع شده است.
هایابوسا-۲ پس از ترک ریوگو در نوامبر ۲۰۱۹ راهش را برای سفر به زمین پیش گرفت و چند هفته پیش در تاریخ پنج دسامبر کپسول حاوی نمونه با یک چتر نجات در یک مکان امن در صحرای استرالیا فرود آمد.
"توموهیرو اوسوی"( Tomohiro Usui) دانشمند مواد فضایی آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن(JAXA) توضیح داد ریزدانههای شنی که هفته گذشته نمایش داده شدهاند از اولین برخورد هایابوسا-۲ با سطح سیارک ریوگو که در فوریه ۲۰۱۹ رخ داد، به دست آمده است.
با این حال تصاویر قطعات بزرگتری که چند روز گذشته نمایش داده شده، طی یک برخورد دیگر این فضاپیما با سیارک مذکور جمع آوری شدهاند و در محفظه دیگری روی کپسول هایابوسا-۲ ذخیره شدهاند.
این مجموعه دوم از نمونهها که در ژوئیه ۲۰۱۹ ذخیره شده است، نمونههای زیر سطح سیارک هستند و توسط ابزار این فضاپیما که سبب انفجار سطح زیرین سیارک شده، به دست آمده است.
بنابر گفته پروفسور اوسوی، تفاوت در اندازه دو مجموعه نمونه نشانگر سختیهای مختلف سنگ بستر سطح سیارک ریوگو است. یک احتمال این است که مکان برخورد دوم یک سنگ بستر سخت بوده باشد.
وی همچنین افزود: این بدان معنی است که ذرات بزرگتر شکسته و وارد محفظه میشوند.
انتهای پیام