وزیر ارتباطات در افتتاحیه سرای نوآوری و فناوری‌های آموزشی دانشگاه آزاد:

توسعه بازار بزرگترین اقدام درحوزه شبکه ملی اطلاعات است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه توسعه بازار، بزرگ‌ترین اقدام در حوزه شبکه ملی اطلاعات بود که انجام شده و معمولا نادیده گرفته می‌شود، گفت: توسعه زیرساخت‌های ارتباطی امروز این ظرفیت را برای شرکت‌های نوآور ایجاد کرده تا محصولی ارائه کنند که در روستای بشاگرد هم بتوان از آن استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی امروز در آیین افتتاحیه سرای نوآوری و فناوری‌های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب که با حضور رئیس دفتر رئیس جمهوری و معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه «تاسیس این مرکز اقدامی روبه جلو در اقتصاد دیجیتال است»، اظهار کرد: چگونگی اتصال دانشگاه‌ها به صنعت که سال‌هاست عنوان یک چالش در کشور مطرح است، یکی از خصلت‌های اقتصاد صنعتی است؛ در این زمینه بسیاری می‌گویند مسیر تحقیقات علمی از فعالیت‌های صنعتی متفاوت است.

وی با تاکید بر اینکه خلاقیت عصاره اقتصاد دیجیتال است، گفت: اقتصاد دیجیتال برای رشد خود نیازمند زیست‌بومی مناسب است که کارخانه‌های تولید خلاقیت و سراهای نوآوری این زیست بوم را فراهم می‌کنند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه «تمام استارتاپ‌ها و ارکان اقتصاد دیجیتال صرفا در حوزه فناوری اطلاعات نیستند»، افزود: در بخش خدماتی که در حوزه فناوری اطلاعات شکل می‌گیرند، این دانشگاه ها هستند که منشا تولیدکننده به حساب می‌آیند و این فرصت بی‌نظیری است که باید از آن استفاده کرد. در عصر اقتصاد دیجیتال دولت‌ها صرفاً به مقررات‌گذار تبدیل می‌شوند و وظیفه دوم‌شان نیز توانمندسازی است.

آذری جهرمی با اشاره به افتتاح سرای نوآوری دانشگاه آزاد واحد تهران غرب خاطر نشان کرد: با افتتاح این مرکز، زمینه پرورش خلاقیت‌ها برای تبدیل شدن به اقتصاد فراهم می‌شود، هزینه‌ها پایین می‌آید و در کنار پایین آمدن هزینه‌ها هسته‌هایی شکل می‌گیرد که می‌توانند مشاوره‌های حقوقی بدهند، سرمایه‌گذار پیدا کنند یا حتی خودشان سرمایه گذاری کنند.

وی با تاکید بر اینکه امروزه با شیوع ویروس کرونا مجموعه آموزشی ما نیاز به توسعه نرم افزاری دارد، گفت: کیفیت یکی از مقوله‌هایی است که در سیستم آموزش درباره آن صحبت می‌شود. این همه نیروی انسانی توانمند، با کیفیت و متبحر در دانشگاه‌ آزاد وجود دارد؛ دانشگاه آزاد می‌تواند خدماتی که از بیرون مجموعه خریداری می‌کند را به نیروی انسانی خود بسپارد تا دانشجویان مسائل موجود در دانشگاه را با پلتفرم‌های مناسب حل کرده و با سرمایه‌گذاری دانشگاه آن را به بازار عرضه کنند. دانشگاه آزاد با ظرفیت و شبکه گسترده‌ای که در کل کشور دارد می‌تواند بخشی از تقاضای خود را مدیریت کند و به لحاظ اقتصادی به آن بپردازد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در بخش توسعه فناوری کار ارزشمندی است و دانشگاه آزاد را به یک مجموعه اقتصادی پویا تبدیل خواهد کرد، افزود: وزارت ارتباطات در کنار این مجموعه است و از طریق سامانه نوآفرین برای هسته‌های کوچک شرایط توانمندسازی را ایجاد خواهد کرد. طرح نوآفرین در دولت تدبیر و امید برای حمایت از خلاقیت‌های کوچک تصویب شد. صندوقی نیز با اعتبار مناسب از دو سه روز قبل در کنار طرح نوآفرین کار خودر ا آغاز کرد.

آذری جهرمی با اشاره به کمک‌های وزارتخانه متبوعش در حوزه تامین زیرساخت‌ها به مجموعه سرای نوآوری دانشگاه آزاد، اظهار کرد: مهم‌ترین اتفاق در این دولت علاوه بر کارهایی که تاکنون انجام شده، این بود که بازار ایران را به یک بازار تقاضایی ۷۰ میلیونی تبدیل کرده، بازاری که خدمات در آن رواج پیدا کرده است. قبل از دولت تدبیر و امید توسعه فناوری اطلاعات به این شکل نبود که ابزارهای دیجیتال به اندازه کافی در دسترس مردم باشد و ضریب دسترسی اندکی در کشور وجود داشت. مهم‌ترین چیزی که به گواهی بین‌المللی باعث شد جمهوری اسلامی ایران دوبار در دو دوره اندازه‌گیری، بالاترین نرخ رشد حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دومین رتبه در دنیا را به دست بیاورد، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی بود که امروز این ظرفیت را برای شرکت‌های نوآور ایجاد کنند تا محصولی ارائه کنند که در روستای بشاگرد هم بتوان از آن استفاده کرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: توسعه بازار، بزرگ‌ترین اقدام در حوزه شبکه ملی اطلاعات بود که انجام شده و معمولا نادیده گرفته می‌شود. نباید این فرصت را از دست بدهیم و برای ریال به ریال آن تلاش کنیم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ دی ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 99100100566
  • خبرنگار : 71489