به گزارش ایسنا، آیین پایانی این دوره از جشنواره حقیقت که با نمایش فیلمهای جدید ساخته شده در این عرصه همراه بود، عصر 3 دی ماه برگزار شد.
در بخش ابتدایی این مراسم که با حضور محدودی میهمان و با رعایت فاصله اجتماعی در باغ کتاب برگزار شد، محمد حمیدی مقدم - دبیر جشنواره - بیان کرد: از دوره قبل جشنواره یک سال گذشت ولی انگار یک قرن گذشته است، چون کرونا خاموشی و سکون را در متن زندگی رواج داد. سینماگرانی از این روزها تصاویری را ثبت کردند و آیا میشد ساکت بود و این فیلمها را به بایگانی سپرد؟ در زمانهای که اکثر فعالیتهای فرهنگی به افقی نامعلوم موکول شده، سینما حقیقت، گام در مسیری تازه گذاشت و تعامل و نهراسیدن از خطر، بخشی از این مسیر بود.
او با اشاره به تحولی که سال قبل در بلیتفروشی این جشنواره انجام شد، افزود: 14امین دوره، مسیر تجربهگری و تحول را ادامه داد و نمایش برخط، فرصتی و کاری هوشمندانه بود. این اتفاق فرصت برابر و عادلانهای را به مخاطبان اصلی سینما حقیقت داد و این سینما به وسعت همه جای ایران تکثیر شد. 25 آذر روزی تاریخی برای سینمای مستند بود و از این روز وارد تعاملی تازه با مخاطبان سینمای مستند شدیم.
وی تاکید کرد: در این مدت، میزان بازدید از فیلمهای مستند به افزایش حدود 50 هزار نفری رسید. ما روش برخط را به شکلها و در مناسبتهای دیگر ادامه میدهیم ، چرا که فردای سینما حقیقت بدون نمایش برخط چیزی کم خواهد داشت.
حمیدیمقدم در پایان از تمام دستاندرکاران این جشنواره و بویژه از مستندسازانی که آثاری درباره کرونا ساخته و سلامتی خود را به خطر انداختند و تهیهکنندههایی که از منافع مالی گذر کردند و ریسک نمایش آنلاین را پذیرفتند، قدردانی کرد.
برگزیدگان بخش کارآفرینی
اولین بخش از اهدای جوایز جشنواره به بخش مسابقه کارآفرینی اختصاص داشت که با حضور داوران سعید رشتیان، سید وحید حسینی و لقمان خالدی همراه بود.
در این بخش بنا بر نظر هیات داوران فیلم «خالقین کوچک» ساخته سهراب نوربخش شایسته تقدیر دانسته شد که جایزه نقدی 70 میلیون ریال را دریافت کرد.
جایزه سوم: کتایون جهانگیری، کارگردان فیلم «زیر این شهر باران میبارد»
جایزه دوم: فرشاد اکتسابی کارگردان فیلم «ف.الف»
جایزه اول: مصطفی رزاق کریمی کارگردان فیلم «راه ناتمام، اصغر قندچی»
در ادامه مراسم پایانی جشنواره حقیقت، جایزه شبکه مستند سیما توسط محسن یزدی - مدیر شبکه - شامل 120 میلیون ریال و لوح تقدیر به فیلم «هجده هزار پا» به کارگردانی مهدی شامحمدی اهدا شد.
شامحمدی پس از دریافت جایزه خود خطاب به برخی همکارانش که از نحوه داوری و اعلام اسامی نامزدها در بخش ملی گلهمند بودند، گفت: وقتی شرکت در جشنواره را میپذیریم، قبل از هر چیز باید قواعد مسابقه را بپذیریم و امیدوارم دوستان من که از شب گذشته عصبانی هستند فشار را از روی داورها بردارند.
اعلام برگزیدگان بخش کرونا روایت
بخش بعدی اهدای جایزهها برای آثار ویژه کرونا بود که مهرداد اسکویی، احمد الستی و محمد کیاسالار داوران آن بودند و برگزیدههای آن به شرح زیر معرفی شدند.
جایزه سوم: جواد یقموری و مهدی امینی کارگردانهای فیلم «تنگنای»
جایزه دوم: مسعود دهنوی کارگردان فیلم «قطعه 19»
جایزه اول: مجید شیدا کارگردان فیلم «پسقله»
شیدا جایزه خود را به پرستارها و پزشکان و نیروهای خدماتی مراکز درمانی تقدیم کرد.
لوح افتخار و جایزه ویژه جشنواره در این بخش به هاشم مسعودی و محسن جهانی کارگردانهای فیلم «آنجا سپیدهدم» - فیلمی که با موبایل تصویربرداری شده بود - اهدا شد.
اهدای جوایز جایزه شهید آوینی
معرفی برگزیدههای جایزه شهید آوینی دیگر بخش این مراسم بود که محمدحسین حقیقی، محمد داوودی و پژمان لشگریپور داوری آثار آن را برعهده داشتند.
جایزه سوم: علیمحمد ذوالفقاری کارگردان فیلم ««گزارش رمادی»
جایزه دوم: حسن جعفری کارگردان فیلم «چلچلای سفری»
جایزه اول: مهدی شامحمدی کارگردان مستند «هجده هزار پا»
جوایز ویژه این بخش به وحید فرجی کارگردان مستند «محسن ژاپنی» و رضا اعظمیان کارگردان فیلم «جزیره ماهی» اهدا شد.
