به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، در طول این همهگیری وجود ماسکهای N۹۵ برای کادر درمان و کسانی که در خط مقدم مبارزه با بیماری هستند ضروری است. این ماسکها N۹۵ نامیده میشوند زیرا میتوانند از ورود ۹۵ درصد از اجزای ویروس که در هوا معلق هستند جلوگیری کنند. حتی اگر منافذ ماسک ۱۰ برابر بزرگتر از اجزای ویروس باشد.
نکته جالب توجه این ماسکها این است که آنها از الیاف پلی پروپلین الکتروپان(electrospun polypropylene fibers) ساخته شدهاند. این الیاف یک بار الکتریکی ساکن را در خود حفظ میکنند که می تواند ذرات معلق در هوا را جذب و به دام بیندازد. با این حال این بار الکتریکی ساکن در مقابل روشهای ضدعفونی معمول مانند شستشو با آب گرم و یا قرار دادن در دستگاه اتوکلاو دوام نمیآورد و حتی رطوبت ایجاد شده توسط تنفس نیز میتواند اثر جاذبه آن را از بین ببرد. در نتیجه این ماسکها اغلب پس از یک بار استفاده، بار الکتریکی خود را از دست داده و بیمصرف میشوند که این موضوع باعث ایجاد فاصله بین عرضه و تقاضا خواهد شد.
اما اکنون محققی در دانشگاه توکیو نشان داده که این ماسکهای ضدعفونی شده میتوانند با استفاده از مولد واندوگراف دوباره شارژ شوند و مورد استفاده مجدد قرار گیرند. این دستگاه که برای بسیاری از بازدیدکنندگان موزههای علمی آشناست، با استفاده از یک تسمهٔ متحرک بین دو فلز هادی، ولتاژ بالایی ایجاد میکند.
کائوری سوگیهارا(Kaori Sugihara) نویسنده این مقاله میگوید: ایجاد ولتاژ بالا توسط مولد واندوگراف از سایر روشها بسیار سریعتر است. برای شارژ کردن ماسکی که از پیش ضدعفونی شده کافیست ماسک را روی گوی بزرگتر واندوگراف قرار داده و گوی کوچکتر را برای مدت زمان سه دقیقه در فاصله چندسانتی متری آن قرار دهیم.
ماسک شارژ شده مورد آزمایش قرار گرفته است و نتایج حاکی از آن است که این ماسک عملکردی مشابه یک ماسک نو در تصفیه کردن هوا دارد.
سوگیهارا میگوید: امیدواریم این روش باعث دسترسی بیشتر افراد به ماسک N۹۵ شود زیرا این ماسک بهترین راه جلوگیری از انتشار و انتقال ویروس هستند. از آنجایی که مولد واندوگراف بسیار ارزانتر و بیخطرتر از سایر منابع تولید کننده ولتاژ بالای الکتریکی است، این روش میتواند در بیمارستانها و سایر مکانهایی که نیازمند استفاده از ماسک N۹۵ هستند مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام