علیرضا مهاجر در جلسه طرح تولید دانههای روغنی در دیمزارهای خوزستان که چهارشنبه شب (۳ دیماه) در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: شیوع کرونا همه چیز را دستخوش تغییر کرده است و اکنون مردم شرایط سختی را تحمل میکنند اما همه در تلاش هستیم تا شرایط تسهیل شود.
به گزارش ایسنا، وی افزود: خوزستان مهد تولید محصولات کشاورزی است اما تنها قسمتی از پتانسیل این استان در حال استفاده یا شناخته شده است و باید دیگر پتانسیلهای استان خوزستان نیز شکوفا شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از طرحهایی که میتواند به شکوفایی پتانسیلهای استان خوزستان کمک کند، تقویت تولید در دیمزارها است.
مهاجر بیان کرد: تاکنون تنها غلات در دیمزارها کشت شده است اما کشت کلزا نیز در دیمزارها امکانپذیر است که لطف بزرگ خدا است.
وی گفت: اگر بتوانیم در عملکردها با روشهای آموزشی و تقویت نهادهها، افزایش چشمگیری در تولیدات داشته باشیم؛ قطعا طرح کشت در دیمزارها، در پنج سال آینده با قوت بیشتر و با کشت دیگر محصولات دیم از جمله گندم، ادامه پیدا خواهد کرد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: نتایج جدیت در اجرای این کار در سالهای آینده برای مردم منطقه برکت بیشتری خواهد داشت.
مهاجر عنوان کرد: هر جا که دوستان در استان خوزستان در اجرای طرح تولید دانههای روغنی در دیمزارها به مشکل برخوردند، از محل طرح دانههای روغنی کمک خواهیم کرد. میتوانیم از اعتبارات ملی نیز کمک کنیم تا بخشی از مشکلات برطرف شود.
وی با تاکید بر لزوم پایداری تولید گندم، بیان کرد: کلزا را برای پایداری تولید گندم نیاز داریم. به هیچ چیزی به اندازه تولید گندم نیاز نداریم بنابراین تولید گندم باید پایدار باشد.
به گزارش ایسنا، خدارحم امیریزاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز در این جلسه اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی مسئول تامین امنیت غذایی کشور است و اکنون همه مردم به ما احتیاج دارند و به ما نگاه میکنند و بنابراین باید از جانمان برای حفظ تامین امنیت غذایی مردم بگذریم.
وی افزود: در این شرایط سخت ما ایستادگی کردهایم و با این عزم، امسال در همه کشتها شاهد توسعه کشت بودهایم. به طور مثال در گندم صددرصد افزایش کشت و در کلزا حدود ۲۴ هزار هکتار افزایش سطح زیر کشت داشتهایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: ضریب مکانیزاسیون جهاد کشاورزی خوزستان نیز افزایش یافته است؛ افزایش تولید، بدون بالا بردن ضریب مکانیزاسیون امکانپذیر نیست.
امیریزاده با اشاره به دو طرح بزرگ بخش کشاورزی در خوزستان، افزود: طرح گندمبنیان و همچنین طرح جهش تولید در اراضی دیم را در دست داریم. هدف از اجرای طرح تولید دانههای روغنی در دیمزارها نیز این است که شاهد افزایش تولید کلزا باشیم.
وی گفت: ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در بسیاری از مناطق کشور طرحهای مختلفی اجرا کرده است اما در بخش کشاورزی تاکنون تعامل زیادی وجود نداشت که باید تعامل افزایش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: قطعا اگر برنامهها هدفمند و در قالب تفاهمنامه باشند، اثربخشی بیشتری دارند.
امیریزاده بیان کرد: تاکنون برای کشت بیش از ۲۵ هزار هکتار قرارداد منعقد کردهایم که باید حفظ شود و افزایش یابد. افزایش تولید در دیمزارها نیز باید محقق شود و در غیر این صورت شکست خوردهایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اجباری بودن بیمه در این طرح، گفت: کشاورزی که نسبت به بیمه اقدام نکند، تحت پوشش این طرح نخواهد بود؛ در این خصوص باید در آموزشها کشاورزان را توجیه کنیم که به بیمه به عنوان سرمایه نگاه کنند، نه هزینه. در کنار مسائل فنی، کشاورزان باید به خوبی آموزش ببینند.
وی با بیان اینکه مدیریت صحیح شرایط آینده را تعیین می کند، افزود: حساسترین مرحله کار ما در مرحله داشت است؛ اگر داشت انجام نشود برداشتی در کار نیست و در این مرحله باید تغذیه و مبارزه با علفهای هرز و بیماریها مورد توجه قرار بگیرد تا برداشت خوبی داشته باشیم.
انتهای پیام