اولویت واکسیناسیون

به گفته دبیر سازمان جهانی بهداشت، واکسن باید عادلانه میان تمام مردم جهان و تمام کشورهای نیازمند توزیع شود و ایران نیز یکی از این کشورهاست اما این گفته به این معنا نیست که در مرحله نخست، واکسیناسیون برای تمام مردم ایران انجام بگیرد.

به گزارش ایسنا، در یادداشتی در روزنامه اعتماد به قلم دکتر مسعود مردانی آمده است: «صحبت از واکسن این روزها میان مردم بسیار شنیده می‌شود اما در گفت‌وگوهای روزمره، این نکته مغفول می‌ماند که در صورت خرید یا تهیه واکسن کرونا از طرق مختلف، در ابتدای مرحله واکسیناسیون تمام مردم کشور واکسن نخواهند گرفت. این مساله نه‌فقط در ایران بلکه در کشورهای دیگر جهان نیز صادق است. در واقع با خرید یا تهیه واکسن کرونا، مردم نباید انتظار داشته باشند که طی یک شب تمام جمعیت کشور واکسیناسیون شوند.

تاکنون بیش از یک و نیم الی دو میلیون دوز واکسن در دنیا استفاده شده و عراق و افغانستان نیز در منطقه در حال وارد کردن واکسن هستند و ما نیز به محض وارد کردن واکسن می‌توانیم در کمترین زمان ممکن کار واکسیناسیون گروه‌های هدف را آغاز کنیم اما ما به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم که تمام کشور همین حالا واکسن کرونا بزنند. به گفته دبیر سازمان جهانی بهداشت، واکسن باید عادلانه میان تمام مردم جهان و تمام کشورهای نیازمند توزیع شود و ایران نیز یکی از این کشورهاست اما این گفته به این معنا نیست که در مرحله نخست، واکسیناسیون برای تمام مردم ایران انجام بگیرد.

برای مثال زنان باردار و کودکان زیر ۱۶ سال نباید فعلا واکسن کرونا را تزریق کنند زیرا هنوز بی‌ضرری این واکسن برای این دو گروه مشخص نشده است و در هیچ کجای دنیا نیز به این دو گروه فعلا واکسن کرونا تزریق نمی‌کنند. علاوه بر این دو گروه عموما رویکرد کشورهای جهان نسبت به مرحله نخست واکسیناسیون، اولویت‌بندی تزریق است. اولویت واکسیناسیون عموما با این گروه‌هاست: افراد بالای ۶۵ سال، بیماران قلبی، بیماران ریوی، بیماران سرطانی، بیماران صعب‌العلاج، پرسنل پزشکی و پرستاری، کادر درمان و سالمندان و ساکنان خانه‌های سالمندان و تکنسین‌های اورژانس که در خط مقدم ارایه خدمات درمانی به مردم هستند.

این گروه می‌تواند حدود ۲۰ درصد از جامعه را تشکیل بدهد. در سایر کشورهای جهان و در سازمان جهانی بهداشت نیز کمیته‌های اولویت‌بندی با شناسایی گروه‌های در معرض خطر درصدی از جامعه خود را برای واکسیناسیون اولویت‌بندی کرده‌اند و در ایران نیز به زودی این اولویت‌بندی صورت خواهد گرفت. بنابراین تا رسیدن به واکسن کرونا برای تمام مردم در تمام کشورهای جهان هنوز زمان نسبتا قابل تاملی باقی است و تا آن زمان چاره‌ای جز رعایت پروتکل‌های بهداشتی وجود ندارد.»

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳ دی ۱۳۹۹ / ۱۷:۲۳
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 99100302618
  • خبرنگار :