به گزارش ایسنا، شاید آنهایی که در دهه ۷۰ فوتبال میدیدند به خاطر دارند که بازیهای شموشک نوشهر همیشه در زمین گل آلود برگزار میشد؛ حتی در تابستان. آن زمان گفته میشد که مسئولان باشگاه شب قبل از مسابقه، زمین را آبیاری میکنند تا باتلاقی شود و تیمهای میهمان به دردسر بیفتند و به راستی تیمهای کمی از نوشهر با دست پر برمیگشتند.
هر چند حالا دو دهه از آن سالها گذشته اما بنظر هنوز هم برخی میزبانان از همین ترفند برای گرفتن امتیاز استفاده میکنند. دیروز (جمعه) دو بازی معوقه از هفته پنجم و هشتم لیگ برتر برگزار شد که هر دو دیدار دستخوش بارش برف و باران و آماده نبودن زمینهای برگزاری مسابقه قرار گرفت. این اتفاق برای چندمین بار در هفتههای اخیر رخ داده است که به علت برنامهریزی نکردن تیمهای میزبان در جلوگیری از ورود آب باران یا برف روی زمین چمن، بازیها به طور کامل لغو یا در شرایط نامساعدی برگزار شدهاند.
زمین چمن مصنوعی ورزشگاه وطنی در دیدار نساجی و پرسپولیس، شباهت بسیار زیادی به یک مزرعه کشت برنج داشت تا زمین فوتبال. در نتیجه کوتاهی عمدی یا سهوی تیم میزبان در پوشش زمین با عایق و پوششهای محافظ در برابر برف و باران، زمین مسابقه تا حد بسیار زیادی زیر آب رفته بود و با توجه به مصنوعی بودن چمن، آب راهی برای نفوذ به زمین هم نداشت تا مسئولان برای تخلیه آب، از پارو، سطل و حتی کامیون تخلیه آب استفاده کنند اما باز هم در هنگام شروع مسابقه زمین در شرایط نامساعدی قرار داشت.
در نتیجه نساجی و به خصوص پرسپولیس روی زمین هیچ راهی برای انجام فوتبال و ارسال یک پاس ساده نداشتند و این اتفاق مزید بر علت شد تا یک دیدار بیکیفیت و صرفا براساس زیر توپ زدن و ارسالهای هوایی برگزار شود و دو تیم به تساوی یک بر یک دست یابند تا سرمربی نساجی مسرور از این اتفاق بگوید نایب قهرمان آسیا حرفی برای گفتن مقابل ما نداشت!
آیا وحید فاضلی انتظار داشت قهرمان ایران و نایب قهرمان آسیا که طبق تفکرات گلمحمدی به بازی روی زمین عادت دارد، در زمین مملو از آب باران، "تیکیتاکا" ارائه دهد؟ چرا او و تیمش به مسئولیت خودشان در فراهم کردن زمین مسابقه با استفاده به موقع از عایق و پوشش مناسب در برابر باران عمل نکردهاند؟ اتفاقی که سازمان لیگ میگوید بر عهده تیم میزبان بوده و آنطور که باید به آن عمل نکردهاند.
کمی آنطرفتر و در تبریز هم نمونه این اتفاق رخ داد. در شرایطی که مسئولان ورزشگاه بنیان دیزل و تیم میزبان یعنی ماشین سازی باید قبل از شروع بارش برف زمین را با استفاده از کاور در برابر برف میپوشاندند، این کار را به موقع انجام ندادند تا بازی یک روز دیگر عقب بیفتد و تقویم مسابقات لیگ برتر پیچیدهتر شود.
همین اتفاق در آذر ماه و هفته سوم لیگ برتر برای بازی تراکتورسازی و سپاهان در تبریز افتاد. مسئولان تیم تبریزی بدون توجه به گزارشهای هواشناسی روی زمین کاور نکشیدند تا در روز مسابقه "پیست اسکی" ایجاد شده را به داوران نشان دهند و بازی لغو شود.
چندی قبل در شهرقدس و بازی پیکان و شهرخودرو هم نمونه این اتفاق رخ داد و در نتیجه اقدامات غیراصولی تیم میزبان، تمام آب باران وارد زمین مسابقه شد و بعد از ۲۰ دقیقه امکان برگزاری مسابقه وجود نداشت.
سوال اصلی این است که سازمان لیگ و نماینده فدراسیون فوتبال چه نقشی در کنترل و اجرای پروتکلهای اولیه برای برگزاری مسابقه ایفا میکند؟ آیا نماینده فدراسیون نباید از روز قبل ورزشگاه وطنی قائمشهر را زیر نظر بگیرد تا این قبیل موارد برای جلوگیری از ورود آب باران به زمین، اجرا شود؟
بیاخلاقی اخیر، تبعات بدتری در آینده خواهد داشت و در صورت کوتاهی مسئولان سازمان لیگ و کمیته انضباطی در برخورد با این موارد، بدعتی جدیدی در آماده نکردن زمین مسابقه در ایران پایهگذاری خواهد شد که وضعیت فوتبال ایران را بغرنجتر میکند.
انتهای پیام