اعظمیان با ابراز خوشحالی از تعویق یک هفتهای جشنواره به عملیاتی که در زمان دفاع مقدس در تاریخ دوم و سوم دیماه انجام شد و غواصان آن عملیات که لشگر امام حسین (ع) بودند، یاد کرد و گفت: امیدوارم مستند «جزیره ماهی» ادای دینی به آن رزمندهها باشد.
مستند "چشم ایرانی" برگزیده جایزه سردار سلیمانی
در جشنواره امسال یک جایزه ویژه به نام و یاد سردار شهید قاسم سلیمانی با عنوان «سرباز وطن» تدارک دیده شده بود که توسط حمیدی مقدم به ساسان فلاحفر (کارگردان) و حسن قائدی (شخصیت اصلی فیلم) مستند «چشم ایرانی» اهدا شد.
دبیر جشنواره در این باره با اشاره به نزدیک بودن زمان سالگرد شهادت سردار سلیمانی گفت: ما تصمیم گرفتیم برای یادبود سردار سلیمانی به فیلمی جایزه بدهیم که در مکتب فکری این شخصیت باشد.
در ادامه این مراسم پس از اجرای قطعهای موسیقی در محوطه پردیس تئاتر باغ کتاب تهران و پخش کلیپی از بزرگداشتها و تقدیریهای جشنواره، برترینهای بخش ملی این دوره از جشنواره با حضور داوران معرفی شدند.
داوری آثار این بخش برعهده حسام اسلامی، مرتضی پایهشناس، آیدا پناهنده، خسرو دهقان، علی راضی، سید سلیم غفوری و علی لقمانی بود.
برگزیده بهترین نویسنده و گوینده گفتار متن: امیرمسعود حسینی و سیامک صفری برای فیلم «طاهر»
برگزیده بهترین صدا: آرش قاسمی صداگذار فیلم «سنجاقکهای برکه خشک»
برگزیده بهترین پژوهش: مهرداد شیخان برای مستند «انیمیشن ایرانی»
برگزیده بهترین موسیقی: کیاوش صاحب نسق برای فیلم «آخرین نفسها»
برگزیده بهترین تدوین: مصطفی گندمکار و سوگل مرادی برای فیلم «هوبره»
برگزیده بهترین فیلمبرداری: داوود رحمانی برای فیلم «کل فاطمه»
جایزه ویژه هیات داوران به دلیل توجه به بحران ویژه زیست محیطی خاک و توجه به امر پژوهش به فیلم «بر سر خاک» به کارگردانی محسن خان جهانی اهدا شد.
محسن خان جهانی گفت: این فیلم درباره فرسایش خاک است و بجز مسئولان، مردم هم باید آن را ببینند چون خاک هم مثل آب در حال تمام شدن است ولی کسی توجه نمیکند.
این مستندساز از راهنمایی فرهاد ورهرام و تدوین آرش زاهدی اصل قدردانی کرد.
برگزیده بهترین کارگردانی مستند کوتاه: علی اسدی و رسول داوری برای فیلم «برانازا» (برادر خشکیها)
برگزیده بهترین کارگردانی مستند نیمهبلند: مهدی زمانپورکیاسری برای «کل فاطمه»
برگزیده بهترین کارگردانی مستند بلند: عطیه زارعآرندی برای فیلم «جاهای خالی پر شود»
برگزیده بهترین فیلم (تهیهکننده): عطیه زارع آرندی برای فیلم «جاهای خالی پر شود»
جایزه ویژه دبیر جشنواره هم به پاس مجدانه برای ثبت بخشی ار فرهنگ ایران و جلب سرمایههای بخش خصوصی برای تولید مستندی فاخر به راحیل صجرایی و علیرضا دهقان تهیهکنندههای مستند «ایساتیس» اهدا شد.
دهقان با تاسف زیاد به داوری این جشنواره انتقاد کرد و گفت: با حذف شدن فیلم ما از داوری، کمر ما شکست!
در ادامه حمیدیمقدم از سیدمحمد مهدی طباطبایینژاد که 6 دوره مدیرعامل مرکز گسترش بود برای اقداماتی که انجام داده قدردانی کرد. همچنین حسین انتظامی - رییس سازمان سینمایی - در بخش پایانی این مراسم از فیلمسازانی که به این شیوه نمایش (آنلاین) اعتماد کردند، تشکر کرد.
او افزود: دبیران جشنوارههای سینمایی با ریسکپذیری چراغ این جشنوارهها را روشن کردند و میشد با چند حرف مردم پسند از برگزاری جشنواره خودداری کرد و آنها زمینه همگرایی هنر و صنعت را فراهم کردند. این روش در آینده هم میتواند مورد استفاده باشد و به عدالت فرهنگی هم کمک میکند.
در پایان این مراسم، جایزه فیلم از نگاه تماشاگران که انجمن تهیهکنندگان مستند خانه سینما مسئولین شمارش آن را برعهده داشت، اهدا شد.
این فیلم توسط محمدعلی نجفی - مدیرعامل خانه سینما - معرفی شد و جایزه به تقی امیرانی برای «کودتای 53» تعلق گرفت.
اجرای برنامه را منصور ضابطیان برعهده داشت.
این خبر در ساعات های مختلف برگزاری مراسم بروز رسانی شد.
انتهای پیام